Asmussen demisionează de la BCE pentru a deveni adjunct al ministrului Muncii din Germania

F.A.
Internaţional / 16 decembrie 2013

Jörg Asmussen, membru în Comitetul Executiv al Băncii Centrale Europene (BCE), şi-a anunţat, astăzi, demisia, în schimbul postului de adjunct al ministerului Muncii din Germania, invocând motive personale, transmite Bloomberg.

Domnia sa a declarat că, astfel, doreşte să fie aproape de cei doi copii ai săi, aflaţi în Berlin.

Asmussen, unul dintre cei şase membri ai Comitetului Executiv, deţine această funcţie din ianuarie, anul trecut. Mandatul urma să îi expire în 2019. Domnia sa a jucat un rol crucial în relaţia BCE cu Germania, explicându-le cetăţenilor din această ţară ce poate şi ce nu poate face Banca pentru a ameliora criza datoriilor din Zona Euro.

La fel ca ca Jens Weidmann (preşedintele Băncii Federale Germane), Jörg Asmussen este văzut drept un critic al politicii OMT (Outright Monetary Transactions - Tranzacţii Monetare Directe), potrivit căreia BCE ar trebui să intervină puternic pentru soluţionarea crizei economice din zona euro, cumpărând obligaţiuni, şi, astfel, permiţând guvernelor relaxarea reformelor.

Totuşi, în acest an, cei doi au depus mărturii contradictorii în faţa Curţii Constituţionale a Germaniei, ce investiga programul OMT. În timp ce Weidmann a argumentat că pieţele de obligaţiuni disciplinează finanţele ţărilor, Asmussen a spus că, anul trecut, Zona Euro s-a confruntat cu o criză profundă, în condiţiile în care investitorii prevedeau sfârşitul valutei commune europene.

Plecarea lui Jörg Asmussen îi urmează demisiei reprezentativului spaniol din board-ul BCE, Manuel Gonzalez-Paramo (mai 2012). De asemenea, Axel Weber a demisionat din funcţia de preşedinte al Băncii Federale Germane (februarie 2011), iar Jürgen Stark din comitetul de conducere a instituţiei (septembrie 2011).

Cancelarul german, Angela Merkel, şi-a exprimat aprobarea pentru gestul oficialului BCE. Preşedintele Băncii, Mario Draghi, a declarat că Asmussen "a fost de un imens ajutor în conturarea politicii monetare în ultimii doi ani, alături de multe alte provocări".

Ministrul Finanţelor din Germania, Wolfgang Schäuble, a declarat că un posibil înlocuitor pentru Asmussen este vicepreşedintele Băncii Federale Germane, Sabine Lautenschläger-Peiter.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb