Au început lucrările de refacere la autostrada Sibiu-Orăştie

Andrei Stan
Companii / 19 octombrie 2015

Au început lucrările de refacere la autostrada Sibiu-Orăştie

Actualizare 19:30 MT vrea o întâlnire de urgenţă cu reprezentanţii conducerii Salini Impregilo

După vizita ministrului Transporturilor, Iulian Matache, pe şantierul autostrăzii Sibiu Orăştie, de săptămâna trecută, o delegaţie a Ministerului Transporturilor (MT), condusă de ministru, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţi ai conducerii CNADNR, cât şi cu reprezentanţi ai companiei Salini Impregilo, pentru a discuta aspectele concrete ale problemelor autostrăzii Sibiu-Orăştie.

Potrivit unui comunicat remis azi redacţiei, reprezentanţii MT au solicitat echipei italiene urgentarea şi definitivarea aspectelor tehnice pentru remedierea deficienţelor apărute şi pentru finalizarea tuturor lucrărilor. În funcţie de soluţia finală agreată, MT a solicitat stabilirea unui calendar cu termene precise, care să conducă la îndeplinirea întregului obiectiv al contractului de lucrări.

S-a reafirmat, totodată, poziţia părţii române, aceea de a nu plăti în plus faţă de prevederile contractuale, conform sursei citate.

"Totodată, având în vedere gravitatea problemelor şi tergiversarea luării unei decizii hotărâtoare pentru finalizarea contractului, Ministerul Transporturilor a solicitat de urgenţă o întâlnire cu reprezentanţii conducerii companiei Salini Impregilo din Italia", mai precizează reprezentanţii ministeriali.

(A.C.)

-----------

Lucrările de refacere a lotului trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie, care a fost închis la începutul lunii septembrie, între Sălişte şi Cunţa, din cauza unor crăpături în asfalt, au fost demarate astăzi, termenul limită pentru finalizare fiind luna decembrie, anunţă surse din presă.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a vizitat săptămâna trecută şantierul autostrăzii Sibiu-Orăştie şi a anunţat că l-a convocat la Bucureşti pe constructorul autostrăzii Sibiu-Orăştie, de la care aşteaptă soluţii şi un calendar al lucrărilor pentru remedierea problemelor.

O porţiune de 200 de metri din Autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi deschisă în noiembrie 2014, va fi demolată şi refăcută complet pe cheltuiala antreprenorului, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb