ASTĂZI Are loc tradiţionalul concert de Anul Nou de la Viena

G.B
Internaţional / 1 ianuarie 2022

Sursa foto: wien.info.ro

Sursa foto: wien.info.ro

Concertul de Anul Nou susţinut de Orchestra Filarmonicii din Viena are loc astăzi, 1 ianuarie 2022, de la ora 12:15 şi poate fi urmărit pe TVR 1 şi pe Radio România Cultural, potrivit ProTv.

Maestrul Daniel Barenboim, în vârstă de 79 de ani, va dirija pentru a treia oară anuala rundă de valsuri şi polci a Orchestrei Filarmonice din Viena, după spectacolele din 2009 şi 2014. Concertul va fi transmis în 92 de ţări.

Daniel Barenboim vrea să le amintească oamenilor de importanţa muzicii prin apropiatul concert de Anul Nou de la Viena.

″Sper că îi va inspira pe unii dintre politicienii lumii să se gândească cu adevărat la importanţa nevoii spirituale pentru muzică a populaţiei″⁣, le-a declarat Barenboim miercuri reporterilor în capitala Austriei.

Evenimentul de anul trecut a avut loc sub bagheta lui Riccardo Muti, în faţa unei săli goale de concert în contextul pandemiei.

Preţurile pentru un bilet la concertul de Anul Nou de la Viena pornesc de la 650 de euro şi pot ajunge până la 1.190 de euro.

Anul acesta, concertul se desfăşoară din nou cu public, deşi numărul spectatorilor a fost redus pe neaşteptate la 1.000. Circa 700 de posesori de bilete au fost anunţaţi că nu mai pot participa şi că în schimb vor avea un loc rezervat anul următor.

La evenimente cu peste 1.000 de persoane, pot participa doar cei vaccinaţi cu doza booster, potrivit celor mai recente măsuri adoptate în Austria.

Întrucât mulţi invitaţi din Germania şi Elveţia nu s-au vaccinat încă cu doza suplimentară, reducerea numărului de locuri a fost cea mai bună soluţie, a spus violonistul Daniel Froschauer, preşedintele Filarmonicii din Viena.

″Suntem norocoşi că puteam face asta cu 1.000 de persoane întrucât muzica trebuie să ascultată în direct", a declarat Barenboim.

Acesta a subliniat că e nevoie de mai multe acţiuni pentru educaţia muzicală a copiilor.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Inadmisibil fara traducere

    Ce politică mizerabilă. Ce? Nu puteau face un cort de administrare a boosterului in parcul de langă Filarmonică? Invitatii se duceau, făceau boosterul, beau un ceai cald și gata, intrau toți 1700.

    Ce motiv aveau invitații să nu facă boosterul? Se tem cumva de efecte adverse? Ca și românii care nu se mai vaccinează cu boosterul? 

    1. Motivul invitaților este acela că erau bogați. Prețul biletelor arată că erau bogați și nu se vaccinau cu experimentalele terapii genice ci probabil au luat anticorpi monoclonali o singură doză. Cum nu există "booster" pentru anticorpii monoclonali, atunci aceste capete încoronate nu ar fi îndeplinit criteriile de intrare la concert. Și atunci au fost lăsați pe dinafară 700 de cumpărători de bilete (care poate aveau doza booster), doar ca niște invitați fără booster (și zic eu, fără vaccin) să poată intra.

      Iată cum în Austria, omul simplu este forțat să se vaccineze ca să poată fi om întreg și nu subom, dar capetele încoronate sunt menajate și regulile nu li se mai aplică. 

      Nov 5, 2021 Germany offers booster shots to everyone amid 'very worrying' surge in cases By Rob Picheta and Nadine Schmidt, CNN

      Germania oferă booster fără limită de vârstă de la începutul lunii nov. Acei oaspeți din Germania erau iresponsabili să nu se fi vaccinat cu booster? Niște IRESPONSABILI cu mulți bani și pentru are regulile faimosului concert de Anul Nou de la Viena au fost schimbate. Pentru că boosterul este doar pentru "căței"? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb