Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine organizează "Career Fest"

D.T.
Miscellanea / 6 martie 2023

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine organizează "Career Fest"

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti organizează în acest an a noua ediţie a evenimentului Career Fest, ce va avea loc în perioada 20-22 martie, în Holul de Marmură al Facultăţii de Litere, strada Edgar Quinet, Nr. 5-7, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, proiectul a luat naştere cu scopul de a ajuta studenţii să-şi facă o idee despre viitorul lor, având la bază informaţii necesare prezentate concis de către reprezentanţii companiilor. De asemenea, li se oferă posibilitatea de a primi răspunsuri la întrebări şi de a avea la dispoziţie un număr mare de opţiuni din care ulterior pot alege.

Andreea Tomescu, participant Career Fest ediţia 2019, afirmă: "Career Fest este proiectul care m-a ajutat să-mi lărgesc perspectiva în ceea ce priveşte piaţa muncii. La început, nu eram sigură că îmi voi găsi un loc de muncă stabil, însă, în cadrul proiectului, am avut ocazia de a cunoaşte gama largă de joburi care se pot găsi odată ce finalizezi studiile. Participarea la eveniment şi întâlnirile cu partenerii mi s-au părut foarte utile, fiindcă aceste lucruri constituie un avantaj, mai ales când intrăm în contact direct cu sursa".

Diana Cenuşă, Asistent-Coordonator ediţia 2023, menţionează că: "Ediţia de anul acesta va fi, din punctul meu de vedere, una şi mai de succes, deoarece proiectul se va desfăşura în format fizic. Este o experienţă cu totul diferită să te întâlneşti cu reprezentanţi ai companiilor faţă în faţă şi să pui orice întrebare punctual, direct persoanei în cauză. Mă aştept ca numărul studenţilor care vor participa anul acesta să fie unul mare, ţinând cont că, astfel, mulţi dintre noi ne-am putea găsi un job şi ne-am putea începe oficial viaţa de adulţi".

Tematica de anul acesta este "Back in Business", ce face referire atât la anii precedenţi, în care evenimentul s-a desfăşurat online din cauza restricţiilor impuse, cât şi la revenirea la formatul fizic în acest an pe Holurile de Marmură al sediului Edgar Quinet, precizează comunicatul.

În cadrul proiectului fiecare companie va avea un stand amplasat în incinta facultăţii, unde reprezentanţii acestora vor răspunde la întrebări şi vor prezenta posibilităţile de angajare, condiţiile, dar şi câteva din experienţele acestora în calitate de angajaţi. Astfel, studenţii îşi pot forma o idee realistă în ceea ce priveşte viitorul lor ca absolvenţi, adaugă comunicatul. Fie că vorbim de un job provizoriu sau de o carieră, Career Fest îşi propune să ajute studenţii în a conştientiza posibilităţile pe care le au, cât şi atuurile, astfel încât să poată lua o decizie potrivită.

Career Fest s-a bucurat de un mare succes în ediţiile precedente, mulţi studenţi găsindu-şi mai târziu un loc de muncă în cadrul companiilor participante. Echipa Career Fest 2023, precum şi participanţii ediţiilor anterioare, vorbesc despre importanţa pe care a avut-o proiectul în viaţa lor profesională, dar şi despre experienţa plăcută pe care au avut-o în cadrul evenimentului:

Mădălin Catană, Coordonator ediţia 2022, a declarat că: "Career Fest este un proiect important din cadrul asociaţiei noastre, întrucât, prin intermediul lui, participanţii au şansa de a-şi găsi jobul ideal, care să se plieze pe nevoile lor. Evenimentul este interesant, fiindcă se axează pe companii din diverse domenii de activitate, lucru benefic pentru toţi studenţii. De asemenea, vor avea loc şi workshopuri, care întrunesc un amalgam de subiecte de interes, precum: soft skills, cum să-ţi faci un CV, procesul de recrutare, dar şi multe altele. Astfel, proiectul reprezintă un avantaj pentru companii, dar şi pentru participanţi. Sunt sigur că evenimentul va fi un real succes, mai ales că proiectul se desfăşoară în format fizic, iar interacţiunea va fi mai uşor de gestionat, faţă de activitatea desfăşurată în mediul online. Abia aştept să văd ce ne vor pregăti organizatorii în acest an!"

Ana Ion, Coordonator ediţia 2023, adaugă: "Career Fest este ocazia perfectă pentru studenţi de a intra cu paşi rapizi şi siguri pe piaţa muncii. Participanţii vor avea ocazia de a discuta faţă în faţă cu reprezentanţii unor companii de top, astfel încât să primească sfaturi valoroase de la aceştia şi, poate, chiar să îşi asigure şi un viitor loc de muncă. De asemenea, având în vedere că proiectul se va organiza, după trei ani, în format fizic, fiţi siguri că vă aşteptăm cu o serie de surprize şi inside-uri din partea companiilor partenere, fapt pentru care vă încurajăm să urmăriţi şi pagina de Facebook a evenimentului. Vă aşteptăm cu mare drag să participaţi atât la Târgul de Joburi, cât şi la sesiunile de formare ţinute de partenerii noştri şi să fiţi Back in Business alături de Career Fest!"

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb