ATAC VIRULENT LA ADRESA COALIŢIEI DE GUVERNARE Parlamentarii europeni, nemulţumiţi de statul de drept din ţara noastră

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 16 ianuarie 2019

Parlamentarii europeni, nemulţumiţi de statul de drept din ţara noastră

Ceea ce ar fi trebuit să fie, în opinia prim-ministrului Viorica Dăncilă şi a miniştrilor care au însoţit-o la Strasbourg, un moment festiv, s-a transformat într-un coşmar pentru reprezentanţii Guvernului ţării noastre. Prezentarea, de către premierul Viorica Dăncilă, a priorităţilor, pe care ţara noastră le are în următoarele şase luni la preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a trecut în plan secund în momentul în care eurodeputaţii au avut dreptul să se adreseze şefului Guvernului.

Aproape toţi cei care au luat cuvântul au criticat situaţia statului de drept din ţara noastră şi măsurile luate pe plan intern de coaliţia de guvernare PSD-ALDE cu privire la reforma jus­tiţiei şi la legile din acest domeniu.

Unul dintre cei mai înverşunaţi critici ai regimului politic de la Bucureşti a fost Guy Verhofstadt, preşedintele ALDE, şeful la nivel european al lui Călin Popes­cu-Tăriceanu, liderul ALDE din ţara noastră. Verhofstadt a ţinut să menţioneze că toa­te criticile formulate de el sunt făcute în calitatea sa de cetăţean de onoare al Româ­niei şi că nu este de acord cu politica de reformă a justiţiei făcută de coaliţia PSD-ALDE.

Guy Verhofstadt a spus: "Ţara dumneavoastră preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene într-un moment critic. Am făcut o listă: transportul - pachetul privind mobilitatea, reforma bancară, cadrul financiar multianual, unde avem nevoie de un acord şi articolul care se îndreaptă împotriva guvernului polonez şi cel lansat împotriva lui Orban. Sper că dumneavoastră şi preşedinţia dumneavoastră aveţi foarte multe de făcut şi sper să nu apară un articol 7 şi în cazul României. Pentru că nu sunteţi departe de acest moment, deoarece continuaţi să ignoraţi opinia Comisiei de la Veneţia. Am fost ultima dată împreună cu câţiva colegi la Bucureşti, ne-am întâlnit cu domnul Drag­nea şi a apărat aceste dosare şi a spus că statul de drept e o chestiune de subsidiaritate. Nu se pune problema subsidiarităţii în privinţa statului de drept. În aceeaşi zi i-am spus domnului Tăriceanu şi mi-a promis că majoritatea parlamentară va modifica legile şi vor res­pecta propunerile de la Veneţia. Mai mult propunerile vor fi trimise Comisiei de la Veneţia pentru a remedia Codul Penal, Codul de procedură penală şi legea organizaţiilor neguvernamentale. Vreau să vă spun că, de când ne-am întâlnit şi până acum, niciuna dintre promisiuni nu a fost respectată".

Şeful ALDE Europa i-a cerut premierului Viorica Dăncilă ca Guvernul şi actuala coaliţie parlamentară să înceteze proastele practici susţinând că, dacă se va continua cu actuala luptă împotriva statului de drept şi a independenţei justiţiei, grupul său politic nu va fi alături în alegerile europarlamentare de partenerii din ţara noastră.

Domnia sa a criticat şi ideea emiterii unei ordonanţe de urgenţă sau a unei legi privind amnistierea unor fapte penale, inclusiv a unor fapte legate de corupţie. Verhofstadt a spus: "Citesc în presă că aveţi în vedere o lege a amnistiei. Dacă se confirmă, atunci familia mea europeană nu va merge cu dumneavoastră. E o critică la adresa unei practici, la adresa unei majorităţi politice".

Social-democraţii europeni nu sunt de acord cu amnistia promovată de PSD

Critici virulente au fost formulate şi de către Udo Bullman, preşedinte al Grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, grup din care fac parte şi reprezentanţii PSD. Acesta a menţionat că este de acord cu o reformă a jus­tiţiei, dar numai în privinţa neamestecului serviciilor secrete în actul de jus­tiţie. În privinţa amnistiei pentru anumite fapte penale dorită de coaliţia PSD-ALDE, Udo Bullman a afirmat: "Nu puteţi recurge la o amnistie, deoarece nu puteţi pune în aceeaşi oală dreptatea şi nedreptatea. Noi nu putem fi de acord cu un asemenea act".

Chiar şi reprezentantul Comisiei Europene la evenimentul de ieri din Parlamentul European şi-a exprimat dezacordul faţă de politica Guvernului şi a coaliţiei parlamentare de la Bucureşti cu privire la reforma justiţiei. Vicepreşedintele Comisiei Europene, estonianul Andrus Antip a spus: "Res­pectarea valorilor europene, a libertăţii, democraţiei, statului de drept este foarte importantă pentru Comisie, iar România a luptat pentru ele. Noi nu vom accepta ca aceste valori să fie încălcate sau diluate în niciun stat membru al Uniunii Europene".

Domnia sa a menţionat că preşedinţia Consiliului UE înseamnă foarte multă responsabilitate în actuala perioadă care este marcată de schimbări la nivel european, de Brexit şi de viitoarele alegeri pentru Parlamentul European şi de aceea ar fi necesar ca Guvernul să realizeze un consens politic pe plan intern.

Andrus Antip, vicepreşedintele CE, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă. "Ne aşteptăm în următoarele şase luni să asiguraţi stabilitate, să creaţi punţi şi consens în Europa şi acasă. O preşedinţie de succes înseamnă în primul rând un consens acasă. Un consens în ţară înseamnă şi un consens la nivel european".

Viorica Dăncilă a criticat inechitatea de tratament

Chiar şi copreşedintele Grupului Verzilor în Parlamentul European, Ska Keller a criticat paşii înapoi făcuţi de actuala guvernare în privinţa statului de drept din ţara noastră. Keller a menţionat: "În acest moment, în România sunt lucruri care ne îngrijorează. Mii de români au ieşit pe străzi pentru libertăţi civile şi pentru bună guvernare. Acum vreţi să le luaţi şi libertatea de a protesta. Modificarea legilor justiţiei şi legislaţiei penale favorizează corupţia. Mai aveţi timp să redeveniţi un exemplu bun în Europa, dar acest timp trece foarte repede".

Confruntată cu criticile virulente venite din partea eurodeputaţilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a ţinut să menţioneze că toate condiţiile impuse României nu sunt impuse şi celorlaltor state membre ale UE şi că ţara noastră este criticată pentru ceva ce în alte state este considerat firesc.

Dăncilă a precizat: "Resimt un tratament inegal faţă de România. Cetăţenii români resimt inechitatea când văd că ţara lor este lăsată în afara spaţiului Schengen, deşi îndeplineşte toa­te condiţiile privind securizarea frontierelor, dar nu îndeplineşte alte condiţii ce nu au fost impuse tuturor statelor membre ale Uniunii. Ne dorim o Uniune mai democratică şi vom promova unitatea de tratament între toate statele membre şi între toţi cetăţenii UE".

În ciuda criticilor formulate la situaţia statului de drept din ţara noastră, majoritatea eurodeputaţilor au precizat că speră ca mandatul României la preşedinţia Consiliului UE să fie unul de succes şi să ducă la realizarea mai multor acorduri în cele 242 de dosare pe care le vom gestiona în următoarele şase luni, deşi timpul pentru aprobarea unora dintre acestea este destul de scurt, deoarece, începând cu 18 aprilie, Parlamentul European se dizolvă şi eurodeputaţii intră în campanie pentru alegerile din luna mai a acestui an.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Până nu am citit aici am spus că e o gogomănie.

    Cum sa fie serviciile in justiție? 

    "Acum vreți să le luați și dreptul de a protesta" atunci francezi ce sa spuna? 

    Sa anunți protest, cu autorizare de la primărie-guvern e o îngrădire a "dreptului de a protesta"? 

    Un fel de dictatura democrației? 

    Dictatura banului? 

    Dacă cei din Parlamentul European nu își bat capu' de cei 5 mil de români care au plecat de aici pentru salarii europene să vină în campanie să îi votăm din nou? 

    Putem să donam hamacurile după Untold la Parlament European? 

    Banc? 

    Ion bolnav cu popa lângă cap adus de Mărie, popa îl întrebă ce ultima dorință are.  

    Ion spune că dorește ca să cunoască doi parlamentari. 

    Zis și făcut, popa ii aduce doi parlamentari după care îl întreabă pe Ion de ce a avut această curiozitate? 

    Ion îi zice la popă că a dorit să moară ca Isus Hristos pe cruce între doi hi'ți. 

    .

    Cam ciudat că cineva neamt să recite din Codrule, codrutule chiar ieri iar românii imediat semnează cu degetu'-muiat în cerneală? 

    1. Mafia securistă nu e protejată de PE degeaba, Securitatea este cea care asigură protecția juridică a raptului făcut de corporații în România.

      Vom trăi și vremurile în care Junker va vorbi deschis despre nevinovăția unora precum Negulescu și Onea. Ce dacă abuzau inculpate pe probe false? Ăsta e statul de drept. :)))) 

      ... atatea aberatii in doar doua paragrafe scurte.

      Cine-i Junker asta despre care vorbiti? 

      Daca e vorba de Juncker, n-o sa mai existe "vremurile alea", avand in vedere faptul ca omul mai are de stat pe post mai putin de-un an. 

      Oricum, dupa cum se vede ca NU stiti, Juncker n-are nimic de-a face cu PE. 

      Mai slabiti-o pe-asta cu corporatiile; cele mai importante corporatii pe care acum Dragnea & al sau GIO incearca sa dea vina, au intrat in Romania pe vremea altui infractor pesedist, Nastase. 

      Ce treaba are presupusa Securitate cu protectia JURIDICA?!? Intelegeti macar ce inseamna termenul "juridic"? 

      Conform rationamentului aplicat in cazul Negulescu & Onea, daca au existat macar 2-3 pesedisti borfasi in glorioasa istorie a acestui maret partid, tot PSD-ul ar trebui desfiintat (o idee care, ce-i drept, nu-mi displace, chiar daca e stupida). 

      Insa intr-adevar (ca sa va scutesc de-un comentariu) - prost sunt eu ca-mi pierd vremea cu astfel de postacisme rudimentare. Nivelul postacilor PSD evolueaza paralel cu nivelul intelectual al liderilor partidului - e din ce in ce mai scazut.

      Propagandist mic, securist, SRI deține controlul asupra CSM care controlează justiția, prin șantaj, prin slugăreală ciobănească, știi tu de care. :))))

      Dacă SRI poate băga la pârnaie pe oricine, de frunză verde, poate la fel de bine să-și protejeze hoții sau pe ai altora, contra comisioane, servicii.

      Hai, mafia securistă este străvezie. 

      ... e cumva chestia aia condusa de pesedista Lia Savonea?

      In rest, inteleg ca sunteti de acord cu toate celelalte obiectii pe care le-am avut la profundul dvs. mesaj #1.1, respectiv in sase afirmatii ati comis minimum cinci aberatii. 

      E un inceput promitator. 

      SRI nu mai controlează decât CSM secția pentru procurori, slugoii cei mai de la țară, un pic mai jos intelectual chiar și decât tine.

      ... nu "tu", ca n-am calcat prin cocina in care-ati fost crescut.

      Da sigur Mafia Securista si Extraterestrii care-l vaneaza si pe "NEVINOVATUL" domn DRAGNEA care-si SANTAJEAZA colegii din Partid si Guverneaza execrabil; o sa bage rau tara in datorii. De ce nu face ce a zis in campania electorala?

    pentru a convinge opinie publica de necesitatea acordarii creditului de la FMI redactorul sef al unei publicatii austriece citeaza un articol inexistent in presa romanesc, articol care va apare in presa austriaca 2 zile mai tarziu. Acest comportament , in cazul in care intr-adevar jurnalista nu s-a folosit de referinta la presa romanesc decat pentru a manipula ordinar luarea unei decizii de sustinere financiara va deveni FAKE NEWSul care ar atrage atentia si presedintelui Trump. Ca o anecdota initialele jurnalistei AFS indreapta iubitorii rapoartele financiare catre o clasa de instrumente financiare numita AVAILABLE FOR SALE....

    "În ciuda criticilor formulate la situaţia statului de drept din ţara noastră, majoritatea eurodeputaţilor au precizat că speră ca mandatul României..."

    Domnule Marinescu, cei mai multi eurodeputati (spre 90% din ei, dupa aprecierile mele, inclusiv destui socialisti) n-au precizat nimic, intrucat au onorat cu c...l, adica prin absenta din sala, prestatia de tzatza dambovitzeana a premierului roman, care s-a stropsit cu mainile-n solduri si poalele-n cap la o sala aproape goala. 

    De fapt, in afara de eurodeputatii romanii (daca or fi fost si aia toti) si cei cativa care au dorit explicit sa-i spuna cate ceva capului vorbitor din fata lor, pe nimeni n-a interesat ce-ar fi putut avea de spus Dancila. Semn sigur ca deja stiau la ce sa se astepte si le era atat de lehamite ca in doi timpi si trei miscari bufetul PE a ramas fara lamai. Iar d-na Dancila, fidela intai d-lui Dragnea si-apoi siesi, nu i-a dezamagit. Tot e bine ca nu i-a adus si-aici pe fi-su si pe nor-sa, s-o sustina in fata inamicului. 

    Deplorabil. Intr-un mod pervers, dl. Dragnea isi dovedeste inca o data geniul politic convingand tot mai multi oameni ca, intr-adevar, n-avem ce cauta in Uniunea Europeana.

    Doar dl. Iliescu a mai reusit atare performanta, in 2000, cand a manevrat de-asa maniera incat a fost votat pana si de dusmanii cei mai inversunati. 

    1. Încă mai sunt multe de furat din România, deci locul nostru este în UE.

      ... ca doar pesedistul de top a demonstrat cu prisosinta si de multe ori ca poate fura si-n UE, si-n afara ei. In plus, cata vreme suntem in UE, se mai pot ciordi si niste fonduri europene, mai pica de-o "consultanta" a la Severin etc.

      Corect. 

      Rolul lui Ciolos e să reducă atragerea de fonduri europene la zero. În schimb firmele SRI beneficiază de investițiile directe ale statului, în timp ce mafia globală primește contracte pe corvete cât poftește, fier vechi să fie că proștii satului sunt destui.

      ... poate avea vreun rol doar la el acasa si eventual la partiduletul sau.

      Cat a fost comisar UE, agricultura a fost de departe domeniul in care Romania a absorbit o proportie mare a fondurilor europene puse la dispozitie - de altfel si singurul astfel de domeniu. 

      In Romania Ciolos a avut cata putere a avut pret de 13 sau 14 luni. In schimb, PSD e la putere - doar acum, ultima tura - din 2012, iar prin intermediul ciracului Tariceanu, din 2008. 

      Dati cateva exemple de firme SRI care beneficiaza de investitii directe ale statului. 

      Daca tot suntem la exemple, dati va rog si-un exemplu de macar un "contract pe corvete". 

      De fapt, in afara de insulte - lucru cu care suntem obisnuiti de la PSD si sustinatorii sai, ca atata pot - aveti macar un argument care sa va sustina aberatiile? 

      Parerea mea e ca Partidul isi pierde vremea degeaba pe-aici. Trimitand insi de calibrul dvs. sa comenteze rezultatul este exact invers; se lamuresc si ultimii ezitanti - daca mai exista asa ceva pe site-ul Bursa - cu cine au de-a face si cam ce poate Partidul. 

      De frumos ce este pe asta sigur il voteaza femeile la presedintie...

      Cand aud de DRAGNEA imi vine sa fac MISHTO de el:

      De Exemplu: DRAGNEA n-are nicio Vina, / Are doar PESTA PORCINA... si Guvernul GUITZA dupa cum i se GROHAIE... sau Guvernul Romaniei sufera de DANCILOZA

      ... si am convingerea ca imensa majoritate a romancelor voteaza totusi cu mintea.

    din conducerea statului roman au pus mina pe pesedintia Consiliului Uniunii Europene. Mare greseala din partea UE. Acum vor porni asaltul ca sa transforme si UE intr-un tarim al jafului, intr-un tarim al faradelegii, cum au facut si cu mindara tara romana. Mare mirare daca la sfirsiul acestei presedintii UE va ramine intreaga. :))

    1. UE ori va lua PESTA PORCINA de la Dragnea ori va lua Danciloza de la Viorica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb