Au fost adoptate măsuri care să protejeze jucătorii vulnerabili şi să contribuie la creşterea veniturilor fiscale ale statului

T.B.
Politică / 6 octombrie 2023

Au fost adoptate măsuri care să protejeze jucătorii vulnerabili şi să contribuie la creşterea veniturilor fiscale ale statului

Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi Ordonanţa de Urgenţă care asigură consolidarea cadrului legal şi fiscal, pentru a fi adaptat la evoluţiile tehnologice şi sociale din ultimii ani, şi măsuri de supraveghere mai riguroase pentru toţi operatorii din domeniul jocurilor de noroc, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor, remis redacţiei.

Actul normativ stabileşte niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi a taxelor speciale şi a garanţiilor depuse de companii, conform sursei citate.

Pentru asigurarea unui climat de afaceri pe principii de competitivitate şi transparenţă, în special de prevenire şi combatere a jocurilor de noroc neautorizate, de combatere a evaziunii fiscale în domeniu, toţi operatorii vor fi obligaţi să aibă sediul fiscal în România şi să plătească în România taxe şi impozite, informează ministerul.

Mai mult, se introduce o nouă modalitate de acoperire a riscului de neplată a obligaţiilor faţă de bugetul general consolidat prin introducerea poliţei de asigurare de garanţie emisă de o societate de asigurări cu sediul într-un stat membru al Uniunii Europene, un stat semnatar al acordului privind Spaţiul Economic European ori un stat din Confederaţia Elveţiană, se mai arată în comunicat.

Contribuţiile anuale ale organizatorilor jocurilor de noroc licenţiaţi se majorează substanţial, pentru promovarea respectării principiilor şi măsurilor privind jocurile de noroc responsabile social, transmite sursa menţionată.

Veniturile din contribuţiile organizatorilor jocurilor de noroc licenţiaţi încasate de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc se virează în procent de 70% către bugetul de stat, iar procentul de 30% va fi utilizat de ONRC pentru finanţarea programelor pentru prevenirea dependenţei de jocuri de noroc, promovarea jocului responsabil, linia tel verde, realizarea bazei de date pentru prevenirea şi combaterea adicţie, potrivit comunicatului.

Aplicarea noilor măsuri se va reflecta atât într-o activitatea mai responsabilă social, cât şi în venituri mai mari la bugetul de stat, informează instituţia. Potrivit estimărilor Ministerului Finanţelor, se va colecta în plus, 132 de milioane de lei până la finalul acestui an, 450 milioane de lei în 2024 şi 470 milioane de lei în 2025.

De asemenea, pentru protejarea jucătorilor, a persoanelor aflate în situaţii de risc, se instituie interdicţia privind comercializarea alcoolului în sălile de jocuri de noroc. Se vor introduce şi prevederi privind obligaţia organizatorilor de jocuri de noroc de a nu permite accesul în incinta locaţiilor a persoanelor autoexcluse şi indezirabile, arată datele comunicatului.

Combaterea criminalităţii organizate şi a celei economice în rândul operatorilor de jocuri de noroc sunt alte obiective ale noii legislaţii, informează Ministerul Finanţelor.

În acest scop se va înfiinţa un registru, accesibil online, al companiilor şi sediilor în care se autorizează această activitate, cu informaţii despre operatorii licenţiaţi/autorizaţi (adresa sediului social, adresa fiecărui spaţiu comercial în care operează jocuri de noroc, indicarea tipurilor de jocuri de noroc autorizate pentru locaţie, seria şi adresa la care este amplasat fiecare mijloc de joc licenţiat/autorizat), se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb