ASLO: Piaţa de leasing operaţional a urcat la 56.000 de unităţi, în primul trimestru

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 mai 2016

ASLO: Piaţa de leasing operaţional a urcat la 56.000 de unităţi, în primul trimestru

Piaţa de leasing operaţional a atins nivelul de 56 de mii de unităţi în administrare la finalul primului trimestru din acest an, cu aproximativ 500 de autovehicule mai mult faţă de finalul lui 2015 şi în creştere cu 13% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, au anunţat, ieri, reprezentanţii Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO), într-o conferinţă de presă.

Bogdan Apahidean, preşedinte ASLO, a declarat: "În perioada ianuarie-martie a acestui an au fost înmatriculate peste 2.600 de autovehicule de către companiile de leasing operaţional, adică 12% din totalul înmatriculărilor noi. În acest sens, constatăm o maturizare a pieţei de leasing operaţional, în contextul continuării creşterii atât a volumelor în administrare, cât şi a ponderii produsului complet în total piaţă."

Tendinţa de creştere anticipată de oficialii companiei se menţine, atât în industria auto, cât şi pentru serviciile de management de flote. Preşedintele Asociaţiei a mai precizat: "După cinci ani de activitate, asistăm la o dezvoltare de la 34 de mii de autovehicule în administrare la peste 55 de mii la sfârşitul lui 2015, adică un salt de peste 60%. În acelaşi timp, cota de înmatriculări în leasing operaţional din total înmatriculări pe piaţa de vehicule noi a crescut de la 7%, în 2010, la 16% la sfârşitul anului trecut".

Dan Boiangiu, vicepreşedintele ASLO, a completat că piaţa leasingului operaţional a crescut în volum, ca şi în calitatea şi complexitatea soluţiilor oferite clienţilor: "În prezent, leasingul operaţional este un produs matur, perceput de către majoritatea spectrului cererii ca fiind o soluţie eficientă şi modernă de gestiune a mobilităţii, fapt confirmat pe deplin de aceste cifre. Potenţialul pieţei româneşti este încă departe de a fi atins, dacă ne uităm la ţările cu experienţă bogată în leasing operaţional".

Membrii asociaţiei reprezintă 98% din total piaţă, potrivit lui Bogdan Apahidean, care a menţionat: "Avem în momentul de faţă 13 membri cu domeniul de activitate principal - leasing operaţional, care reprezintă 98% din totalul pieţei, iar alături de aceştia au venit încă şapte membri asociaţi, care provin din branşe conexe ale acestui domeniu. În structura portofoliului observăm o creştere a preferinţei clienţilor pentru serviciile complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote), cu o cotă de 72%, urmate de management de flote 20%, restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare".

Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de întreţinere şi reparaţii, asigurări - RCA şi CASCO, asistenţă rutieră şi maşină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat. Totodată, conform datelor centralizate de Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional, în topul primelor cinci companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi RCI Finanţare România.

Previziunea ASLO pentru 2016, potrivit preşedintelui, vizează ca, până la sfârşitul anului, companiile din asociaţie să aibă 60 de mii de autovehicule în administrare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb