Asociere pentru repornirea Uzinelor Sodice Govora

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 5 aprilie 2005

La propunerea Consiliul Judeţean (CJ) Vîlcea, reprezentanţii grupului Begacom SA au aprobat încheierea unui contract de asociere în participaţiune între societăţile comerciale CET Govora şi Uzinele Sodice Govora (USG), transmite Rompres.

"Scopul asocierii constă în repornirea de urgenţă a USG şi în recuperarea cu prioritate de către CET a datoriilor de la această societate, iar în viziunea noastră această asociere ar putea dura între nouă luni şi un an şi nouă luni. În cazul în care va apărea, între timp, un inves-titor serios, dornic să preia de la BegaCom SA, contractul de privatizare a USG, asocierea va fi stopată", a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, Dumitru Buşe, preşedintele CJ Vîlcea.

Buşe a precizat că discuţiile finale pe marginea schiţei de contract vor avea loc mîine, la Bucureşti, la sediul Autorităţii pentrru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), iar autorităţile statului vor înceta să mai "scormonească în măruntaiele post-privatizării USG, deoarece deocamdată nu se mai pune problema să cerem declanşarea procedurii de declarare a falimentului". El a menţionat că AVAS nu a identificat nereguli în privatizarea propriu-zisă a USG, grupul timişorean BegaCom SA respectîndu-şi în totalitate obligaţiile contractuale.

De la jumătatea lunii februarie, pe fondul unui litigiu de mai multe sute de miliarde de lei reprezentînd datoriile neachitate ale USG către furnizorul său de abur industrial, CET Govora SA, activitatea uzinelor sodice a fost suspendată iar salariaţii au fost trimişi în şomaj tehnic.

Uzinele Sodice Govora SA au fost privatizate la sfîrşitul anu-lui 2002, cînd grupul BegaCom SA a achiziţionat 83,9 la sută din acţiuni. În vara anului 2004, prin hotărîre de Guvern, datoriile istorice ale USG către CET au fost convertite în acţi-uni, reprezentînd acum 49,6 la sută din portofoliu. La rîndul său, CET Govora SA are drept unic acţionar Consiliul Judeţean Vîlcea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb