ASTĂZI Clotilde Armand a convocat o şedinţă a Consiliului Local pe tema rezilierii contractului cu Romprest

G.U.
Politică / 23 iulie 2021

Clotilde Armand a convocat o şedinţă a Consiliului Local pe tema rezilierii contractului cu Romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat pentru astăzi o şedinţă de îndată a Consiliului Local pe tema rezilierii contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA, informează Agerpres.

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se află un singur proiect de hotărâre, privind mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1, a anunţat autoritatea locală, pe Facebook.

Conform Primăriei Sectorului 1, adoptarea proiectului de hotărâre conduce la: sesizarea instanţei de judecată cu o acţiune având ca obiect rezilierea contractului de delegare; respectarea principiului continuităţii serviciului de utilitate publică; sancţionarea neexecutării culpabile a obligaţiilor contractuale de către operatorul delegat al serviciului public de salubrizare pe raza Sectorului 1.

În referatul de aprobare pentru acest proiect, se arată că Romprest Service SA a întrerupt nejustificat activitatea de colectare a deşeurilor municipale în următoarele perioade: 27 noiembrie - 25 decembrie 2020, când a fost întreruptă în mai multe episoade colectarea deşeurilor din surse necontrolate; 31 mai - 18 iunie, când a fost sistată activitatea de colectare a tuturor categoriilor de gunoaie; 27 iunie - prezent, când a fost oprită colectarea deşeurilor municipal stradale.

Începând cu data de 27 iunie, s-a constatat, în urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Locală Sector 1 şi a numeroaselor sesizări primite de la cetăţeni, că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcţionează pe raza Sectorului 1, aducându-se astfel atingere principiilor care reglementează acest serviciu public: protecţia sănătăţii populaţiei; responsabilitatea faţă de cetăţeni; conservarea şi protecţia mediului înconjurător; asigurarea calităţii şi continuităţii serviciului, a menţionat autoritatea locală, notează sursa citată.

Potrivit estimărilor, pe 21 iulie, în Sectorul 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici. Depozitarea necontrolată a unei astfel de cantităţi de deşeuri, în creştere continuă, reprezintă o criză cu riscuri multiple: epidemiologic; pentru mediu înconjurător; de perturbare a fluxurilor de circulaţie; de încetinire a activităţii unor agenţi economici; ambiental pentru desfăşurarea evenimentelor culturale şi sportive din Capitală; risc de tulburări sociale, cu manifestaţii cauzate de nemulţumire şi panică, atrage atenţia Primăria Sectorului 1.

Sursa citată susţine că operatorul delegat şi-a încălcat "în mod grav şi repetat" obligaţiile contractuale. Neexecutarea obligaţiilor esenţiale asumate de operator a fost constatată de Poliţia Locală - Direcţia Control Urban - Compartiment Protecţia Mediului, care a emis, în perioada 1 iunie - 19 iulie, 25 de procese-verbale de contravenţie, aplicând amenzi totale de 145.000 de lei.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Nu înțeleg de ce nu o amendează Garda de mediu sau DSP pe aceasta nesimțită care, în plină pandemie , a transferat mizeria din Paris (oraș mizerabil) în Micul Paris adică în București.

    USR - niste putori sinistre! 

    1. aferim musiu

      ai dreptate, de cand a venit USR la putere numai decizii anti-Romania am vazut ca ia!

      mai nou, nebuna cu spike-uri covid in jurul capului de la ministerul sanatatii are in pregatire o ordonanta guvernamentala care sa limiteze drepturile nevaccinatilor IN MOD NECONSTITUTIONAL !  

      PREGATITI PROTESTELE!  

      NEBUNA DE LA MINISTERUL SANATATII TREBUIE REEDUCATA ! ... si cand o prindeti, bagati-i in vena 10 vaccinuri concomitent (si pfizer si moderna si JJ si AZ si Sputnik si ala chinezesc) sa-i ajunga naibii de neo-marxista ucigasa care e ea!

      Prindeti-o si injectati-o cu toate vaccinurile cu forta!  

      Stare de alerta in S1. clotilda se imbata, cade sub masa si mai face cativa copii.

      Wow. O adevărată adunătură de babuini pe aici. Sa vina 2024 și sa înapoi Dna la scuturat. Atât doresc celor ce au capusat nestingherit acest popor. Tic - tac

    ghinionul ei e ca CL va spune pas....si va trebui sa "lupte in continuare cu mafia"......mafia-mafia.....ni iiiii-noooooo......

    dati jos USR PLUS de la putere

    distrug Romania - sunt nebuni astia

    jos cu ei 

    Eu nu inteleg de ce dorm pe ei, în timp ce înoată în gunoaie locuitorii sectorului 1, care-i faza de doarme romanul pe el in timp ce trăiește într-o cocină în centrul Bucureștiului.

    1. Asa este el, bucuresteanul. Din gura mare domn si mare intelectual dar cu ADN de manelist.

      Asa este el, bucuresteanul. Din gura mare domn si mare intelectual dar cu ADN de manelist.

      Nu intelegi de ce indivizii care arunca gunoiul in strada dorm pe ei? Simplu, ei sunt parte din problema. Desi problema se dezvolta mai departe la Romprest, care are obligatia de a ridica gunoiul fie ca sunt platiti sau nu, ca doar din finante reiese profit de 10 ori mai mare decat media profiturilor celorlalte firme de salubritate relativ la populatia deservita. Si daca nu sunt platiti, legal, in instanta isi recupereaza banii, cum oricum au procedat.

      De unde scoti balivernele astea? Te-au 'informat' baietii aia care au furat si smecherit voturile la S1?

      Faza e ca securiștii fura de nu mai are romanul nici bani de pâine, iar unii se dau fecioare neprihănite pe post de postaci mizerabili. Atât de simplu este.

    madam parij &co sunteti niste gunoaie de oameni

    in ce hal , pe caldura, ati putut aduce sectorul 1 este PENAL!!! 

    va jucati cu tot felul de declaratii si lozinci, PNL, USR, mucusor etc in timp ce sobolanii colcaie in voie in capiatala romaniei! 

    sunteti penali pt neglijenta, pt crearea premizelor unei epidemiologii grave in sectorul 1 si dati in continuare dovada de o crasa lipsa de competenta manageriala de a administra o localitate de talia bucurestiului! 

    iar pe gica care isi da cu presupusul il aprob partial in sensul ca tot ac gunoi ar tre dus in fata caselor lui cutzu. mucusor si in fata cotrocenilor ca sa inteleaga ca asta au generat cu administratia lor care a debutat cu un furt electoral si continua cu premizele unui grav impact epidemiologic! 

    p.s. bine ca desteptul de barna da in continuare cu vaccinarea in timp ce pe strazi colcaie sobolanii! 

    rau am ajuns: sobolani pe strazi, la butoane , la varful institutiilor publice etc!

    BRAVO PNL,USR, AUR , PSD SI CATI OR MAI FI!!!! 

    1. Mneata ești iubitor de securiști, asa-i? Securiști ce au capusat absolut tot de 32 de ani. Bravo

      Nu au capusat chiar tot. De 2 ani, au venit la furat si distrus useristii dementi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb