Atacatorii cibernetici tulbură apele cu deturnări şi false scurgeri de informaţii

M.A.
Miscellanea / 2 august 2019

Atacatorii cibernetici tulbură apele cu deturnări şi false scurgeri de informaţii

În al doilea trimestru din 2019, ameninţările complexe şi persistente (APT) au inclus o serie de operaţiuni vizând sau fiind localizate în Orientul Mijlociu şi Coreea de Sud, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

O mare parte a activităţii s-a concentrat pe spionaj cibernetic sau câştig financiar, dar a existat cel puţin o campanie care pare să fi avut ca scop dezinformarea. În luna mai, cercetătorii Kaspersky au analizat apariţia în mediul online a unor aparente instrumente de spionaj cibernetic aparţinând unei entităţi iraniene şi au ajuns la concluzia că actorul din spatele transmiterii lor ar putea fi Hades, un grup ce are legătură cu ExPetr şi cu atacul de la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018.

În al doilea trimestru al anului 2019, cercetătorii Kaspersky au observat o activitate interesantă în Orientul Mijlociu. Aceasta a inclus o serie de informaţii ajunse în mediul online: cum ar fi fragmente de cod, date de infrastructură, date despre grup şi pretinse detalii despre victime, aparent aparţinând cunoscutelor grupări de limbă persană, OilRig şi MuddyWater.

Vicente Diaz, Principal Security Researcher, Global Research and Analysis Team, Kaspersky, a declarat: "Al doilea trimestru al anului 2019 arată cât de neclar a devenit peisajul ameninţărilor şi cât de des lucrurile nu sunt ce par. Industria de securitate se confruntă cu o sarcină tot mai dificilă, aceea de a vedea clar printre atâtea oglinzi înşelătoare, pentru a găsi fapte reale şi informaţiile despre ameninţării pe care se bazează securitatea cibernetică. De asemenea, este important să adăugăm că vizibilitatea noastră nu este completă şi că va exista mereu o activitate care nu este încă pe radarul nostru sau nu este pe deplin înţeleasă".

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în 1997. Informaţiile vaste despre ameninţările cibernetice şi experienţa în securitate IT deţinute de Kaspersky se materializează în mod constant în soluţii de securitate şi servicii de ultimă generaţie pentru a proteja companiile, infrastructura critică, autorităţile guvernamentale şi utilizatorii individuali din toată lumea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb