Asociaţii profesionale de top solicită viitoarei Comisii Europene consolidarea politicii comerciale şi un comisar pentru comerţ cu competenţe sporite

R.S.
Miscellanea / 29 iulie

Asociaţii profesionale de top solicită viitoarei Comisii Europene consolidarea politicii comerciale şi un comisar pentru comerţ cu competenţe sporite

O Declaraţie comună semnată de 31 de asociaţii profesionale de top la nivel european solicită competenţe şi resurse sporite pentru viitorul comisar european pentru Comerţ precum şi consolidarea politicilor UE privind comerţul, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, printre semnatarii Declaraţiei comune se numără şi Spirits Europe, asociaţie care reprezintă, apără şi promovează la nivelul UE sectorul băuturilor spirtoase şi din care face parte Spirits România.

"Prin semnarea acestei Declaraţii comune, mai multe asociaţii europene relevante în domeniile lor de activitate atrag atenţia autorităţilor europene asupra importanţei pe care o are comerţul, ca unul dintre principalele motoare de creştere ale UE. Încurajarea comerţului deschis este esenţială nu numai pentru un mediu de afaceri sănătos ci şi pentru a asigura opţiuni multiple şi de calitate consumatorilor europeni precum şi pentru a genera bunăstare Uniunii şi implicit şi României, ca stat membru", a declarat Florin Rădulescu, preşedintele asociaţiei Spirits România.

Semnatarii declaraţiei pledează, printre altele, pentru numirea unui comisar european pentru comerţ cu competenţe sporite şi cu mai multe resurse pentru facilitarea negocierilor pe teme comerciale şi a accesului la piaţă. În acest sens, declaraţia comună menţionează şi o diplomaţie comercială mai solidă la nivelul UE, pentru a sprijini o politică comercială deschisă ambiţioasă.

Declaraţia mentionează de asemenea că, având în vedere importanţa strategică a comerţului, comisarul european responsabil pentru acest portofoliu va trebui să aibă un rol semnificativ într-un viitor Grup al Comisiei Europene pentru competitivitatea Europei. În plus, semnatarii mai solicită ca îmbunătăţirea accesului pe piaţa statelor terţe să fie recunoscută ca o prioritate cheie pentru Comisia Europeană în noul mandat, se menţionează în comunicat.

Scopul principal al politicii comerciale a UE ar trebui să fie creşterea accesului pe piaţă pentru toate sectoarele economice, pentru a sprijini competitivitatea şi rezilienţa afacerilor din Uniunea Europeană, mai menţionează Declaraţia.

Potrivit statisticilor europene menţionate în declaraţia comună, 1 din 5 locuri de muncă în UE depinde exclusiv de exporturile Uniunii către ţări terţe, echivalentul a 38 de milioane de locuri de muncă la nivel european, în creştere cu două treimi faţă de anul 2000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb