ASF cere falimentul City Insurance

A.I.
Bănci-Asigurări / 17 septembrie 2021

ASF cere falimentul City Insurance

Actualizare - Florin Cîţu: ''Mă voi asigura ca toţi clienţii City Insurance să nu aibă de suferit''

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat astăzi, referindu-se la cazul Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance, că falimentul face parte din economia de piaţă, dar este important ca statul să verifice dacă a existat sau nu o fraudă în această situaţie, informează Agerpres.

"Falimentul este parte din capitalism, este parte dintr-o economie de piaţă. Aş vrea să văd dacă falimentul a fost ascuns - aici sunt alte probleme. Dacă cumva situaţia era mai veche şi a fost ascunsă, atunci ar fi o problemă, dar falimentul este parte din economia de piaţă. (...) Există un Fond de Garantare care va asigura că niciun client nu va pierde o poliţă de asigurare. În acelaşi timp, repet, este important, din punctul nostru de vedere, să vedem dacă a fost o fraudă sau nu acolo. Asta e important, din punctul statului de vedere. În rest, trebuie să ne obişnuim ca în economia de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care vor lua locul", a afirmat Cîţu.

Premierul a menţionat că va analiza raportul de evaluare şi a reamintit că ASF se află în subordinea Parlamentului, iar Comisia de buget-finanţe poate cere explicaţii.

"Există un reglementator. Deci, Guvernul tocmai de aceea n-ar trebui să mai intervină, pentru că există un reglementator. Aş vrea să văd exact care a fost evaluarea şi cum de s-a ajuns aici. Eu (...) mă voi asigura că toţi clienţii de la City Insurance nu vor avea de suferit de pe urma acestei situaţii. (...) Vreau să văd exact evaluarea celor de la ASF pe situaţie şi după aceea vom lua o decizie, dar de aceea avem reglementator. Reglementatorul pieţei este cel care are grijă de piaţă", a declarat Cîţu.

Premierul a mai apreciat că falimentul societăţii respective nu va duce la creşterea poliţelor obligatorii de asigurare, notează sursa citată.

"Avem o soluţie la care ne gândim. Este momentul, poate, în acest context ca EximAsig să preia, ne gândim dacă cumva să mergem pe varianta asta, dar încă nu este o soluţie luată", a spus acesta.

---

Actualizare - COTAR: ''Piaţa de asigurări RCA din România - adevărată fabrică de bani pentru susţinătorii fraudelor''

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) a avertizat, în nenumărate rânduri, asupra pericolului prăbuşirii pieţei de asigurări auto obligatorii RCA, informează instituţia într-un comunicat de presă. Reprezentanţii COTAR au precizat că ''realitatea arată că toate predicţiile noastre au fost corecte, deşi n-au fost luate în considerare. Nici măcar astăzi, când s-a declarat falimentul City Insurance, cel numit de Parlamentul României să supravegheze acest sector din cadrul ASF , dl Cristian Rosu nu spune tot adevărul: Asiguratorul va mai încasa peste 35 de milioane de euro, în următoarele 2 săptămâni, de la Brokeri. În ce buzunare se vor duce banii?''

De asemenea, reprezentanţii COTAR au menţionat că ''după Astra, Carpatica şi Centrasig, a dat faliment şi City Insurance, aşa cum ei am anunţat, în ultimii doi ani şi jumătate. Dar nimeni nu vorbeşte despre banii care vor intra în continuare în conturile asiguratorului, de la brokeri, care fac plata la 15 zile. Din calculele noastre, City Insurance va mai primi în conturi 35-40 de milioane de euro, bani pe care ar putea să-i plătească celor care trebuie să primească despăgubiri. Sau să-i transfere în buzunarele unora care şi până acum au profitat de situaţia asiguratorilor, despre care n-au cum să spună că n-au ştiut către ce va duce - pentru că am anunţat noi, aproape săptămânal, ceea ce s-a întâmplat astăzi, adică falimentul iminent al City Insurance''.

Reprezentanţii COTAR susţin că încă de la începutul lunii august, cei care erau implicaţi în accidente rutiere şi aveau poliţă RCA de la City Insurance erau programaţi pentru constararea daunei în a doua jumătate a lunii septembrie, încălcându-se termenul legal e de 3 zile lucrătoare. De asemenea, COTAR a anunţat că şi Euroins achită despăgubirile cu mare întârziere şi angajaţii companiei calculează conform unor criterii doar de ei ştiute, fără nicio legătură cu legea RCA.

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR, a declarat: "Ceea ce vedem că se întâmplă pe piaţa asigurărilor RCA din România este un nou Caritas. Până acum s-a bucurat toată lumea de câştig, pentru că erau vândute poliţe RCA la preţuri mici, mult sub tariful de referinta iar acum ni se trimite nota de plată. Am transmis semnale de alarmă, am cerut ajutorul Parlamentului, al Guvernului, al Preşedintelui. Am transmis zeci de comunicate de presă care au fost preluate permanent de mass-media. Am făcut calcule financiare şi am arătat spre ce se îndreaptă această piaţă, prin complicitatea cu instituţiile care ar fi putut să oprească acest dezastru anunţat. Am cerut sprijin pentru a i se atrage atenţia domnului Cristian Roşu, numit de Parlamentul României pentru a răspunde de acestor sector important din cadrul ASF, să-şi facă treaba pentru care este plătit de statul român, dar nicio instituţie nu a luat nicio măsură".

''Situaţia actuală este mai gravă decât în cazul Astra sau a celorlalte două firme care au dat faliment, pentru că vorbim despre despre aproape 50% din această piaţă numai în cazul City Insurance, cu 3.000.000 de poliţe de asigurare RCA. Toate instituţiile statului au închis ochii. Cei doi asiguratori din topul pieţei poliţelor RCA, City Insurance şi Euroins, au ajuns să atingă recordul de 5.000 de reclamaţii pe lună, cele mai multe procese fiind pierdute de firmele de asigurare, în ultimii trei ani. Pentru comparaţie, în Germania se vând circa 80 de milioane de poliţe de asigurare şi sunt cel mult 300 de reclamaţii pe an. Numărul reclamaţiilor la ASF, la adresa firmelor de asigurări, a crescut cu aproape 500% faţă de acum 4 ani. Doar în luna august 2021, doar City Insurance şi Euroins au cumulat echivalentul reclamaţiilor întegistrate de întreaga piaţă germană RCA în decurs de 14 ani'', se precizează în comunicat.

Potrivit reprezentanţiilor, ''asiguratorii preferă să plătească preţuri subevaluate sau să aştepte trei ani de procese la capătul cărora să beneficieze de clemenţa sau sprijinul celui numit de Parlament sa supravegheze acest sector . Din păcate, doar 5% cele 500.000 de dosare de daune ajung în instanţă, pentru că oamenii nu-şi permit cheltuielile de judecată. Falimentul City Insurance înseamnă 3 milione de poliţe de asigurări care ajung la Fondul de Garantare, adică tot noi le vom plăti, din banii de la bugetul statului. Cu toate acestea, nimeni nu răspunde pentru situaţia creată şi pentru prejudiciul imens care a fost adus celor 3 milioane de asiguraţi şi statului român'', se arată în comunicat.

Reprezentanţii COTAR susţin că ''schimbările în cadrul ASF au început să se vadă abia după numirea preşedintelui Nicu Marcu , cu un an în urmă . Aşa s-a ajuns şi la depistarea fraudelor de la City Insurance In situatia de azi ne-au adus cei care au condus ASF in perioada de interimat , respectiv dna prim vicepresedinta Doina Dascalu impreuna cu dl vicepresedinte Rosu Cristian. Dar domnul Cristian Roşu ar trebui să plătească, în solidar, daunele provocate sub tutela lui, pentru că ştia foarte bine care este adevărul şi a fost plătit cu acel salariu lunar enorm pentru a nu lăsa să se întâmple aceste lucruri. Prejudiciul îl plătesc, în continuare, toţi românii''.

Astfel, COTAR solicită tragerea la răspundere şi obligarea la plata daunelor a tuturor celor care se fac vinovaţi de situaţia în care a fost adusă România din cauza falimentului asiguratorului City Insurance.

---

Actualizare - BAAR: ''Toţi asiguraţii cu poliţe de la City Insurance vor beneficia de despăgubiri prin Fondul de Garantare a Asiguraţilor''

Industria autohtonă a asigurărilor a ajuns la maturitatea şi un nivel de reglementare prin care să poată trece cu bine peste efectele oricăror disfuncţionalităţi şi avem convingerea că toţi asiguraţii cu poliţe încheiate la City Insurance vor beneficia, atunci când este cazul, de despăgubiri prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraţilor, a declarat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, transmis Agerpres, Mădălin Roşu, preşedintele Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

"Avem convingerea că toţi asiguraţii cu poliţe încheiate la City Insurance vor beneficia, atunci când este cazul, de despăgubiri prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraţilor. De asemenea, BAAR doreşte să dea încă o dată asigurări că, şi în această situaţie, va acţiona cu respectarea nu doar a legii, ci şi a celor mai înalte standarde de profesionalism şi eficienţă, fără bariere birocratice pentru a-şi îndeplini rolul său pe plan extern. Ne exprimăm speranţa că, industria autohtonă a asigurărilor a ajuns la maturitatea, experienţa şi un nivel de reglementare prin care să poată trece cu bine peste efectele oricăror disfuncţionalităţi care pot apărea la un moment dat şi împreună cu implicarea de care autorităţile statului dau dovadă în acest moment, şi mă refer aici şi la cele două Ordonanţe de Urgenţă anunţate de către premier, avem certitudinea că putem gestiona acest moment într-un mod optim", a spus Roşu.

Potrivit asociaţiei profesionale, având în vedere faptul că asigurătorul nu mai îndeplinea indicatorii de solvabilitate, respectiv de capital minim, fiind în incapacitate de plată, măsura retragerii autorizaţiei, luată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este una în concordanţă cu legislaţia şi normele generale de guvernanţă în domeniu.

"În acest moment, în transparenţă pe site-ul Ministerului de Finanţe este publicat Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care permite Fondului de Garantare să facă plăţi imediat după retragerea de către ASF a autorizaţiei de funcţionare a City Insurance, respectiv majorarea plafonului de despăgubire de la 450.000 lei la 500.000 lei pentru fiecare contract de asigurare", notează sursa citată.

---

Actualizare - UNSAR: ''Piaţa asigurărilor RCA din România va depăşi situaţia creată de retragerea autorizaţiei City Insurance''

Piaţa asigurărilor RCA din România va continua să funcţioneze şi va depăşi situaţia creată de suspendarea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance iar deţinătorii de poliţe RCA emise de către acea societate şi păgubiţii sunt protejaţi de lege prin mecanismele de protecţie construite în acest sens, arată Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, această dispoziţie nou introdusă este o măsură de protecţie suplimentară a acestei categorii protejate de lege de consecinţele insolvenţei unui asigurător.

"Ne exprimăm încrederea că partenerii instituţionali vor lua deciziile potrivite şi punem la dispoziţie întregul nostru know-how pentru a ne asigura că impactul asupra consumatorilor şi păgubiţilor va fi cât mai redus. Subliniem că vorbim despre o industrie care este mult mai diversă decât doar zona de RCA, şi ne referim aici în mod special la asigurările de viaţă, sănătate, accidente, de bunuri şi proprietăţi, locuinţe şi nu numai. Punctăm că, în astfel de perioade care impactează piaţa, şi mai ales după un an dificil, de pandemie, industria de asigurări continuă să ofere serviciile de care românii au nevoie, aşa cum o arată cercetările sociologice prezentate în comunicatele noastre de presă anterioare, şi să răspundă nevoilor în schimbare ale acestora", precizează sursa citată.

Autoritatea de Supraveghere a Asigurărilor (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi solicită deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii, se arată într-un comunicat al instituţiei remis astăzi.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) din România aduce la cunoştinţă că, dat fiind faptul că nu a fost făcută dovada documentată a modului în care Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. va deţine permanent fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerinţa de capital de solvabilitate (SCR) şi cerinţa de capital minim (MCR), precum şi lipsa fondurilor proprii de bază eligibile să acopere pragul absolut al MCR, valoarea SCR calculată şi valoarea MCR calculată, în conformitate cu prevederile art. 21 alin. (1) lit. d) şi lit. e), art. 67 alin. (1) lit. a), art. 72 alin. (1) şi art. 95 alin. (1) din Legea nr. 237/2015, cu modificările şi completările ulterioare, dată fiind şi inexistenţa vărsământului la capitalul social, în urma analizării modului de îndeplinire a măsurilor dispuse prin Decizia A.S.F. nr. 714/2021, respectiv Decizia A.S.F. nr. 724/2021, a rezultat că Planul de finanţare pe termen scurt şi Planul de redresare sunt în mod evident neadecvate şi nu asigură restabilirea situaţiei financiare a societăţii şi, pe de o parte, solvabilitatea societăţii este în continuă deteriorare iar, pe de altă parte, societatea se află în incapacitate vădită de plată", se menţionează în document.

---

Actualizare - Cu privire la decizia de retragere a autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance, Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, declară: "Din prima zi a mandatului meu de Preşedinte al Autorităţii, mi-am propus aplicarea fermă a legii şi stoparea neregulilor din piaţa asigurărilor şi vă asigur că efortul meu va continua. Toate deciziile au la bază ample investigaţii de specialitate, dovezi concrete şi sprijinul instituţiilor de aplicare a legii din România, precum şi din alte state".

---

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat starea de insolvenţă şi a promovat cererea privind deschiderea procedurii falimentului City Insurance, conform unui comunicat de astăzi al supraveghetorului pieţei.

Autoritatea menţionează că: "Dat fiind faptul că nu a fost făcută dovada documentată a modului în care Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance va deţine permanent fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerinţa de capital de solvabilitate (SCR) şi cerinţa de capital minim (MCR), precum şi lipsa fondurilor proprii de bază eligibile să acopere pragul absolut al MCR, valoarea SCR calculată şi valoarea MCR (...), dată fiind şi inexistenţa vărsământului la capitalul social, în urma analizării modului de îndeplinire a măsurilor dispuse prin Decizia ASF nr. 714/2021, respectiv Decizia ASF nr. 724/2021, a rezultat că Planul de finanţare pe termen scurt şi Planul de redresare sunt în mod evident neadecvate şi nu asigură restabilirea situaţiei financiare a societăţii şi, pe de o parte, solvabilitatea societăţii este în continuă deteriorare iar, pe de altă parte, societatea se află în incapacitate vădită de plată".

În aceste condiţii, Consiliul ASF a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea de către ASF a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii, conform prevederilor legale.

"Cu începere de la data de 5 aprile 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară a sesizat Ministerul Public, dar şi alte autorităţi ale statului cu privire la faptele constatate la SAR City Insurance", se arată în comunicatul ASF.

Săptămâna trecută, Autoritatea anunţa că în conturile City Insurance nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul i3CP HOLDING BV. Subscrierile vizau capitalizarea cu 150 milioane de euro, necesare City pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment.

City Insurance intrase în administrarea specială a Fondului de Garantare în luna iunie, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară a sancţionat membrii directoratului şi ai Consiliului de Supraveghere al companiei cu amenzi cumulate de opt milioane de lei, retrăgându-le autorizaţiile. De asemenea, firma a fost amendată cu peste 2,9 milioane de lei cu obligaţia de a veni cu un plan de redresare pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care să acopere cerinţele de capital.

Conform ASF, City Insurance i-ar fi raportat încă din 2017 că deţine disponibilităţi băneşti la o societate bancară, sume necesare susţinerii activităţii şi îndeplinirii cerinţelor legale, dar în luna aprilie 2020 a aflat că între această bancă şi societatea de asigurare nu ar fi existat raporturi contractuale, iar contul nu ar fi existat. Informaţiile apar în decizia sancţionării lui Renato Szilagyi, preşedintele directoratului City Insurance, care a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

La finele primelor trei luni ale acestui an, City Insurance era pe primul loc în piaţa asigurărilor din ţara noastră, cu o pondere a primelor brute subscrise de 20,3% din total, fiind liderul pieţei RCA, cu o cotă de 45,6%, potrivit raportului privind evoluţia pieţei asigurărilor din primul trimestru, întocmit de ASF.

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. O gaska de incompetenti . Inca o dovada de incompetenta a ASF care nu a tras niciun invatamant din cazul Astra. Falimentul asta s-a intamplat sub ochii lor, pe balbaiala lor. Era previzibil de cativa ani si au fost articole de presa pe tema asta. Marcu a inteles ca trebuie sa angajeze mai multi oameni la petitii si sa faca niste jocuri pe la spate. Gresit. Foarte gresit.

    1. Ce noroc extraordinar au membrii din Consiliul ASF cu alegerile din PNL. Acum pot sa falimenteze City Insurance si sa destabilizeze total piata RCA si nimeni nu va observa. Tot ce conteaza la TV e PNL si anexat pandemia. Noroc extraordinar!!! Si bogati si norocosi. Asefistii au fost scuipati in ochi de mici sa nu fie deochiati ca prea sunt norocosi. Prost sa fii,noroc sa ai. Cand lipseau MCR si SCR la City Insurance de 50 mil de euro nu s-a facut nimic. Leonardo Badea nu a facut nimic. Acum 150 de mil de euro lipsa e asa pentru public. Sa nu se panicheze piata. Gaze scumpe, euro scump, inflatie, totul scump. Sa vedeti RCA...dar la ASF salariile de 15000 de euro lunar pentru CASF si de 5000 de euro media lunara pentru toate fiintele nevertebrate de partid, rubedenii si securisti curg in continuare, Muritorii vor plati RCA scumpe si despagubiri nimic (de la City) ..dar asefistii traiesc regeste cu salarii vest europene si nimeni..dar absolut nimeni in tara asta expirata nu zice nimic. Parca suntem gaini oarbe toti. Nimeni nu zice nimic si unii cu 4 clase sunt zei. Tara fara multe... (sa nu se supere domnul Goldstein acum ca il doare si piciorul)

    Acest Marcu nu e același care a spus că SIF1 și SIF4 nu acționează concertat în ciuda tuturor evidențelor? Din cauza lui milioane de acționari SIF5 au suportat pierderi masive și au devenit captivi într-o societate a cărei management nu urmărește interesele acționarilor SIF5 ci sifonarea SIF5 și folosirea ei exclusiv în interesul grupului infracțional condus de Bogdan Drăgoi.

    1. Chiar el, contabilul de la ocolul silvic pus sef la ASF. Parlamentul sa raspunda solidar ca ei l-au numit.

    In timp ce toata presa tacea ziarul BURSA a scris despre neregulile din asigurari.

    Felicitari BIRSA!

    Felicitari si lui Radu Soviani care a scos la iveala ilegalitatile din asigurari in timp ce conducerea ASF, inclusiv Nicu Marcu, se prefacea ca nu vede nimic. 

    1. Marcu este de un an jumate la ASF deci este partas la tot ce se intampla. Nu va lasati pacaliti ca s-au dat niste amenzi ca nu amenzile erau solutia ci masuri profesioniste. Asta cu amenzile este praf in ochi. ASF a amend at dar I-a lasat sa functioneze bine mersi. Marcule ai fost orb? Te-a orbit Rosu?

      Felicitari Radu Soviani! Scrii de mai bine de un an de frauda universitara a lui Marcu si de incompetenta lui si de riscul ca un om fara expertiza sa bage Romania in faliment economic, moral si de imagine. Nu te-a preluat decat ziarul Bursa restul toti stateau ghiocei, niste lasi fricosi. Uite ca s-a intamplat ce ai zis. Acum toti sunt destepti si scriu articole indignate. Unde era presa economica din Romania cand trageai semnale de alarma? Cand ai prevazut falimentul City si cand ai vorbit despre cresterea inevitabila a pretului politelor? Se va duce si BVB p…lii de suflet. Nu mai vine nici dracu sa investeasca in Romania . Ce piata emergenta? Asta e Bantustan. Daca scrie si Bloomberg va dati seama cine mai vine intr-o piata supravegheata de niste politruci analfabeti plini de jmecherii si de interese sub nasul carora au falimentat 3 societati mari de asigurari in 3-4 ani. Va mai spun o data cine vine: dracu. Vai de capul nostru.

      Nici Marcu sau Armeanu nu au fost orbi. Sunt partasi si autori la acest dezastru. Armeanu este in conducerea Asf de pe timpul lui Negritoiu si din surse interne se aude ca in tot acest timp nu a facut nimic sa previna falimentul , urmarind doar interesele personale. Tovarasii astia impreuna cu Rosu, Golovatic si Ionescu trebuie sa raspunda de ce s-a ajuns aici.

      Nu numai pt ca au niste salarii uriase ci si pt. toate jocurile murdare pe care le-au facut impotriva pietei de asigurari. Au distrus tot sunt groparii asigurarilor! Trebuie sa plateasca!  

      Ba da...De ce sa nu vina ?! In Bantustan se fac averile imense cu randamente de 70-100%.

      Ati vazut pe careva plecand ( vezi si specula de pe piata energiei ) de la gasca cu ouale de aur ? Numai oamenii muncii pleaca si vor mai pleca. 

      Daca o firma ca City ( care a vandut cele mai multe si ieftine polite) falimenteaza, oamenii sunt despagubiti din Fondul de garantare ...adica tot de la noi...firmele de asigurari dubleaza politele....adica tot cu banii nostri...nu ti se pare ca perdantul e tot cetateanul-om al muncii ?! 

      "Dormiti linistiti, ca institutiile statului vegheaza pentru voi "

    > Conform ASF, City Insurance i-ar fi raportat încă din 2017 că deţine disponibilităţi băneşti la o societate bancară, sume necesare susţinerii activităţii şi îndeplinirii cerinţelor legale, dar în luna aprilie 2020 a aflat că între această bancă şi societatea de asigurare nu ar fi existat raporturi contractuale, iar contul nu ar fi existat. Informaţiile apar în decizia sancţionării lui Renato Szilagyi, preşedintele directoratului City Insurance, care a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

    Asta suna a fals si uz de fals destul de serios care nu vad cum se poate lasa cu o banala sanctionare. 

    1. Renato trebuie sa raspunda. Dar asefeul? Poate ca aia ziceau inca 10 ani ca au un depozit asefeul mergea pe cuvantul lor de pionier? Miroase a blat.

    lasati vrajeala postati de Evergrande din China!!!

    A bubuit vrajeala la aia 3000 de companii imobiliare in falimet; stocuri canibalizate de govul Chinei ca pe urma sa demoleze stocurile imobiliare pompand efectiv bani in piata pentru demolari de stocuri; investitori speculatori cu zeciile de mii prin banci si fonduri de investitii (sedii); asta nu se da la TV!!! 

    Fuga capitalurilor din China! asta nu se da la tv; falimente in lant; asta nu se da la tv si in presa? 

    Prabusirea efectiva a activelor imobiliare; asta nu se da la tv si in presa;  

    Scutura China in 3 -5 ani maxim si cu Australia praful de pe toba. 

    semnat comenturi "Cretine" 

    1. Evergrande din China este noul Lehman!!

      Voi nu vedeti ca intra un troll si zice ceva fara legatura cu articolul si va duceti toti dupa el? Abate comentariile de la cestiunea zilei, monser si vad ca ii merge. Lasa China. Zi aici in Romanica ce facatura interesanta este intre ASFul lui Misu, Leo si Nicu si City si Euroins. Nu I’ll unitary nici pe Coca Constantinescu si nici pe Golovatic. Nu il uita nici pe pafaristul de Ionescu Valentin, basina ASFului.

      Corecta observatia! Sa ii jntrebe dna si parlamentul cum se poate intampla un asemenea faliment in 2021???? Supravegherea asigurărilor, exista pe undeva in țara asta? Da? Golovatic? Urmează eurions? Sau le-ai zis sa stea liniștiți ca rezolvi tu? Roșu, varu lu dragnea? E stabilă piața, nu? Toți indicatorii de solvabilitate sunt perfecti, asa scris pe foaia pentru declaratii de presa nu? Poate vin niște stelute mai luminoase si ii spun lu câtu ca aia cu oug il baga direct in game over. Fondul de garantare oricum nu are bsni pemtru despagubiri la city. Inca mai are de dat pentru astra si carpatica. Vor creste contributiile asigurătorilor la fond, asta ca bonus si felicitari pt cei ramasi in piață.!!!

      Așteptăm totusi ca "basina ASF" numita valentin ionescu sa livreze urmatorul raport cu stsbilitatea pietei asigurarilor. Apropo, vezi ca city e in faliment intre timp. Si ar fi interesant ca parlamentul sa ii puna pe marcu si rosu sa citeasca la audieri din rapoartele pe care le-au dat presei ca mari lucrări de analiză, cu cifre puse din pixu lu armeanu! Si sa constste cat a putut asf sa mintă!!! Si sa ii puna pe ei sa plătească. 

      Vali tu sa nu te superi ca oamenii rai zic ca tu esti prost si nu stii asigurari ca nu e asa. Tu nu esti o basina gonflata si increzuta si obraznica. Ei nu stiu ca tu esti foarte destept, ai si carnet de conducere si smartphone, ai fost mult in strainatate cu Rosu si Armeanu ca sa intelegeti bine de tot asigurarile. Si v-ati luat si blugii aia frumosi si alte cumparaturi frumoase. Eu te sustin mult de tot si lasa ca trecem noi si peste falimentul asta. Ce mare lucru 500 milioane de euro parca e un capat de tara. Si aia 3 milioane de asigurati sa mai taca din gura si sa nu mai zica ca nu ai supravegheat tu piata. Ca tu esti intelligent dovada ca si aia de la Wood te suna mereu. Hai te pup dulce de tot si fii tare. Tu sa sustii mereu ca nu ai stiut nimic si ca altii sunt de vina. Eu iti promit ca tine. Hai pupici multi de tot.

    china criza de lichiditate; defaulturi; vanzari masive de aur si argint...

    semnat comenturi "Cretine" 

    Am auzit la tv că acționar majoritar la City Insurance ar fi cumnatul lui Adrian Năstase + Oare e adevărat?

    1. A fost

    Văleu! Cata cicolata (a se citi cash) in articolul ăsta:)))

    Sa le luam pe rând: 

    Asf, nota bene, vineri!!! a luat o decizie - sa bage city in faliment. A asteptat putin ca ii expira RCAu lu marcu si l-a facut joi. Gata! La pretul cel mai mic, nu?  

    Oricine ar spune ca ăia din consiliu care iau 15000 de euro pe luna au dormit, sunt incompetenți etc. Da si Nu! Da, ireal de incompetenti = Radu soviani a scris fluvii, seriale pe tema impostorului nicu marcu (texte consistente si cu dovezi) si colegii lui profesorasii din ase dornici de functii publice, orice doar sa ii bage cineva in seama (va ia cu amețeală daca citiți declaratiile de avere la socol si armeanu, din leafa de profesori? Parca profesorii sunt prost platiti...) aaaa, niciunuia nu le-a cerut vreun antrepenor consultanță, sa puna si ei in practica ce predau studentilor! Bullshit, adică!  

    Nu, nu a dormit asf. Marcu poate mai atipea din cand in cand. Ca a venit la sfarsitul filmului si i-a povestit repede armeanu, ca el a votat tot inca din primul mandat ( si pe negritoiu tot asa il lingea pe ureche, fara succes insa - misu il știa :)))  

    Marcu a acoperit mizeria, a lăsat-o sa crească si a profitat, crezand ca gasca se va alege asa, cu ceva. Gestul conteaza! Dna? Diicot? Parlament? Audieri doar? Peste două saptamani???? Poate odobescu nu chiar asa nebun cum cred unii!!! 

    Dar, acum asf a luat masura decisiva. Si in comunicat .... rusinica sa puneți in gura padurarului nistre cuvinte, ca fiind declaratii!! Singura teza care ar putea fi emisa de analfabet este " din prima zi a mandatului ". Mai departe .... "nu am înțeles nimic."  

    Totusi, rabdare ca suntem la inceput. Despre dezastrul city se va scrie in lunile urmatoare. Din pacate pentru consumatorii care vor plăti si mai mult RCA, nu vor primi despagubiri si nimeni nu va face nimic.

    1. Marcu e obligat sa spuna ca s-a ocupat de City din prima zi de mandat ca e groasa. Trebuie sa mints ceva. El s-a ocupat de orice altceva in special sa faca pe sefu. Adica ce fac oamenii mici ca sa para mari.

      Cu ocazia asta a văzut și lumea că nu dă nimeni faliment în România decât în ultima secundă și numai după ce a transferat toți banii rămași în conturi, in străinătate.

      Dormiți liniștiți! 

      Armeanu trecea la ASE la cursuri doar asa cand dorea el. Pe la un examen, un doctorat si gata (unde lua indemnizatia). Intrebati studentii din ultimii ani daca stiu cine este Armeanu. Intrebati studentele. Ele poate mai stiu. Ca de 2 ori pe an cand catadicsea sa treaca pe la cursuri venea doar sa se uite la studentele fresh ( Francesca Andreescu angajata pe 120 de milioane lei vechi actuar la ASF ce zice de tarifele RCA? ea nu a fost in stare sa prevada falimentul City? de minim 4 ani se stia in ASF de situatia City si nu au facut nimic. dar salarii imense da. Pe astia nu ii doare factura Enel

      capitalizarea profiturilor si socializarea pierderilor - veche schema; gamane de vazut daca musca momeala si govul sau banca centrala.

      semnat comenturi "cretine" 

    s a trezit asefeul? nu pot sa cred. au dormit pe ei si acum vin cu falimentul? pai cum? ei nu au vazut ce se

    intampla? nu au controlat ? din toti 9 pe care ii platitim acolo nimeni nu a vazut-o venind? pana la faliment e  

    cale lunga si multe instrumente de interventie. sa ne spuna dl Marcu ce a facut concret ceva de substanta,  

    masuri adevarate nu amenzi. alea nu sunt masuri. 

    Aici soluția e simplă și poate investigați, vă rog. Persoane calificate (actuari) calculează primele de asigurare. Tot ce trebuie să facă ASF e să constate dacă tarifele trimise de actuari la ASF sunt cele care se practică în realitate. E chiar atât de simplu. Veți contata că nicio companie nu practică ce trimite la ASF. ASTA e realitatea și singura temă despre care trebuie să scrieți. Pentru că, așa cum vom vedea, tot primele vor cerea problemele în zilele ce vor urma.

    1. Omul are dreptate, sunt curios ce mai zice ASF dacă faceti o stire despre diferente de pret. Sper sa va implicati, e de viitor!

      Si sa se investigheze si daca city avea reasigurare-dar cine sa aiba habar ? Valentin Ionescu ? Rosu ? profesorasul balbait? madam socol marea economista? cine? cine sta pe un porcoi nerusinat de bani ? cine? finantista expirata cu limbaj de birjar? sau poate jardinierul , sigur asta sughita si cand aude cuvantul de reasigurare cere traducator. Si mai sunt si marile specialiste in dreptul asigurarilor, juristele care au girat legalitatea tuturor actelor si documentelor transmise de city. O mare cloaca de impostori neglijenti angajati pe pile si rubedenii care trebuie sa dea socoteala pentru tot ce au aprobat si au semnat in ultimii 5-6 ani! Sa se faca loc la Jilava si Rahova zic!

      Din păcate punând atât de multe întrebări nu vom avea niciun răspuns, ca de obicei. Aici chiar e simplu. Dacă prețurile sunt cele calculate, trimise la ASF ca opozabile, se evită orice alte situații. Când ele nu se respectă, se trece de la profesioniști la amatori și de aici încolo orice e greșit. Normal că sunt multe altele, dar toate pleacă de la prime, iar în această industrie prima nu trebuie setată de amatori. E chiar atât de simplu. Nu vom învăța nimic, iar media din nou nu ajută cu nimic, dacă nu se face public acest aspect și iar scapă. Din păcate, acum iar prețurile o vor lua razna (deși rețineți nimeni nu poate modifica tarifele mai repede de 30 zile notificare la ASF), vor ieși în stradă etc... EPISODUL 2

    Vali tu sa nu te superi ca oamenii rai zic ca tu esti prost si nu stii asigurari ca nu e asa. Tu nu esti o basina gonflata si increzuta si obraznica. Ei nu stiu ca tu esti foarte destept, ai si carnet de conducere si smartphone, ai fost mult in strainatate cu Rosu si Armeanu ca sa intelegeti bine de tot asigurarile. Si v-ati luat si blugii aia frumosi si alte cumparaturi frumoase. Eu te sustin mult de tot si lasa ca trecem noi si peste falimentul asta. Ce mare lucru 500 milioane de euro parca e un capat de tara. Si aia 3 milioane de asigurati sa mai taca din gura si sa nu mai zica ca nu ai supravegheat tu piata. Ca tu esti intelligent dovada ca si aia de la Wood te suna mereu. Hai te pup dulce de tot si fii tare. Tu sa sustii mereu ca nu ai stiut nimic si ca altii sunt de vina. Eu iti promit ca tine. Hai pupici multi de tot.

    Opinia publica a uitat ca ASF a creat si dezastrul de la Harinvest! ASF stia ca fondurile investitorilor erau folosite fraudulos! Si ce a facut? I-a oprit din functionare? I-a lasat sa se joace cu banii investitorilor in continuare ca doar erau furnizor de comisioane!!! La 8 ani de la "prapadul de la Harinvest" fondurlie pagubitilor sunt sechestrate de procurorul de caz!!! Sechestru pe pagubiti??? Da, in Romania este un fapt, chiar aprobat si de Curtea de apel!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb