AŞTEPTÂND MAJORAREA DOBÂNZII FED Dolarul continuă să crească

A.V.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 11 noiembrie 2015

Dolarul continuă să crească

Goldman Sachs: "Euro, la paritate cu dolarul până la finele anului"

Moneda americană, dolarul, continuă să crească faţă de valutele majore, ajungând la un nou nivel maxim al ultimelor şapte luni raportat la euro, în condiţiile în care investitorii aşteaptă ca banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) să majoreze dobânda cheie, luna viitoare.

Dolarul a crescut până la 1,0688 unităţi/euro în jurul orei 10.00, la New York, acesta fiind cel mai ridicat curs din 15 aprilie până la momentul actual. Ulterior, la ora 10.29, cursul era de 1,0705 unităţi/euro, mai mare cu 0,4% faţă de ziua precedentă.

Evoluţia cursului euro/dolar este influenţată şi de aşteptările privind o posibilă relaxare a politicii monetare a Băncii Centrale Europene (BCE), luna viitoare, care determină declinul monedei unice (euro).

Euro a pierdut peste 5% după ce, la data de 22 octombrie, preşedintele BCE, Mario Draghi, a declarat că oficialii instituţiei pe care o conduce vor reexamina, în decembrie, programul de stimulente monetare. Totodată, guvernatorul Băncii Finlandei, Erkki Liikanen, a afirmat că BCE va utiliza toate instrumentele pe care le are la dispoziţie ca să stimuleze creşterea economică a zonei euro.

Pe fondul acestor diferenţe de politici ale băncilor centrale, dolarul a urcat cu cel puţin 1% faţă de fiecare valută majoră, anul acesta.

În contextul actual, banca americană de investiţii "Goldman Sachs Group" Inc. îşi reiterează estimarea potrivit căreia euro va ajunge la paritate cu dolarul până la finele anului. În schimb, un sondaj realizat de Bloomberg anticipează că dolarul va avea un curs de 1,09 unităţi/euro la data de 31 decembrie. Cea mai optimistă previziune din acest sondaj arată un curs de 1,05 dolari/euro la sfârşitul anului curent. Euro nu a mai fost la paritate cu dolarul din decembrie 2002.

"HSBC Holdings" Plc preconizează că euro va urca cu aproape 12%, la 1,20 dolari, până la finele lui 2016. Un sondaj Bloomberg realizat printre strategi arată, însă, că moneda va rămâne la un nivel de 1,07 dolari şi anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb