Auchan instalează panouri fotovoltaice pe hipermarketurile sale printr-un parteneriat cu Helexia

T.B.
Companii / 20 decembrie 2023

Auchan instalează panouri fotovoltaice pe hipermarketurile sale printr-un parteneriat cu Helexia

Auchan Retail România continuă să investească în tranziţia sa la energia verde. Retailerul îşi propune să producă energie din surse regenerabile pe 16 hipermarketuri din România, ca parte a unui parteneriat la nivel de grup semnat cu Helexia, un grup internaţional specializat în tranziţia energetică. Auchan Retail România şi-a propus o reducere cu 40% a consumului de energie al magazinelor şi utilizarea energiei electrice 100% din surse regenerabile până în 2030, se arată într-un comunicat al Auchan, remis redacţiei. Compania a finalizat recent instalarea panourilor fotovoltaice pe 4 dintre magazinele sale, iar cele de pe acoperişul Auchan Coresi din Braşov sunt deja funcţionale, informează sursa.

Cu ajutorul Helexia, Auchan Retail România va dota 16 magazine din toată ţara cu panouri fotovoltaice, însumând 9,1 MW, se mai arată în comunicat. Acestea vor furniza 10,4 GWh, vor acoperi 20% din consumul total al magazinelor şi vor ajuta la evitarea consumului de aproximativ 5.800 de tone de CO2 pe an. Acest lucru va contribui la atingerea obiectivului pentru 2030 pe care Auchan Retail îşi propune să îl atingă, relatează sursa.

Cele 1.622 de panouri fotovoltaice instalate pe Auchan Coresi din Braşov asigură aproximativ 16% din energia necesară magazinului, având o putere totală de peste 665 kW, potrivit comunicatului. Sistemul generează energie verde şi va contribui la reducerea impactului negativ asupra mediului, eliminând anual peste 410 tone de emisii de CO2. De asemenea, Auchan îşi propune să instaleze peste 22.000 de panouri fotovoltaice pe magazinele de mari dimensiuni pe care le operează, precizează sursa.

Potrivit companiei, panourile fotovoltaice sunt instalate în prezent şi pe magazinele Cluj Iris, Braşov Vest şi Auchan Oradea şi urmează să fie puse în funcţiune. Următoarele hipermarketuri pe care vor fi montate panouri sunt: Auchan Baia Mare, Satu Mare, Piteşti Bradu, Constanţa Nord, Ploieşti, Târgu Mureş, Pallady, Timişoara Sud, Piteşti Găvana, Berceni, Craiova Craioviţa, Timişoara Nord.

Potrivit comunicatului, ,,Proiectul de instalare a panourilor fotovoltaice, realizat împreună cu partenerul nostru Helexia, face parte din măsurile de eficienţă energetică pe care le-am setat deja în Planul pentru Climat 2030, cu scopul de a avea un impact direct în combaterea schimbărilor climatice. Energia ce provine din surse regenerabile este o alternativă sustenabilă şi ajută la menţinerea unui mediu mai curat. Ne-am propus ca panourile să fie implementate în 16 hipermarketuri Auchan până la sfârşitul anului 2024, ceea ce va conduce la o producţie totală aproximativă de peste 10.000 MWh pe an." a declarat Cristian Drăghici, Director Auchan Renewable Energy.

Conform sursei menţionate, "Suntem încântaţi să îl însoţim pe partenerul nostru Auchan în accelerarea implementării operaţionale pentru a-şi atinge obiectivele planului climatic pentru 2030. De asemenea, suntem bucuroşi să ne continuăm expansiunea în România cu al doilea portofoliu de proiecte, însumând o capacitate instalată de 12,7 MW în ţară", adaugă Benjamin Simonis, CEO Helexia.

Anul trecut, în contextul crizei energetice şi în concordanţă cu strategia companiei privind decarbonizarea operaţiunilor, Auchan Retail România a demarat un set de acţiuni care asigură scăderea consumului energetic al companiei cu 20%. Retailerul a implementat multiple măsuri cu efect pe termen scurt şi mediu, iar iniţiativele, dezvoltate pe mai multe paliere, vin în completarea investiţiilor deja existente pentru proiectele de eficienţă energetică, parte din Planul pentru Climat 2030. Reducerea consumului de energie a fost o prioritate şi în anii precedenţi, Auchan reuşind să diminueze consumul în perioada 2014-2020 cu încă 20%, se mai arată în comunicat.

La începutul anului 2023, Auchan România a înfiinţat Auchan Renewable Energy, firmă care are ca obiectiv cumpărarea şi furnizarea de energie către locaţiile Auchan, precum şi dezvoltarea de proiecte de eficienţă energetică - panouri fotovoltaice, staţii de încărcat maşini electrice şi proiecte de eficientizare a consumului de energie, precizează sursa. În plus, în premieră, în 2024, Auchan va cumpăra energie direct de pe piaţa liberă pentru 3 dintre magazinele sale, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb