"Auchan" a avut un profit cu circa 70% mai mare

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 1 septembrie 2010

Profitul net al retailerului francez "Auchan" a crescut cu aproape 69%, în primul semestru 2010 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, la 230 milioane de euro, iar veniturile, excluzând taxele, au urcat cu 6,8%, la 20 miliarde de euro. Profitul atribuibil proprietarilor grupului a crescut cu 87 de milioane de euro, la 230 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al Auchan, citat de Mediafax.

Franţa a contribuit cu 46% la veniturile totale. Operaţiunile din Europa de Vest au generat 27% din venituri, aceeaşi contribuţie având-o şi regiunea Europa Centrală şi de Est - Asia.

"Activităţile internaţionale au avut o pondere de 54% în total, faţă de 53% la finele anului trecut, în principal datorită creşterii din Rusia şi China şi efectelor favorabile ale cursurilor de schimb valutar", menţionează compania.

Veniturile hipermarketurilor au avansat, excluzând taxele, cu 7,3%, la 16 miliarde de euro. Reţeaua de supermarketuri a raportat venituri de 3,4 miliarde de euro, în urcare cu 4,6%.

Investiţiile au coborât cu 25,8%, în comparaţie cu prima jumătate a anului trecut, la 469 milioane de euro. Datoria netă s-a redus cu 10%, la 4,181 miliarde de euro.

"Reducerea datoriei reflectă o politcă de investiţii mai selectivă şi îmbunătăţirea fluxurilor de lichidităţi din operaţiuni", subliniază "Auchan".

În primul semestru, grupul a renegociat termenii financiari şi condiţiile unei facilităţi de creditare de 800 milioane euro, care expiră în 2014. În luna august, "Auchan" şi-a consolidat lichidităţile prin încheierea unui acord cu 15 bănci, privind un împrumut sindicalizat de un miliard de euro, cu scadenţă în 2015, pentru înlocuirea unei facilităţi de creditare de aceeaşi valoare, care va expira anul viitor.

În perioada analizată, reţeaua de hipermarketuri a crescut cu 18 unităţi, la 533. Reţeaua de supermarketuri numără 732 de unităţi, după des-chiderea a 12 centre noi şi închiderea a 19 magazine.

Retailerul francez deţine în Româ-nia şapte hipermarketuri, două în Bucureşti şi câte unul în Piteşti, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Timişoara şi Suceava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb