Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) a ales un nou Consiliu Director pentru un mandat de doi ani, respectiv până la sfârşitul anului 2026, potrivit unui comunicat emis redacţiei. Prin votul membrilor asociaţiei, preşedinte al AAFBR, pentru un mandat de doi ani, a fost desemnat Flavius Jakubowicz, care a preluat conducerea de la Daniela Ropotă, ce a deţinut poziţia de preşedinte în ultimii patru ani. De asemenea, alţi şase colegi au fost aleşi în Consiliul Director al AAFBR, in pozitia de vicepreşedinţi: Aurel Bernat, Mihai Căruntu, Irina Chiţu, Daniela Ropotă, Răzvan Rusu şi Oana Stoenescu.
"Sunt onorat să preiau mandatul de Preşedinte al Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) şi mulţumesc membrilor pentru încredere şi susţinere. Îmi asum această responsabilitate cu determinarea de a consolida rolul asociaţiei în susţinerea excelenţei profesionale şi a furnizării unor analize obiective şi profesioniste către mediul de afaceri, autorităţi şi societate. Priorităţile noastre rămân dezvoltarea continuă a pieţei financiare, promovarea educaţiei economice şi consolidarea încrederii în analiza financiară ca pilon al deciziilor strategice.", a declarat noul Preşedinte, Flavius Jakubowicz.
AAFBR reuneşte peste 100 de profesionişti cu diverse specializări în domeniul economico- financiar şi are ca obiectiv susţinerea educaţiei financiare, a inovaţiei şi excelenţei în domeniul financiar, astfel încât asociaţia profesională să contribuie tot mai semnificativ la dezvoltarea acestui sector în România.
Printre cele mai importante obiective ale noului Consiliu Director al AAFBR pentru mandatul 2024-2026 se numără extinderea şi diversificarea bazei de membri, prin atragerea de profesionişti din diverse domenii, precum asigurările, societăţile de investiţii financiare şi piaţa de capital, pentru a asigura o reprezentativitate multidisciplinară mai largă. De asemenea, se va pune un accent deosebit pe promovarea excelenţei profesionale prin organizarea de evenimente de amploare, workshopuri tematice şi editarea unor publicaţii de referinţă, precum Newsletter-ul AAFBR, care să ofere perspective autentice asupra evoluţiilor economice, în special în cadrul sectorului financiar-bancar. În plus, Consiliul îşi propune creşterea impactului educaţional şi social prin implementarea unor programe de mentorat, sesiuni de educaţie financiară, parteneriate academice şi iniţiative de responsabilitate socială, dedicate atât profesioniştilor din domeniu, cât şi publicului larg.
Opinia Cititorului