Asociaţia Magistraţilor va face plângere la CEDO pentru salariile restante, amânate de Guvern

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 5 ianuarie 2009

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR), SoJust şi Asociaţia Procurorilor din Româ-nia consideră "inacceptabilă" amâ-narea plăţii salariilor restante, prin ordonanţă de urgenţă, până în luna martie, în timp ce Asociaţia Magis-traţilor din România vrea să găsească dreptatea la CEDO. Referindu-se la Ordonanţa de urgenţă privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sistemul justiţiei, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Mona Pivniceru, a declarat, ieri, pentru NewsIn, că "o să facem o coaliţie a judecătorilor, adunăm toate titlurile executorii şi vom sesiza în bloc Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Pe mine nu mă interesea-ză bugetul Guvernului. Este vorba despre drepturi restante, care ar fi trebuit să fie prevăzute în buget. Noi am câştigat în instanţă împotriva Ministerului Justiţiei, n-avem nevoie să vină Guvernul să ne spună cum să ne luăm banii", a precizat preşedintele AMR.

La rândul său, şi vicepreşedintele SoJust, Cristi Danileţ, s-a arătat destul de sceptic în ceea ce priveşte plata salariilor restante. "Gândiţi-vă că vorbim de sume enorme, între 40.000 şi 70.000 de lei pentru fiecare magistrat şi asta numai într-o primă tranşă. Vorbim aici de plata salariilor restante pentru 6.000 de magistraţi", a declarat Danileţ, pentru NewsIn. "Nu putem forţa Guvernul, ştim că nu are de unde să dea atâţia bani", mai crede vicepreşedintele SoJust. Problema o reprezintă, în opinia lui Cristi Danileţ, sporurile acordate atât magis-traţilor, cât şi personalului auxiliar din justiţie, care n-au fost prevăzute în niciun buget. "Vom fi mulţumiţi şi dacă primim ceva peste trei luni, în rest, nu cred că va face cineva ceva", a încheiat judecătorul, precizând că atacarea ordonanţei la Curtea Constituţională ar semăna cu o "luptă cu morile de vânt".

"Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sistemul justiţiei, devenite executorii până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, cu excepţia celor care intră sub incidenţa Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/2008 privind stabilirea de măsuri pentru soluţionarea unor aspecte financiare în sistemul jus-tiţiei, se realizează începând cu data de 31 martie 2009", se precizează în comunicatul de presă al Guvernului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb