Au fost reţinuţi trei traficanţi de persoane în legătură cu imigranţii găsiţi morţi în Austria

Internaţional / 28 august 2015

Poliţia ungară a reţinut trei persoane despre care se presupune că ar fi implicate în tragedia produsă joi, când peste 70 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat în Austria, a anunţat astăzi în ediţia sa on-line ziarul austriac Krone, citat de Reuters şi EFE.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne austriac nu a putut confirma informaţia oferită de Krone, în timp ce poliţia din Ungaria şi cea din Austria nu au dorit să facă niciun comentariu.

Potrivit ziarului austriac, arestările au avut loc în Ungaria şi se presupune că presupuşii capi ai acestei grupări care se ocupă cu traficul de persoane s-ar afla în România, scrie EFE.

Peste 70 de cadavre ale unor imigranţi au fost scoase din camionul descoperit abandonat joi pe banda de urgenţă a unei autostrăzi din estul Austriei, în apropiere de Ungaria şi Slovacia, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne austriac.

Camionul frigorific de 7,5 tone şi de numai 5 metri lungime a fost descoperit de angajaţi ai Asfinag, operatorul autostrăzilor din Austria. Vehiculul a fost dus la un institut veterinar cu facilităţi de refrigerare, iar experţi legişti au lucrat toată noaptea pentru a scoate şi număra cadavrele. Vehiculul era înmatriculat în Ungaria şi avea logoul unei firme slovace de carne de pasăre. Şoferul camionului a dispărut.

Potrivit EFE, se crede că victimele au murit cu 36-48 de ore înainte de descoperirea camionului frigorific. Conform informaţiilor furnizate de poliţia ungară, care a trimis doi agenţi în Austria pentru a coopera cu autorităţile austriece în acest caz, camionul frigorific, cu plăcuţe de înmatriculare ungare, a fost văzut miercuri la sud de Budapesta şi, ceva mai târziu, la frontiera cu Austria. Potrivit ultimelor date oferite de presa austriacă, vehiculul a intrat miercuri în Austria şi a fost abandonat joi în jurul orelor 6 dimineaţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb