Asigurătorii vor miza pe profit şi nu pe cota de piaţă în 2009

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 ianuarie 2009

Piaţa românească de asigurări va fi caracterizată în 2009 de temperarea creşterii, firmele concentrându-se mai mult spre obţinerea de profit şi mai puţin spre volum, din cauza problemelor înregis­trate pe piaţa auto, precum şi de menţinerea unui avans mai mare pe segmentul de asigurări de viaţă, încă subdezvoltat.

Directorul general al Astra Asigurări, Radu Mustăţea, se aşteaptă la o creştere a pieţei cuprinsă între 10 şi 15% în 2009 şi spune că "tendinţa de creştere normală a pieţei asigurărilor va fi influenţată în mod negativ de turbulenţele de pe piaţa internaţională, care se reflectă şi în economia românească", estimând că toate liniile de asigurări vor înregistra stag­nări sau creşteri foarte mici, potrivit NewsIn.

Un avans de circa 15% al pieţei asigurărilor este estimat şi de Directorul general al Clal România, Valentin Ţucă, care vede o menţinere a ritmului crescător al pieţei de asigurări, în condiţiile în care tarifele se majorează, pe fondul creşterii limitelor de acoperire.

Reprezentanţii asigurătorului francez Groupama se aşteaptă ca piaţa asigurărilor să avanseze cu două cifre şi în 2009, în pofida turbulenţelor financiare internaţionale.

Sunt şi participanţi la piaţă care văd mai degrabă o stagnare sau o creştere cu o singură cifră a pieţei, pe fondul problemelor generate de criză. Astfel, directorul general al EuroIns România, Bogdan Stan a declarat că "piaţa de asigurări din România ar putea stagna în 2009 faţă de anul anterior ori va înregistra un avans de sub 10%, cele mai afectate segmente fiind asigurările de credite şi Casco, pe fondul crizei mondiale". Directorul EuroIns România este mai puţin optimist în privinţa asigurărilor de viaţă, anticipând o uşoară scădere a pieţei pe acest segment, din cauza reducerii puterii de cumpărare a românilor, dar şi a creşterii şomajului.

Radu Mustăţea a mai spus că "piaţa din România începe să se stabilizeze, iar consumatorul de produse de asigurare va conştientiza necesitatea asigurărilor de viaţă şi de sănatate ca modalităţi de protecţie şi de acces la servicii medicale de calitate, profesioniste, într-o reţea cu extindere naţională". În acelaşi timp, domnia sa consideră că piaţa asigurărilor unit-linked va suferi o scădere în 2009, din cauza reducerii veniturilor medii ale populaţiei, pierderii locurilor de muncă, schimbării comportamentului privind cheltuielile, a devalorizării monedei naţionale şi a scăderii pieţei bursiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb