ATENTATELE TERORISTE DE LA PARIS: Bilanţul provizoriu indică cel puţin 129 morţi (vezi video)

Andrei Stan
Internaţional / 15 noiembrie 2015

Bilanţul provizoriu indică cel puţin 129 morţi (vezi video)


Doi cetăţeni români decedaţi şi alţi doi răniţi

Actualizare 17:20 Doi cetăţeni francezi care locuiau în Belgia, printre autorii atacurilor

Doi cetăţeni francezi care locuiau în Belgia se află printre atacatorii atentatelor teroriste din Paris, a anunţat Parchetul Federal din Bruxelles, citat de site-ul publicaţiei Le Figaro.

În urma mai multor operaţiuni efectuate sâmbătă de autorităţi în Belgia, au fost interpelate şapte persoane.

"Acestea se vor prezenta în faţa judecătorului duminică după-amiază", a precizat Parchetul Federal din Bruxelles într-un comunicat.

Printre cei şapte atacatori care au comis atentatele teroriste de vineri seară şi au decedat, se află doi cetăţeni francezi cu reşedinţe în Bruxelles şi localitatea Molenbeek, unde au fost reţinute sâmbătă trei persoane în legătură cu atentatele, precizează televiziunea belgiană RTBF, citând aceeaşi sursă judiciară.

Potrivit Parchetului Federal din Bruxelles, "două maşini înmatriculate în Belgia", descoperite de anchetatorii francezi în Paris în apropiere de zonele în care s-au produs atentatele au fost închiriate "la începutul săptămânii în regiunea Bruxelles-ului".

(S.A.)

-------------

Actualizare 14:59 Ion Ilescu: "Societatea iese întărită când acţionează solidar împotriva actelor de primitivism"

Societatea iese întărită când acţionează solidar împotriva unor acte de primitivism, a afirmat, astăzi, fostul preşedinte Ion Iliescu, la Ambasada Franţei la Bucureşti, unde a adus un omagiu victimelor atentatelor de la Paris, transmit surse din presă.

"Dacă privim toată istoria civilizaţiei, şi mai îndepărtată şi mai apropiată, asemenea chestiuni au fost permanent, în alte forme, dar au existat. Mersul societăţii a avut ambele componente, şi deschidere şi avans în promovarea ideilor de progres şi de convieţuire civilizată, dar şi asemenea comportamente primitive care ne-au însoţit întotdeauna. De aceea, societatea iese întărită din asemenea momente, când acţionează solidar împotriva acestor acte de primitivism. (...) Civilizaţia merge permanent înainte, confruntându-se şi cu fenomene de acest fel", a declarat Iliescu.

În opinia fostului preşedinte, ţara noastră nu este în prezent vizată de atacuri teroriste precum cele din Franţa.

"Eu nu cred că ne aflăm noi în această situaţie, aici trebuie înţelese o serie de resentimente din partea unor oameni cu minte primitivă, că nu aşa se rezolvă problemele. Noi, din acest punct de vedere, promovăm mai puţine stări din acestea conflictuale. Trebuie înţeleasă situaţia Franţei, fost imperiu, cu coloniile lor din Africa de Nord, Orientul Mijlociu. (...) Noi, din acest punct de vedere, am avut altă poziţie, nu cred că pot să apară asemenea ieşiri, asemenea resentimente faţă de o ţară ca a noastră. În acelaşi timp, e de neacceptat aşa ceva în lumea de azi, în societatea noastră, iar reacţia publică este, cred eu, un factor esenţial şi a fost o răbufnire corectă din partea opiniei publice împotriva unor asemenea comportamente primitive", a mai afirmat Ion Iliescu.

(S.A.)

-------------

Actualizare 13:37 Manuel Valls: "Franţa este în război şi va distruge reţeaua teroristă Statul Islamic"

Franţa este "în război" cu reţeaua teroristă Statul Islamic şi o va distruge, afirmă premierul Manuel Valls, după atentatele de la Paris, potrivit TF1.

"Da, Franţa este în război. Ne confruntăm cu un război organizat de o armată islamistă. Noi am spus mereu că nu există risc zero", a declarat Manuel Valls, în cursul unei vizite la spitalul Saint Antoine din Paris, unde sunt persoane rănite în atentate.

"Vom lovi inamicul; îl vom distruge atât în Franţa, cât şi în Europa. Îi vom urmări pe autorii atacului. Vom răspunde atacului pentru a distruge organizaţia teroristă Daesh (Statul Islamic, n.r.). Şi vom câştiga acest război", a subliniat Valls.

(S.A.)

-------------

Actualizare 13:28 Unul dintre autorii atacului de la Paris este Omar Ismaïl Mostefaï, cetăţean francez născut la Paris

Omar Ismail Mostefai, cetăţean francez în vârstă de 29 de ani, născut la Paris, este unul dintre cei trei terorişti kamikaze care au ucis vineri seară 89 de oameni în atacul comis la sala de concerte Bataclan din centrul capitalei Franţei.

Omar Ismail Mostefai a fost identificat pe baza amprentelor prelevate de pe o bucată din degetul sau, găsită în sala de concerte, anunţă AFP, potrivit Hotnews.Omar Ismail Mostefai s-a născut la Courcouronnes, o suburbie a Parisului, şi ar fi călătorit câteva luni în Siria în perioada 2013-2014.

Şase persoane din anturajul lui Omar Ismail Mostefai, inclusiv membri ai familiei, sunt interogate astăzi de anchetatori.

Omar Ismail Mostefai a fost condamnat în trecut pentru câteva infracţiuni minore şi se află în evidenţa serviciilor secrete franceze ca simpatizant islamist, însă nu era pus sub urmărire în vreun dosar.

(S.A.)

--------------

Actualizare 13:14 Slujbă specială pentru victimele atentatelor la Catedrala Notre-Dame din Paris

O slujbă specială în memoria victimelor atentatelor de la Paris va avea loc duminică după-amiază în Catedrala Notre-Dame din capitala Franţei, informează BBC News.

La slujba specială catolică vor participa demnitari francezi, rude şi apropiaţi ai persoanelor decedate în atentatele de la Paris.

(A.L.)

----------------

Actualizare 12:29 Deţinătorul paşaportului sirian găsit la locul unuia dintre atentate ceruse azil în Serbia

Deţinătorul unui paşaport sirian găsit lângă cadavrul unuia dintre teroriştii kamikaze care a fost ucis vineri seară în atentatele din Paris a trecut prin Serbia luna trecută, unde a cerut azil, a anunţat Ministerul de Interne sârb, potrivit Reuters.

"Unul dintre suspecţii terorişti, A.A., aflat în vizorul agenţiilor de securitate franceze, a fost înregistrat la punctul de trecere a frontierei din Presevo (dintre Serbia şi Macedonia - n.r.), la 7 octombrie acest an, unde a cerut oficial azil", a anunţat ministerul sârb într-un comunicat de presă.

"Verificările au confirmat că datele lui se potriveau cu cele ale persoanei care a fost identificată la 3 octombrie în Grecia. Nu există un mandat Interpol emis pe numele acestei persoane", se mai precizează în comunicatul ministerului sârb.

(A.L.)

----------------

Actualizare 12:30 Ambasadorul Franţei: "În războiul pe care ni l-a declarat barbaria, Franţa nu se va preda niciodată"

"Războiul declarat de către barbarie nu este doar împotriva Franţei, ci este contra unor valori comune şi a viitorului european comun, iar francezii nu se vor preda niciodată", a declarat ambasadorul Franţei la Bucureşti, Francois Saint-Paul, potrivit unor surse din presă.

El a participat, duminică dimineaţă, la o ceremonie franco-germano-bulgară de marcare a Armistiţiului de după Primul Război Mondial, organizată la Cimitirul Bellu din Capitală.

"Ceremonia de azi are o şi o doua semnificaţie deoarece îi onorăm azi şi pe morţii de ieri şi ne gândim la victimele acestui nou război pe care ni l-a declarat barbaria. Acest război nu este doar împotriva Franţei, nu este doar împotriva unei singure ţări, este un război contra unor valori pe care le avem în comun. Este un război împotriva libertăţii, împotriva vieţii, împotriva tuturor acelor lucruri care fac ca viaţa noastră să fie posibilă. Franţa va fi unită, va fi solidară şi va fi fără milă", a declarat Saint-Paul.

"În această luptă pentru libertatea noastră, Franţa nu va renunţa niciodată, nu se va preda niciodată şi nu se va lăsa îngenuncheată. Sunt sigur că vom învinge împreună. Sunt sigur că, rămânând solidari, putem câştiga acest război", a adăugat diplomatul francez.

La ceremonie au fost prezenţi, printre alţii, ambasadorii Germaniei, Statelor Unite, Marii Britanii, Bulgariei, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Guvernului şi ai altor instituţii publice. Din partea Casei Regale a participat Principesa Maria.

(A.L.)

---------------

Actualizare 12:27 Jean-Claude Juncker: "UE nu ar trebui să cedeze emoţiilor primare după atentatele din Paris"

Ţările Uniunii Europene nu ar trebui să cedeze emoţiilor primare de respingere a refugiaţilor, după valul de atentate de vineri seară din Paris, pentru că atacatorii din Franţa erau criminali, nu solicitanţi de azil, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit Reuters.

"Acesta nu a fost un atac împotriva Franţei şi Parisului, ci un atac împotriva valorilor universale", a insistat Juncker.

Înalte oficialităţi din Polonia şi Slovacia au turnat apă rece peste planurile de relocare ale refugiaţilor la nivelul UE imediat după atacuri, spunând că violenţele au scos în evidenţă preocupările europenilor legate de primirea de refugiaţi musulmani.

"N-ar trebui să amestecăm diferitele categorii de oameni care vin în Europa", a subliniat Juncker, într-o conferinţă de presă în marja summitului G20 din Antalya. "I-aş invita pe aceia din Europa care încearcă să modifice agenda migraţiei pe care am adoptat-o.... Aş dori să le amintesc să fie serioşi în legătură cu acest subiect şi să nu cedeze acestor emoţii primare care nu-mi plac. Înţeleg dificultatea, dar nu văd necesitatea de a schimba abordarea generală", a adăugat Juncker, care consideră că atacurile din Paris nu trebuie să antreneze o schimbare radicală a politicii europene în privinţa primirii de refugiaţi.

În ceea ce priveşte pericolul pe care atentatele de la Paris îl reprezintă pentru zona Schengen de liberă circulaţie, Juncker a recunoscut că Schengen "este în pericol". "Dar nu doar din cauza incidentului recent, ci deoarece controlul frontierei externe (a UE) nu funcţionează cum trebuie. Trebuie să luăm măsuri pentru a întări frontierele externe", a mai spus Juncker.

(A.L.)

-------------

Actualizare 14:30 Polonia nu va mai accepta cote obligatorii de refugiaţi, în contextul atentatelor din Franţa

Polonia a decis să nu mai accepte cotele obligatorii privind distribuirea refugiaţilor impuse de Uniunea Europeană, în contextul atentatelor din Franţa, transmite Reuters.

"Polonia nu mai poate accepta imigranţi în cadrul sistemului Uniunii Europene de cote", a declarat astăzi Konrad Szymanski, ministrul polonez desemnat pentru Afaceri Europene.

"În contextul tragicelor evenimente de la Paris, nu vedem posibilităţile politice de implementare a sistemului", a explicat Szymanski, conform site-ului wPolityce.pl.

Konrad Szymanski îşi va începe mandatul luni.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. Polonia a votat în favoarea sistemului.

(S.A.)

----------------

Actualizare 12:08 Vârsta teroriştilor ar oscila între 15 şi 18 ani

Vârsta celor şapte terorişti care au comis atentatele de vineri seară din Paris, soldate cu 129 de morţi şi peste 350 de răniţi, ar oscila între 15 şi 18 ani, a anunţat sâmbătă seară postul Europe 1, care citează surse de la Institutul Medico-Legal din capitala Franţei.

Cadavrele teroriştilor kamikaze au fost duse la morga din Paris unde anchetatorii speră să-i poată identifica pe toţi pe baza analizelor ADN sau a amprentelor, a relatat sâmbătă în ediţia electronică publicaţia spaniolă ABC. Anchetatorii vor să afle dacă teroriştii se aflau deja în evidenţele poliţiei ca fiind potenţiali suspecţi de terorism, caz în care ar trebui să existe pe numele fiecăruia o aşa-numită fişă S.

(A.L.)

---------------

Actualizare 12:00 Încă o maşină utilizată în atacuri a fost găsită; şase persoane sunt interogate

Încă o maşină despre care se crede că ar fi fost folosită vineri seară de către unul dintre teroriştii care au comis atentatele din Paris, în atacul împotriva a două restaurante din estul capitalei franceze, a fost găsită în Montreuil, la periferia estică a Parisului, au anunţat astăzi surse ale anchetei, citate de AFP şi EFE.

Vehiculul, un Seat Leon negru, a fost localizat la Montreuil, a informat postul France Info. Un alt autoturism, un Volkswagen Polo, a fost descoperit anterior în apropierea sălii de concerte din Bataclan.

De asemenea, surse judiciare şi poliţieneşti au declarat că şase persoane din anturajul lui Ismail Omar Mostefai, teroristul kamikaze francez identificat drept unul dintre autorii atacului de la Bataclan, au fost reţinuţi şi sunt interogaţi de poliţie. Printre ei se află tatăl lui Mostefai, fratele acestuia, precum şi soţia fratelui.

(A.L.)

----------------

Actualizare 11:54 Klemm i-a transmis condoleanţe lui Aurescu pentru cei doi români care şi-au pierdut viaţa la Paris

Ambasadorul american Hans Klemm a avut sâmbătă seara o convorbire telefonică cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu, în care şi-a exprimat condoleanţele şi solidaritatea SUA pentru cei doi cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa în atentatele teroriste din Franţa, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

"Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut astăzi (duminică - n.r.) , în cursul serii, o convorbire telefonică cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm. (...) Ambasadorul SUA la Bucureşti a exprimat condoleanţe şi solidaritatea SUA pentru cei doi cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa în atentatele teroriste din Franţa. Bogdan Aurescu a mulţumit în mod deosebit pentru gestul părţii americane", arată comunicatul citat.

Cei doi oficiali au discutat aspecte legate de situaţia de securitate din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, cu accent pe situaţia din Libia şi combaterea terorismului.

(A.L.)

----------------

Actualizare 11:50 Şase complici ai unuia dintre autorii atentatelor, arestaţi preventiv în Franţa

Autorităţile franceze au arestat preventiv şase persoane din anturajul teroristului kamikaze Omar Ismail Mostefai, unul dintre autorii atentatelor de la Paris, transmite site-ul cotidianului Le Figaro.

Omar Ismail Mostefai, cetăţean francez, a fost identificat drept unul dintre autorii unui atentat sinucigaş comis în sala de concerte Bataclan, situată în centrul Parisului, unde au fost ucise cel puţin 85 de persoane.

Conform sursei citate, şase presupuşi complici ai teroristului sunt arestaţi preventiv, inclusiv tatăl şi soţia acestuia.

De altfel, autorităţile franceze au găsit una dintre maşinile folosite de autorii atacurilor teroriste.

"Este vorba de un Seat Leon de culoare neagră. (...) Vehiculul a fost găsit abandonat în zona Montreuil, situată în apropiere de Paris. (...) Acest lucru înseamnă că, după participarea la atacurile teroriste, unii autori au părăsit capitala", potrivit unor surse citate de Europe 1.

(A.L.)

----------------

Actualizare 11:34 Muftiatul Cultului Musulman din România: "Condamnăm atentatele de la Paris"

Muftiatul Cultului Musulman din România îşi exprimă consternarea faţă de atentatele teroriste care au avut loc vineri noaptea la Paris, potrivit unui comunicat transmis presei.

Conform sursei citate, şeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf, în numele întregii comunităţi musulmane din ţară, îşi exprimă tristeţea pentru "actul sângeros de o cruzime inimaginabilă şi îşi manifestă profunda compasiune, transmiţând condoleanţe Ambasadei Republicii Franceze în România".

"Deplângem şi repudiem manifestările sângeroase ce au rezultat în urma unor atacuri teroriste fără precedent provocate de aşa-zişi musulmani, în virtutea unei false credinţe ce nu are nimic de a face cu Islamul aşa cum a fost el propovăduit de Profetul Muhammed, în numele lui Allah. Aceste evenimente dramatice întreprinse cu instrumentele unui fanatism ce nu poate fi justificat de nicio cauză şi cu cruzimea ce nu are nicio legătură cu religia islamică sunt dovada limpede că cei care le provoacă nu pot fi recunoscuţi în lumea civilizată drept fraţi de confesiune musulmană, conform preceptelor religioase pe care noi le practicăm, în concordanţă cu învăţăturile Coranului şi relatările Profetului Muhammed. Islamul interzice ferm uciderea oricărui suflet, iar religia noastră, mai presus de orice, este împotriva oricărei vărsări de sânge. Astfel, condamnăm ferm asemenea atentate, la natura fiinţei umane", se arată în comunicatul Muftiatului.

Liderul spiritual al musulmanilor din România precizează că noile acte de terorism din Paris sunt condamnate ferm de întreaga sa comunitate confesională.

"Adresez încă o dată condoleanţe familiilor îndoliate şi poporului francez şi mă rog bunului Allah să ne binecuvânteze şi să ne protejeze ţara, România, şi poporul nostru tolerant şi iubitor de pace", a transmis Muftiul Muurat Iusuf.

(A.L.)

----------------

Actualizare 10:34 Serghei Riabkov: "Atentatele de la Paris ar putea schimba priorităţile NATO"

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat că atentatele comise vineri seară la Paris ar putea schimba priorităţile la Washington şi în alte capitale NATO, relatează Reuters.

"Lumea se schimbă, iar acest şoc, această comoţie care a avut loc la Paris probabil că... va schimba un pic ordinea priorităţilor colegilor noştri din Washington şi din alte capitale NATO", a declarat Riabkov, atunci când a fost întrebat dacă atacul va duce la o apropiere între SUA şi Rusia.

De asemenea, Riabkov a mai afirmar că negocierile de sâmbătă de la Viena, pe tema conflictului din Siria, şi semnalele primite din capitalele lumii după atentatele din Paris demonstrează o mai bună înţelegere în ceea ce priveşte lupta comună împotriva terorismului.

(A.L.)

-------------

Actualizare 10:29 Presa sârbă: Unul dintre atacatori a trecut prin Balcani

Serbia deţine informaţii în legătură cu un bărbat al cărui paşaport a fost găsit asupra unuia dintre atacatorii de la Paris, relatează cotidianul belgrădean Blic în ediţia de duminică, prezentând o copie a documentului, potrivit DPA.

Paşaportul îl identifică pe acest bărbat ca fiind Ahmad Almohammad, 25 de ani, afirmă Blic.

Ziarul nu divulgă sursa imaginii paşaportului, dar afirmă că agenţiile de securitate franceze au cerut asistenţă din partea Serbiei şi acces la baza ei de date ale migranţilor.

Potrivit cotidianului, sosirea lui Almohammad a fost înregistrată de autorităţile elene pe 3 octombrie. El a intrat în Serbia din Macedonia pe la Presevo la 7 octombrie şi a fost aici înregistrat.

În centrul de primire a refugiaţilor de la Presevo, el a cerut în mod oficial azil, o practică comună, dar în curând a plecat în Croaţia, potrivit Blic.

Cotidianul din Zagreb Vecernji List a informat că acelaşi bărbat a trecut în Croaţia din Serbia şi s-a înregistrat la centrul Opatovac pe 8 octombrie. Numele lui nu a declanşat o alertă, ceea ce înseamnă că el nu era etichetat pe plan internaţional ca suspect, afirmă ziarul croat.

Serbia şi Croaţia fac parte amândouă din ruta migraţiei din Balcani, prin care sute de mii de oameni, mulţi dintre ei refugiaţi din zone de război din Orientul Mijlociu, au trecut în drumul lor spre Europa de Vest, precizează DPA.

(A.L.)

---------------

Cel puţin 129 de persoane au fost ucise şi alte 352 rănite în urma unor atentate teroriste multiple care au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Dintre răniţi, 99 se află în stare critică. Printre persoanele care şi-au pierdut viaţa se numără şi doi cetăţeni români. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

Potrivit Agerpres, o primă explozie s-a produs în jurul orei 21:20 (20:20 GMT) în apropiere de Stade de France, unde avea loc un meci amical de fotbal între selecţionatele Franţei şi Germaniei, stadionul care va găzdui finala Campionatului European de Fotbal în iulie anul viitor. În estul Parisului, pe strada Charonne, 18 persoane au murit în urma altor atacuri la o cafenea şi un restaurant japonez. Puţin mai la nord, pe strada Alibert, un atac asupra terasei restaurantului "Le Petit Cambodge" s-a soldat cu cel puţin 12 morţi. Alte cel puţin cinci persoane au fost ucise pe terasa pizzeriei "La Casa Nostra", la câteva sute de metri de sala de spectacole Bataclan. Al şaselea atentat a avut loc pe bulevardul Voltaire, nu departe de sala Bataclan, atacatorul-kamikaze şi încă o persoană pierzându-şi viaţa.

Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Statul Islamic (ISIS), care susţine că acestea sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak.

Într-o declaraţie oficială, gruparea jihadistă afirmă că opt luptători de-ai săi înarmaţi cu centuri cu explozibil şi arme automate au dus la îndeplinire atacuri în diferite locuri din Paris, care au fost atent studiate.

Potrivit declaraţiei citate, atacurile au avut ca scop să arate că Franţa va rămâne o ţintă a grupării jihadiste atât timp cât Parisul îşi continuă politicile actuale în Orientul Mijlociu.

Doi cetăţeni români au murit în atentatele de la Paris

Doi cetăţeni români au murit în atentatele care au avut loc la Paris în cursul nopţii, a informat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă.

"Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret că decesul a doi cetăţeni români în atacurile produse în cursul nopţii trecute în capitala Franţei a fost confirmat de autorităţile franceze. MAE informează că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară", arată sursa citată.

MAE a mai informat sâmbătă că un cetăţean român, rănit uşor în atacuri, a fost externat de dimineaţă dintr-un spital din Paris.

Ulterior, MAE a anunţat că încă un cetăţean român a fost rănit în atacurile produse în cursul nopţii trecute în capitala Franţei, el fiind internat în spital.

"Acesta a suferit răni uşoare. În urma demersurilor Ambasadei României de la Paris, persoana în cauză a fost identificată printre pacienţii unui spital de lângă Paris. Misiunea diplomatică este în legătură cu familia cetăţeanului român", se arată în comunicatul ministerului.

Paşaportul sirian găsit în capitala Franţei aparţine unui imigrant înregistrat în Grecia

Paşaportul sirian descoperit la Paris asupra cadavrului unuia dintre atacatorii sinucigaşi care au comis atacurile de vineri seară din capitala Franţei aparţine unui imigrant care se înregistrase în Grecia, potrivit procedurilor UE, informează France Presse.

Conform EFE, paşaportul a fost înregistrat în ziua de 10 octombrie în insula grecească Leros, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de ministrul elen pentru protecţia cetăţeanului, Nikos Toskas. Ministrul a subliniat că nu există totuşi certitudinea că paşaportul aparţinea persoanei asupra căreia a fost găsit şi nici nu se ştie dacă persoana decedată este un terorist sau o victimă.

"Deţinătorul paşaportului a trecut prin insula Leros la 3 octombrie 2015, unde a fost identificat în conformitate cu regulile Uniunii Europene", a spus Toskas, citat de Reuters. El a spus că nu ştie dacă paşaportul a fost verificat de alte ţări prin care se crede că deţinătorul documentului a trecut, în drumul său către Franţa. O sursă din poliţia elenă a declarat că autorităţile franceze au cerut altor ţări din Europa, inclusiv Greciei, să verifice paşaportul.



Opinia Cititorului ( 7 )

  1. 1. Arafat de Franta demisia!

    2. Ponta de Franta demisia! 

    Pai se poate. Are nevoie domnu presedinte de guvernul lui. A a a a a a scuze. Am gresit! Aia era in romania cu tinerii frumosi si prosti! Scuze! Vive la France!

    Se întreabă de ce teroriștii au pașapoartele cu ei. Și mai ales, cum de pașaportul aflat în buzunarul hainei care acoperă o centură cu explozibil, rămâne intact. Nu-i nimic.. ... mesajul a ajuns în media, la poporul prost și dobitoc, îmbăsistificat până la putrefacție.

    1. Alo gara! a deraiat trenul? era/este vorba de Franta! centrul civilizatiei. 

      Poate nu ai citit articolul care arată cum băsescu ține prelegeri PMP-ului despre ce curent electoral va folosi în viitoarele alegeri.

    Ion Ilescu: "Societatea iese întărită când acţionează solidar împotriva actelor primitivism" 

    Ori Bursa citeaza prost ori Iliescu a lipsit/chiulit la limba gramatica. Corect se spune ...... impotriva actelor de primitivism.

    Dar, avand in vedere ca actele minierilor lui Iliescu au fost acte de "civism" ar exista o asemanare, o scuza pentru stimabilul. 

    1. Make, da-ti editorii la reciclat; Iliescu s-a exprimat corect, voi n-ati fost in stare sa reproduceti. Nu mai furati citate/titluri daca nu le puteti reproduce. 

    .... Noi, din acest punct de vedere, am avut altă poziţie, nu cred că pot să apară asemenea ieşiri, asemenea resentimente faţă de o ţară ca a noastră. În acelaşi timp, e de neacceptat aşa ceva în lumea de azi, în societatea noastră, iar reacţia publică este, cred eu, un factor esenţial şi a fost o răbufnire corectă din partea opiniei publice împotriva unor asemenea comportamente primitive", a mai afirmat Ion Iliescu.

    Corect: minierii lui Iliescu nu au avut asemenea iesiri; ei au avut asemenea intrari/resentimente......fata de o tara ca a noastra. Ei au intrat disciplinati/incolonati in capitala Romaniei...... si au folosit o altfel de munitie, ar fi fost de neacceptat o altfel de atitudine în lumea de azi, iar reacţia publică ar fi fost o răbufnire corectă împotriva unor asemenea comportamente primitive..... Ar fi fost ceva de genul: mai animalelor! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb