Athenee Palace se delistează de la BVB

A.I.
Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2021

Athenee Palace se delistează de la BVB

Acţiunile Athenee Palace (ATPA) vor fi retrase de la tranzacţionare începând cu data de 28 ianuarie, după avizul de săptămâna trecută a Autorităţii de Supraveghere (ASF) în acest sens, reiese dintr-un raport al supraveghetorului pieţei noastre de capital postat ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii companiei aprobaseră delistarea Athenee Palace din piaţa AeRO la finele lunii iulie a anului trecut, iar în octombrie tranzacţiile cu titlurile ATPA au fost suspendate. Preţul pe acţiune pentru investitorii retraşi din societate este de 1,15 lei, conform raportului întocmit anul trecut de un evaluator autorizat.

În luna iulie a anului trecut, Ana Hotels avea 45,62% din Athenee Palace, iar Ana Holding Limited deţinea 19,07% din compania listată pe AeRO, ambele entităţi fiind controlate de omul de afaceri George Copos.

Între hotelurile deţinute de Grupul Ana Hotels se află Athenee Palace Hilton şi Crowne Plaza Hotel, ambele din Bucureşti, hotelurile Sport şi Bradul din Poiana Braşov sau Europa din Eforie Nord.

Athenee Palace este listată la Bursa de Valori Bucureşti din februarie 1997.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Greu cu listarea la bursa...trebuie raportari financiare, transparenta, intalniri cu actionarii, profitabilitate...prea complicat, nu poti face un "gheseft" cu statul fara sa afle toata lumea:-)...Ziarul Bursa nu se preocupa cu astfel de cazuri sa vada care este cauza pentru care emitentii se delisteaza, doar e "obiectul muncii"...mai nou e preocupat doar de vaccinati

    E o poveste veche! Inițial lângă Copos acționar era si Dorel Goia de la Teraplast. Zgarcitul Copos era pe cai mari atunci ! A făcut o ofertă de delistare la 10 lei dacă nu mă însel. Goia nu era omul pe care îl poti intimida și avand bani,a venit cu o contaoferta pentru tot la 12 lei! Șoc pentru Copos, care n-a avut ce face si la plătit pe Goia,nu si pe ceilalți! Asa erau vremurile! Acum a delistat-o la1.2 lei de 10 ori sub ofertă inițială! Asa merg lucrurile în România!

    Dar șefii bursei n-au nicio treabă! 

    1. DE-A LUNGUL ANILOR , A FOST UN BALAST PENTRU BURSA , LA FEL CA INTERCONTINENTAL , SI LIDO !!! O UMBRA , O STAFIE , O NIMENEA !!! A FOST ACOLO , LA ''''''' NUMAR '''''' !!! ESTI LA BURSA , FII LANGA ACTIONARII MICI !!! CERE BANI DE LA EI , PENTRU DEZVOLTARE , LA RANDUL TAU , OFERA-LE ACTIUNI GRATUITE , CA RASPLATA PENTRU FIDELITATEA LOR , FATA DE SOCIETATE !!! MISCA-TE CU CEVA , LUPTA-TE !!! SA VADA LUMEA , CA TE ZBATI !!! ASTEA , NU SANT HOTELURI , SANT FANTOME !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb