ASTĂZI PSD şi PNL au şedinţe ale forurilor de conducere pentru a discuta formula unică de premier

G.B
Politică / 22 noiembrie 2021

PSD şi PNL au şedinţe ale forurilor de conducere pentru a discuta formula unică de premier

PSD şi PNL urmează să aibă astăzi, înaintea consultărilor de la Palatul Cotroceni, şedinţe ale forurilor de conducere pentru a discuta formula unică de premier pentru formarea viitorului Guvern, care ar urma să fie votat de Parlament joi, potrivit Agerpres.

Cele două partide vor analiza cele două variante de Guvern convenite în cadrul negocierilor - una cu premier PSD şi cealaltă cu premier PNL, urmând ca apoi să stabilească, de comun acord, prim-ministrul care va conduce Executivul în prima parte a sistemului prin rotaţie. Propunerile de premier sunt Marcel Ciolacu din partea PSD şi Nicolae Ciucă din partea PNL.

"Am finalizat toată structura politică a Guvernului. (...) PSD merge cu cele două variante (în şedinţa conducerii partidului - n.r.) şi vom vedea luni cu ce variantă şi cu ce vot ies de la colegii mei. (...) Asta înseamnă negocieri. Vom vedea pe urmă cum închidem acest lucru în cele o oră sau două până mergem la Cotroceni.(...) Joi, România va avea un Guvern", a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu, după negocierile cu PNL şi UDMR de duminică.

PSD, PNL, UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale ar urma să semneze luni acordul politic pe baza căruia va funcţiona coaliţia de guvernare.

Potrivit preşedintelui PSD, la discuţiile de ieri, "s-au uniformizat lucrurile" în ambele variante - cu premier PSD şi cu premier PNL.

Ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, a informat, la rândul său, că PNL, PSD şi UDMR au convenit asupra unei propuneri unice de prim-ministru.

"Am finalizat toate activităţile care vizau formarea Guvernului. Suntem în măsură să mergem luni cu o propunere de premier. Am convenit să avem o propunere unică de premier. Am lucrat cele două variante, atât cu o formulă premier PSD, cât şi una PNL. Urmează până mâine dimineaţă să stabilim şi să avem o formulă unică", a precizat Ciucă.

El a menţionat că ministerele Transporturilor şi Finanţelor, precum şi secretarul general al Guvernului revin, în principiu, partidului care nu va da premierul.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a informat că Guvernul va avea două ministere noi - unul în zona economică, pentru turism şi antreprenoriat, şi unul pe zona socială, pentru familie şi tineret, care este necesar având în vedere problemele demografice cu care se confruntă România, pentru care trebuie găsite politici publice eficiente.

"Mâine (luni - n.r.) mergem la consultări la preşedinte, la ora 12,00, spunând că avem program de guvernare, avem structura Guvernului cu două ministere nou-înfiinţate şi avem acordul politic pentru funcţionarea coaliţiei. Deci, totul este pregătit: majoritatea, program de guvernare, structură de Guvern, pentru a exista un Guvern începând de joi", a afirmat Kelemen Hunor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Unul dintre UCIGASUii celor 50000 de romani morti de Covid,bantuie ca o STAFIE prin Tara si pe la televiziuni. Ucigasul,poarta numele de Ludovic Orban.In timp ce MOARTEA pusese stapanire pe Tara,UCIGASUL,benchetuia in biroul de prim ministru din cladirea guvernului impreuna cu alti partasi la GENOCID.Desi in toata viata lui de Politician,individul nu a produs un leu pentru Romania si romani,fiind in toata viata lui Bugetar omul se credea MESIA al romanilor. A adus la putere si CLOACA de Tradatori veniti de prin cele strainatati,adica apatrizii de la USR si impreuna au pus Romania la pamant,au distrus vietile a zeci de mii de familii,au saracit populatia de s-a ales praful de munca romanilor care in cativa ani au muncit ca sa aduca PIBul Romaniei acolo unde nu a mai fost niciodata,au imprumutat Tara pe 10 generatii,au furat pe rupte,iar cand a fost EJECTAT din toate functiile inalte ocupate in Stat si Partid,le vorbeste romanilor despre bunastarea adusa de el si GOLANII pe care i-a condus in pragul Falimentului. Azi,GIOVLAIE pe unde mai este primit si privit numai prostii,adica isi expune PROSTIA de care sufera,crezanduse un fel de NOSTRADAMUS. Lasane bai AVORTONULE POLITIC sa ne traim viata in armonie sa muncim cu placere sa primim salariile care ni se cuvin dupa munca depusa,sa ne crestem copii invatandu-i ce este dragostea de Tara nu ca tine un DEZBINATOR,care imparti Tara in romani PNListi si restul ,de zici ca esti HITLER. MARS la COTET ,JAVRA ORDINARA.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb