Au dat alegerile din America semnalul primei revoluţii din multele care vor urma?

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 decembrie 2024

Au dat alegerile din America semnalul primei revoluţii din multele care vor urma?
Călin Rechea

Locuitorii insulelor din Polinezia împart oamenii în două categorii, "oamenii copacilor" şi "oamenii bărcilor". Oamenii copacilor vor să trăiască şi să moară lângă copacul sub care s-au născut, în timp oamenii bărcilor taie copacii şi construiesc bărci pentru a călătorii către alte insule, unde "iarba ar putea fi mai verde".

Aşa face economistul francez Charles Gave, fondatorul şi preşedintele companiei financiare Gavekal Research, introducerea unei analize deosebit de relevante în contextul politic şi economic de la noi şi din toată Europa.

"Cei dintâi au o identitate naţională foarte puternică, cei din urmă nici măcar nu ştiu ce înseamnă naţiunea şi au numai dispreţ pentru acest concept", subliniază Gave, iar apoi afirmă că "opoziţia dintre localişti şi globalişti a înlocuit confruntarea dintre stânga şi dreapta care datează de la Revoluţia franceză".

Destituirea guvernului francez condus de Michel Barnier, consecinţa moţiunii de cenzură aprobate în Parlament, prima din ultimii 62 de ani, l-a determinat pe Charles Gave să publice un avertisment grav pe contul său de Twitter, care este prezentat în continuare.

Prin urmare, Franţa este fără guvern, iar "noi, poporul" nu putem veni în ajutor, deoarece o ciudăţenie a Constituţiei franceze împiedică orice noi alegeri parlamentare pentru cel puţin următoarele şapte luni.

Dar o privire rapidă asupra altor ţări europene precum Regatul Unit, Germania, Ţările de Jos, Suedia, Spania, România sau Georgia arată că, aproape peste tot, situaţia nu este cu mult mai bună.

Aşadar, întrebarea este următoarea: există în mod clar ceva putred în Regatul European şi ce anume?

Răspunsul meu este simplu şi îl propun de ceva timp.

Globalizarea care a avut loc în ultimii aproximativ treizeci de ani a fost condusă de ceea ce am numit cu mult timp în urmă "oamenii bărcilor". Ei au încercat să construiască sisteme de guvernare care nu puteau fi schimbate prin alegeri, iar aceste sisteme aveau un singur scop: să distrugă suveranitatea fiecărei naţiuni în parte în aproape toate domeniile, monedă, instanţe de judecată, agricultură, educaţie, imigraţie şi altele.

"Nu poţi schimba regulile europene în mod democratic", a spus odată în oficial al Comisiei Europene.

Acest lucru a condus la o lume în care responsabilitatea celor care deţin puterea a dispărut complet, dar a dus la o prăbuşire a nivelului de trai al clasei de mijloc, iar "oamenii copacilor" de pretutindeni se revoltă şi încearcă să aleagă pe unii dintre ei pentru a încerca să revină la vechiul sistem.

Aici este problema. Odată aleşi, oamenilor copacilor li se spune că poate sunt legali, dar nu sunt legitimi în conformitate cu etica susţinută de oamenii bărcilor în ultimii treizeci de ani.

Iar tot felul de tribunale ad-hoc, în alianţă cu mass-media, susţin aceste hotărâri.

Sistemul judiciar este văzut pretutindeni ca lucrând împotriva intereselor "oamenilor copacilor".

Aici trebuie să ne amintim ce a scris Papa Ioan Paul al II-lea: "Democraţia poate exista doar într-un stat-naţiune, deoarece cei care pierd acceptă că au pierdut".

Iar el ştia acest lucru pentru că era polonez.

Realitatea este că avem un conflict masiv în întreaga Europă între legalitate, deţinută de "oamenii bărcilor", şi legitimitate, deţinută de "oamenii copacilor".

Aceasta este experienţa pe care am trăit-o în Europa acum două sute de ani şi care a dus la revoluţii succesive în 1830, 1848, 1870, 1917 şi 1936 în Spania.

Pentru o perioadă de timp după 1945, a existat o convergenţă între legitimitate şi legalitate, dar acum se manifestă din nou o divergenţă pe scară largă.

Cei aflaţi la putere sau în instanţe sunt legali, dar nu sunt legitimi, iar această situaţie nu este sustenabilă.

S-a întâmplat şi în Statele Unite, dar "oamenii copacilor" au câştigat masiv în ultimele alegeri şi se pare că vechea ordine va fi înlocuită de o nouă ordine, care va fi atât legală cât şi legitimă.

Prin urmare, alegerile americane sunt probabil prima revoluţie şi multe altele vor urma.

În alte părţi, întrebarea rămâne deschisă, iar ceea ce va spori tensiunile este faptul că alegerile pot aduce la putere partide care pot fi legale, dar nu sunt legitime, iar Marea Britanie este cel mai recent exemplu al unei astfel de evoluţii.

Nu ştiu cum va fi rezolvată problema, dar ştiu că toate aceste revoluţii vor avea un lucru în comun: demontarea ordinii internaţionale şi reconstruirea instanţelor.

Unele vor avea loc şi vor consolida drepturile individuale, cum ar fi drepturile de proprietate. Unele vor eşua şi vor conduce la dictaturi naţionale.

Dar acestea se vor întâmpla.

Aşa cum spun de ceva timp, intrăm într-o perioadă revoluţionară.

În Europa, ar trebui să deţineţi acţiuni în companii internaţionale care operează la nivel global şi aur. Fără obligaţiuni, fără proprietăţi imobiliare.

Ordinea juridică din ultimii şaizeci de ani se prăbuşeşte. De fiecare dată când acest lucru s-a întâmplat în trecut, anumite monede au dispărut complet.

Euro este prima monedă de pe această listă.

Autorităţile europene şi globale vor face totul pentru a împiedica noua tendinţă. Dar dacă valurile istoriei sunt mult prea mari şi de această dată?

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Frumoasă alegoria cu "oamenii bărcilor" și cei ai "copacilor". Problema e că primii au cam tăiat tot, iar timpurile nu mai au răbdare ca să crească alți copaci la loc. Prea târziu.

    1. Hehehe, eu, oamenii bărcilor, da, ce mi-a plăcut, dacul Putin e mândru.

    Sper ca 8 Decembrie va fi data de începere în Europa a revoluțiilor normalității împotriva anormalilor, a panaramelor și a vânzătorilor de țară. Mai e puțin, se poate !

    1. Alternativ, rămâi trist într-o dugheană din Tiraspol.

      Esti constient ca numesti normalitate, coca cola contine nanocipuri, covidul nu exista ca e microscopic si deci nu l-a vazut nimeni, la ONU sunt reptilieni, deci oameni din alta specie, americanii n-au ajuns pe luna, apa este informatie, dar nu cea imbuteliata la pet, acolo se pierde informatia, femeilor le intra energia in vagin dar numai dc poarta fusta, cand nasti prin cezariana se rupe firul divin, si cate si mai cate?

      Cata speranta,atata depresie!

    revolutie? a 4 a intoarcere urmeaza. e inceputa.

    poti sa o numesti si revolutie, dar nu cred ca o sa va placa. 

    oamenii puternici (castigatorii celui de-al doilea razboi mondial),produc vremuri bune(70 de ani de pace, si prosperitate), vremurile bune produc oameni slabi(ce vedem acum peste tot si la carma nato, eu, US, Romania, inlusiv jorjel, e slab la minte), oamenii slabi aduc vremuri grele(urmeaza).

    Deci cand Romania exporta gazul in hungaristan si golesc rezervoarele cine o face “oamenii copacilor” sau “oamenii barcilor”:-)?

    1. lunaticul nici nu ne va da gaz, pentru ca confortul e cea mai mare problema ce i s-ar putea intampla omului.

      apa, paie si bataie.

      si baie la copca. 

      Baia la copcă îndreaptă șalele. Vrem din nou un tractorist care să ne spună în ce zile să ieșim pe stradă, pe care trotuar să ne deplasăm, prin ce tip de stea să ne recunoaștem între noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb