Astăzi se împlinesc 15 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie

Amalia Ionescu
Internaţional / 11 septembrie 2016

Atacurile de la 11 septembrie 2001 (Sursa foto: captură Youtube)

Atacurile de la 11 septembrie 2001 (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 14:05 Comămescu i-a transmis un mesaj lui John Kerry cu ocazia comemorării atacurilor teroriste

Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, a adresat un mesaj secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii John Kerry, cu prilejul comemorării a 15 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, informează un comunicat al ministerului de resort.

Sursa citată precizează: "Şeful diplomaţiei române a reiterat în mesajul său solidaritatea cu victimele atentatelor, familiile acestora şi cu toţi cei afectaţi de tragicele evenimente de acum 15 ani".

(A.I.)

------------

Actualizare 13:33 Liviu Dragnea: "Nu trebuie să uităm ziua de 11 septembrie 2001"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că nu trebuie să uităm atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, deoarece acest lucru ar însemna că ne-am resemnat în faţa ameninţării teroriste.

Dragnea a scris, pe pagina sa de Facebook: "Astăzi se împlinesc 15 ani de la atentatele teroriste din Statele Unite de la World Trade Center şi de la Pentagon. O crimă împotriva umanităţii, un act odios împotriva civilizaţiei. Nu trebuie să uităm acea zi pentru că asta ar însemna că ne-am resemnat în faţa ameninţării teroriste. Trebuie să condamnăm cu aceeaşi forţă conceptul în sine de terorism. Trebuie să ne diversificăm instrumentele de apărare şi de securitate. Iar, dincolo de aceste mijloace de forţă, ar trebui poate ca în focarele generatoare de terorism să luptăm şi cu alte «arme» cum ar fi educaţia, combaterea sărăciei sau promovarea toleranţei în faţa diversităţii".

(M.K.)

-----------

Statele Unite ale Americii comemorează astăzi, 11 septembrie, 15 ani de la atacurile teroriste care au avut loc în 2001.

SUA au fost lovite de un atentat fără precedent în istorie, la ora locală 8.45 (15.45 - ora României), un avion de pasageri B-767 al companiei American Airlines lovind unul dintre turnurile gemene de 110 etaje al complexului World Trade Center din New York, aminteşte Agerpres. Câteva minute mai târziu, un al doilea avion deturnat, un B-737 al companiei United Airlines, a lovit cel de-al doilea turn. La puţin timp, cele două clădiri impunătoare, unul dintre simbolurile metropolei americane, s-au prăbuşit, provocând moartea a mii de oameni.

La aproximativ trei ore de la lovirea primului turn WTC, un avion s-a prăbuşit în Pennsylvania, după ce pasagerii s-au luptat cu teroriştii. Un alt avion deturnat a lovit clădirea Pentagonului, sediul Departamentului Apărării, ucigând 190 de persoane.

În total, la 11 septembrie 2001 şi-au pierdut viaţa 3.668 de persoane, inclusiv trei români, soţii Alexandru şi Corina Stan şi Eugen Gabriel Lazăr, angajaţi ai companiei Cantor Fitzgerald, care lucrau la etajul 103 al primului turn WTC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb