ATAC ARMAT ÎN SUA Cinci poliţişti au fost ucişi şi şapte răniţi, în Dallas

Mina Irina
Internaţional / 8 iulie 2016

Cinci poliţişti au fost ucişi şi şapte răniţi, în Dallas

Actualizare 20:00 Autorul atacului a fost identificat drept Micah Johnson, în vârstă de 25 de ani

Bărbatul suspectat că a lansat atacul armat asupra poliţiştilor la Dallas a fost identificat astăzi, de presa din SUA, ca fiind Micah Johnson, informează AFP.

În vârstă de 25 de ani, bărbatul trăia la Mesquite, o suburbie a oraşului Dallas, transmit CBS News şi NBC News.

(S.A.)

--------

Actualizare 17:43 Atacatorul ucis de forţele de ordine voia să omoare poliţişti albi

Bărbatul implicat în atacul armat soldat cu moartea a cinci poliţişti în Dallas voia să ucidă albi, a anunţat vineri şeful poliţiei locale, precizând că acest suspect nu era afiliat niciunui grup, relatează AFP.

"Suspectul a spus că voia să omoare albi, în special poliţişti albi", a declarat David Brown, referindu-se la declaraţiile făcute de acesta în timpul negocierilor cu poliţiştii.

David Brown a făcut apel la unitate în cursul conferinţei sale de presă şi a deplâns existenţa unei "fracturi" între poliţişti şi cetăţeni, într-o săptămână sângeroasă marcată de moartea a doi bărbaţi de culoare împuşcaţi mortal de poliţişti.

"Nu există cuvinte pentru a descrie atrocitatea care ne-a lovit oraşul. Tot ce ştiu este că trebuie să înceteze această fractură între poliţişti şi cetăţeni", a declarat şeful poliţiei în cadrul unei conferinţe de presă.

(G.F.)

--------

Actualizare 17:30 Nou bilanţ: 5 poliţişti ucişi şi 9 persoane rănite, dintre care 7 poliţişti

Cinci poliţişti au fost ucişi şi nouă persoane au fost rănite, între care şapte poliţişti, în cursul manifestaţiei din Dallas desfăşurate pentru a protesta faţă de uciderea a doi bărbaţi de culoare de către forţele de ordine, a anunţat vineri primarul oraşului, Mike Rawlings, într-un nou bilanţ, transmite AFP.

"În total 12 poliţişti au fost atinşi de gloanţe şi doi civili au fost loviţi", a detaliat primarul.

Acest bilant de 12 victime, între care cinci morţi, este cel mai grav înregistrat în rândul forţelor de ordine în Statele Unite după 11 septembrie 2001.

(G.F.)

--------

Actualizare 14:45: Barack Obama: "Atacul a fost unul «violent», calculat şi demn de dispreţ"

Preşedintele Statelor Unite, a declarat, de la summitul NATO care a început vineri la Varşovia, că atacul din Dallas a fost unul "violent, calculat şi demn de dispreţ", potrivit BBC News online.

Acesta a spus că a fost ţinut la curent cu privire la aceste evenimente de către personalul său şi că a vorbit cu primarul oraşului Dallas, Mike Rawlings, pentru a-i oferi orice ajutor de care ar avea nevoie pentru a face faţă acestei tragedii înspăimântătoare.

"Poliţia din Dallas se afla la datorie, oferind siguranţă populaţiei în timpul unui protest paşnic", a spus Obama.

"Vorbesc pentru fiecare american când spun că suntem îngroziţi şi că suntem alături de oamenii şi de Departamentul de Poliţie din Dallas", a declarat Obama.

(G.F.)

-------

Actualizare 11:50 Surse: Un suspect implicat într-o confruntare armată cu poliţia s-a împuşcat

Un suspect implicat într-o confruntare armată cu poliţia s-a împuşcat după atacul care s-a soldat cu moartea a cinci poliţişti şi rănirea altor şase în Dallas, anunţă presa locală.

Informaţia nu a fost însă confirmată de oficialităţile oraşului Dallas.

(G.F.)

------

Actualizare 10:15 Un alt poliţist dintre cei răniţi a murit

Încă un poliţist dintre cei răniţi de lunetişti a murit, bilanţul ridicându-se la cinci morţi. Eveimentul este încă în desfăşurare. Poliţiştii caută în oraşul Dallas eventualele bombe despre care a vorbit unul dintre suspecţi, potrivit Digi24.

(M.I.)

------

Actualizare 9:26 Un suspect a declarat că sunt bombe aplasate în oraş

Autorităţile au făcut declaraţii cu privire la acest eveniment. Doi suspecţi au fost reţinuţi, iar unul dintre ei a spus că sunt bombe aplasate în oraşul Dallas.

De asemenea, autorităţile aviaţiei civile americane au decis să restrângă zborurile deasupra oraşului Dallas.

"Suntem în negocieri cu un suspect implicat în aceste atacuri. Suspectul cu care negociem a fost implicat într-un schimb de focuri şi nu a fost foarte cooperant. Am reţinut un suspect, o femeie, care se afla în zonă, într-un garaj. Am urmărit o maşină cu două persoane suspecte care purtau haine de camuflaj. Sunt reţinute şi interogate. Suspectul cu care negociem şi care a fost implicat într-un schimb de focuri le-a spus negociatorilor că va ucide şi va răni mai mulţi dintre forţele de ordine şi că sunt bombe peste tot, în garaj şi în centru, aşa că suntem foarte precauţi în strategia pe care o abordăm, ca să nu rănim niciun ofiţer şi nici cetăţenii din Dallas", a afirmat şeful poliţiei din Dallas.

(M.I.)

------

Actualizare 8:30 Doi suspecţi se află în custodia poliţiştilor

O persoană s-a predat, iar un al doilea suspect a fost implicat în mai multe schimburi de focuri cu forţele de ordine şi acum se află în custodia acestora. De asemenea, la faţa locului a fost găsit un pachet suspect. Zona a fost securizată.

(M.I.)

------

11 poliţişti au fost împuşcaţi în Dallas, patru dintre ei pierzându-şi viaţa, la un protest faţă de tratamentul brutal folosit de poliţişti cu persoanele de culoare, informează Digi24.

Martorii spun că au auzit 20 de focuri de armă, care au răsunat într-o succesiune rapidă. The Washington Post scrie că seful poliţiei din Dallas a precizat că doi lunetişti sunt cei care i-ar fi împuşcat pe oamenii legii.

Deocamdată nu a fost identificat niciun suspect.

Proteste similare, dar lipsite de incidente au avut loc şi în Minnesota şi Louisiana, statele unde au avut loc zilele trecute două incidente în care au fost implicaţi poliţişti şi două persoane de culoare.

În primul incident, în Minnesota, un poliţist a împuşcat un şofer chiar la volan, în timp ce acesta încerca să scoată permisul de conducere.

În al doilea incident, în statul Lousiana, un bărbat de culoare a fost oprit în faţa unui magazin, trântit la pământ şi, deşi nu opunea rezistenţă, a fost împuşcat şi ucis de poliţişti.

Ambele cazuri au fost urmate de proteste ale comunităţii de culoare şi de explicaţii ale forţelor de ordine, care nu au convins opinia publică, potrivit postului de televiziune Digi24.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb