ATREA ROMÂNIA  A livrat în acest an 240 de aparate de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru şcoli

G.B
Companii #Construcţii / 21 decembrie 2021

Dorin Şalamac, director general Atrea România

Dorin Şalamac, director general Atrea România

Atrea, producător de sisteme de ventilaţie cu recuperare de căldură estimează pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri cu 20% faţă de 2020, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Una dintre liniile de business pe care ne-am concentrat în acest an, şi anume sistemele de ventilaţie pentru instituţii de învăţământ, a avut o creştere de aproape 400%. În acest an am livrat 240 de aparate de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru şcoli. Este primul an cu cerere masivă pe acest segment pentru că autorităţile locale, care gestionează aceste clădiri, încep să înţeleagă avantajele sistemelor de ventilaţie, mai ales în contextul pandemiei, dar şi pentru creşterea eficienţei actului educaţional. Nu în ultimul rând vorbim despre o economie consistentă la energie, având în vedere că în instituţiile respective nu se mai foloseşte metoda aerisirii prin deschiderea geamurilor", declară Dorin Şalamac, director general Atrea România.

Aparatele de ventilaţie care se montează în şcoli sunt de două tipuri: cu montaj pe plafon şi echipamente de sine statătoare, fără tubulatură. Preţurile pentru astfel de echipamente variază între 3000 şi 6000 euro pe bucată, inclusiv montajul, potrivit sursei citate.

Un elev are nevoie de 25 m³ de aer curat pe durata unei ore în clasă

"Ca proiecţie pentru anul următor ne aşteptăm ca această tendinţă de creştere să se menţină, mai ales pe fondul cererii din zona clădirilor publice, în contextul activării investiţiilor prin programul PNRR. Astfel este de aşteptat ca pe piaţă să apară foarte multe astfel de aparate de calitate îndoielnică şi care nu respectă standardele tehnice necesare.

Pentru a se feri de astfel de situaţii, beneficiarii trebuie să aibă în vedere câteva elemente tehnice în procesul de selecţie al echipamentelor. În primul rând aparatele trebuie să poată furniza debite de aer de minim 25m³ pe oră pentru un copil, ceea ce înseamnă un total de 650m³ de aer proaspăt pe oră pentru o clasă cu 25 de copii şi un profesor. Apoi, nivelul de zgomot trebuie să fie de maxim 30db, măsuraţi la debitul de 650m³. Foarte importante sunt certificările europene care atestă calitatea şi eficienţa energetică a unităţilor. Calitatea filtrelor de aer şi nivelul de recuperare a căldurii (peste 90%) sunt alte date catre trebuie luate în considerare şi, nu în ultimul rând, nivelul de automatizare, care optimizează consumul şi reglează nivelul de CO2 în incinte", mai explică Dorin Şalamac.

Pandemia a accentuat necesitatea instalării sistemelor de ventilaţie în şcoli, acestea fiind şi recomandate de către specialiştii din domeniul medical, la nivel european. Soluţiile Atrea reduc gradul de transmitere al virusurilor în interior cu până la 80%, aerisind în permanenţă spaţiul închis. În acelaşi timp căldura este recuperată în proporţie de 90% şi folosită pentru a încălzi aerul introdus, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb