ASF a retras proiectul de plafonare a tarifelor RCA

S.B.
Bănci-Asigurări / 24 martie 2023

ASF a retras proiectul de plafonare a tarifelor RCA

Proiectul de plafonare a tarifelor RCA pe şase luni elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţe a fost retras de ASF, nefiind inclus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri. "În urma observaţiilor care s-au făcut (...) proiectul a fost retras tocmai ca să putem analiza toate observaţiile", afirmă purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, informează news.ro.

Reprezentanţii Guvernului au anunţat că proiectui de plafonare a preţului RCA pregătit la propunerea Autorităţii de Supraveghere Financiară nu se află pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Executivului întrucât a fost retras de ASF.

"Proiectul a fost pus în dezbatere publică, în urma observaţiilor care s-au făcut (...) proiectul a fost retras tocmai ca să putem analiza toate observaţiile, toate notele care s-au făcut cu privire la proiectul iniţial. Facem astfel o analiză a punctelor de vedere exprimate", a declarat, la Digi 24, Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF.

El a explicat că fiecare parte implicată a făcut propria analiză a proiectului şi a venit cu propriile observaţii.

"Noi trebuie să le analizăm cu amănuntul pe fiecare", a adăugat el.

Potrivit reprezentantului, au fost aduse note de completare sau modificare din partea reprezentanţilor pieţei de asigurări.

"Este firesc să ţinem cont de astfel de observaţii făcute în perioasda de dezbatere, de aceea proiectul a fost retras, tocmai ca să facem o analiză asupra acestor observaţii", a arătat el, precizând că nu poate spune cât va dura această analiză.

Proiectul de plafonarea a tarifelor RCA pe şase luni, elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a fost publicat în dezbatere de Ministerul Finanţe, miercuri. Autorităţile voiau astfel să îngheţe temporar, pentru 6 luni, tarifele de primă practicate de asigurători pentru contractele RCA încheiate ulterior datei intrării în vigoare la nivelul tarifelor de primă proprii calculate şi practicate de aceştia la data de 1 martie 2022, iar în situaţia în care tarifele de primă practicate la 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele practicate la data de 1 martie, 2023 atunci asigurătorii RCA aplică cel mai mic tarif de primă, "astfel fiind asigurată o dispersie a riscurilor la nivelul pieţei de asigurări". Comisionul de distribuţie se limita la un maximum de 8% din prima brută încasată. În ultima perioadă a fost înregistrată o evoluţie ascendentă a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA, se arăta în document, iar prin această măsură "se elimină potenţialul impact negativ al creşterii preţurilor inclusiv ca urmare a inflaţiei şi a luării în calcul a ultimului tarif de referinţă publicat de către ASF în luna martie 2023".

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Niște încompetenti și mincinoși! Au declarat la Senat, la audieri, ca au discutat cu asiguratorii rămași și toți au acceptat proiectul de plafonare tarif RCA. Încă o dovada de minciuna și incompetenta a ASF, drept urmare UNSAR, UNSICAR, PRBAR....nu au acceptat plafonarea. S-A MINTIT DE CATRE ASF!. În concluzie, s-a procedat la un FALIMENT EUROINS COMANDAT în apărarea altor interese decât ale consumatorilor RCA. Acum ce urmează? Consumatorul care a fost de bună credință și si-a denunțat contractul EUROINS ( asa cum a recomandat ASF SI FGA pe toate posturile TV și în presa scrisa) va fi nevoit sa își achiziționeze polita RCA la un preț actual mult mai mare decât al poliței EUROINS. ACESTA ESTE JAF EXECUTAT IN BUZUNARUL ROMANULUI! OARE CARE SUNT INTER3SELE?????? ASTEPTAM RASPUNS.......

    1. Nu înțeleg de ce te superi? Fiecare care are polița RCA trebuie sa solicita informații si recomandări de la cel care i-a facut asigurarea! Acesta stie clar care este cea mai buna varianta de urmat, in functie de evolutia situatiei din piata. Eu , desi am polita la Euroins, nu voi rezilia contractul ,pana nu declara instanta o solutie in acest caz. De ce sa o reziliez? Ca sa-mi fac alta MULT MAI SCUMPA? In ceea ce priveste plafonarea stiu ce însemnă asta când a fost cazul CITY! Le-au "plafonat" in sus!

      .....hahahhaaa..... nu degeaba au scos porumbelul ca Euroins avea bani, dar fluierau în Biserica... și d aia au fost închiși! Interese, interese, interese... .dar noi ce facem acum? Vor scoate varianta rca pe weekend sau pe perioada concediului?? Probabil doar asa vom ajunge sa mai putem folosi mașinile. O sa ajungem o tara de trotinetisti!

      Asigurații din România așteaptă cu interes maxim explicații, ca tot se folosesc politicienii de noi prin discursuri obscure și incoerente! Domnii politicieni, domnii asefisti, ia explicați ne dvs acum cum ne apărați!!???? Dar spuneți ne la tv, în ore de audienta maxima , ca suntem mulți. 

      Ar fi de ras,daca nu este de plans."Specialistul" Valentin Ionescu, directorul responsabil cu supravegherea in asigurari, continua sa dovedeasca de ce (nu) este capabil. Cat de incompetent sa fii, sa propui un act normativ care prejudiciaza pe toata lumea?Cu asemenea ipochimen la conducere nu trebuie sa ne mai miram ca investigatiile pe piata de asigurari dureaza ani de zile.

    Atata vreme cat service-urile umfla preturile la reparatii, asiguratii si asiguratorii vor plati in plus.

    1. Ai spus un mare adevar , pe care toata lumea il stie.De la ASF, pana la asigurat.

      Cat de complicat este sa dai lege prin care sa spui ca preturile pentru reparatii "pe cont propriu" si cele "asigurare" sa fie identice?

      Parlamentul nu o sa schimbe niciodată legea asigurărilor pentru ca trebuie sa ii protejeze de alde Pandele and Co. Știți cine e tipul ? Cumnatul lui Firea. Ei conduc agitația asta pe piața și fac presiuni pe ASF și Parlament. Stefanescu este doar o marioneta . Schimbați legea asigurărilor și nu vor mai fi probleme. Chirițoiu a zis și el asta. Tocmai de aceea s-a supărat Marcel pe el.

      Marcel si Zamfir niste penibili care nu mai trebuie votati dupa spectacolul penibil de ptotejare a infractorilor de la ASF singurii vinovati de falimentele din asigurari.

    Ce sa faca si ASFul

    1. Din cate stiu, ASF stabileste preturile RCA(de referinta). Problema este ca fata de aceste preturi, societatile de asigurare stabilesc preturi ce difera cu 300%(cea mai ieftina fata de cea mai scumpa). Cine gandeste oare ca exista cineva atat de darnic la buzunar incat sa cumperew polita cea mai scumpa (cu 300%) pe care o va oferi unui tert pagubit.

      Daca soferu care cumpara RCA ar avea certitudinea ca va lovi din greseala masina sotiei, a fiului(fiicei), a propriului tata, sora sau alta ruda apropiata (socri, cuscri, nasi etc), tot ar avea o retinere in a cumpara polita mai scumpa cu 300% decat cea mai ieftina. 

      Solutia pe care o vad, ar fi ca ASF sa permita sicietatlor sa satbileasca o valoare a politelor RCA care sa nu varieze cu mai mult de 10-15% fata de valoarea de referinta a ASF,( Si in acest caz, diferenta intre cea mai ieftina si cea mai scumpa va fi de 22-42%. 

      O diferenta de 42% intre cele doua limite ar trebui sa fie arhisuficiente.

      Daca luam in calcul si bonusul de 50% pentru cei care timp de 8 ani nu folosesc polita RCA, diferentele intre cea mai ieftina si cea mai scumpa polita RCA se mareste semnificativ (se duce la 600%). De aceea multi tineri cumpara masina pe numele parintilor pentru a nu plati aceste diferente uriase. 

      Sa-si bata un cui in capul ala sec. Sau sa demisioneze capetele seci.Nu i-ati vazut la tv? Jenanti si incapabili sa articuleze o fraza inteligibila. Au debitat prostii si minciuni cu seninatatea unor infractori.

      Din câte știi....nu sti nimic. Nu ASF stabilește preturile. Ești la fel de incompetent ca toți ceilalți care își dau cu părerea fără sa știe ceea ce vorbesc. România te iubesc ! Ai ce meriți.

    Prostii si coruptii de la ASF care nu au supravegheat nimic si au dormit in bocanci ani de zile au declarat la mascarada de audieri ca vin cu un proiect de lege. Au venit cu o prostie imensa care arata cat de incompetenti si incapabili sunt. Dle Ciolacu nu le mai luati apararea acestor inepti si dati-i afara ca pe niste nulitati ce sunt. Parlamentul ar trebui sa sesizeze organele de cercetare pentru gaura de sute de milioane produsa de tandemul toxic Rosu- Marcu.

    ASF trebuie desființată. Mănâncă banii degeaba

    1. O sa va asigurați în Rusia

      Marcu, Rosu, Golovatic, Ionescu, Chiuzbaian anchetati si arestati. ASF trecuta la bugetari in subordinea Ministerului Finantelor. Numiri pe competente.

    PSD+PNL srang biruri la greu. Au marit taxele si impozitele sa alimenteze bugetul de stat pana la limita suportabilitatii. In acelasi timp, cu o larghete suspecta si cu iz PENAL cei de la PSD anunta ce pierderile de SUTE DE MILIOANE DE EURO de la Euroins de vor plati de la buget. Sacrifica bugetul ca sa acopere incompetenta lui Marcu si a acolitilor lui. Nu vi se pare complet anapoda? Sa dai un tun de milioane la buget si sa scapi nepedepsit cand altii fac puscarie pentru o gaina data spaga la un doctor? Este Marcu mai presus de lege? Este bugetul de stat proprietate a lui Ciolacu sau a lui Ciuca? De ce nu sunt aia de la ASF in puscarie? De ce au imunitate cei de la ASF? Ne-am tampit cu totii in tara asta?

    1. psd asa a facut mereu a protejat infractorii. s-au dus toti in gaska dupa escrocul ala de Gabriel Bivolaru care a inselat BRD cu 50 mil eur si alte tepe. erau toti la tribunal sa il sustina.asta e doar un exemplu. asa fac acum si cu marcu. de ce te miri?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb