Atacul sinucigaş din Kabul s-a soldat cu cinci morţi

Cristina Radu
Internaţional / 29 august 2017

Oraşul Kabul (Sursa foto: Wikipedia)

Oraşul Kabul (Sursa foto: Wikipedia)

Un terorist sinucigaş s-a aruncat în aer azi lângă o bancă din apropierea ambasadei americane puternic protejată din capitala afgană Kabul, omorând cel puţin cinci persoane şi rănind alte opt, a afirmat ministerul de interne al ţării, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Najib Danish, a afirmat că atacul a lovit intrarea într-o filială a băncii Kabul, într-o zonă aflată aproape de cartierul diplomatic principal. Acesta a spus că cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite.

Talibanii au revendicat atacul care a avut loc atunci când oamenii care au luat bani din bănci înainte de sărbătoarea musulmană Eid al-Adha. Atacurile asupra băncilor de unde soldaţii şi poliţia îşi retrag salariile au devenit o tactică regulată a talibanilor.

Acesta este ultimul atenat dintr-o serie lungă de atacuri sinucigaşe din Kabul şi subliniază pericolul din localitate. Aici au fost ucişi 209 oameni şi rănite 777 de persoane în prima jumătate a anului, potrivit datelor furnizate de Naţiunile Unite.

Talibanii luptă să restabilească legea islamică şi să pună forţele internaţionale în sprijinul guvernului din Kabul, organizând multe din atacuri. Alte grupuri militare, inclusiv reţeaua Haqqani şi filiala locală a statului islamic, au efectuat şi ele atacuri.

Purtătorul de cuvânt al misiunii, Zabihullah Mujahid, a afirmat că mai mulţi membri din partea forţelor de securitate au fost ucişi. Până în prezent, nu a existat nicio confirmare oficială a informaţiei din partea guvernului, potrivit agenţiei de ştiri.

Guvernul preşedintelui Ashraf Ghani se confruntă cu o furie publică ridicată din cauza nesiguranţei din Kabul. Astfel, guvernul a început să înăsprească controalele din centrul oraşului, unde au avut loc cele mai ucigătoare atacuri, conform sursei citate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb