AUDIATĂ PENTRU FUNCŢIA DE PROCUROR-ŞEF AL PARCHETULUI EUROPEAN Kovesi: "Nu am avut posibilitatea să mă apăr la revocare"

Ziarul BURSA #Politică / 27 februarie 2019

Kovesi: "Nu am avut posibilitatea să mă apăr la revocare"

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată ieri, în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European, unde şi-a susţinut candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, alături de ceilalţi doi candidaţi, un procuror din Franţa şi unul din Germania.

Domnia sa a declarat: "Parchetul European trebuie să protejeze interesele financiare ale UE, să recupereze daunele. Trebuie pregătită infrastructura şi definite reguli interne. Pentru ca parchetul să funcţioneze eficient, trebuie să îndeplinim obiective comune cu Colegiul procurorilor europeni şi să creăm acorduri de cooperare cu state participante şi state terţe, respectiv să avem acorduri cu Eurojust, OLAF.

Pentru mine, recuperarea daunelor a fost cea mai importantă misiune. În timpul mandatului meu, DNA a pus sub sechestru bunuri pe 2 miliarde de euro.

Am creat echipe de anchetă comune şi am cooperat cu peste 40 de ţări. Am pus sechestru pe proprietăţi şi conturi bancare din alte ţări.

Am identificat diferite tipologii de fraudă financiară, acest lucru mă poate ajuta să iau măsuri strategice.

Cred că procurorul trebuie să respecte statul de drept şi să aibă o busolă morală puternică, să aplicăm legea şi să respectăm drepturile fundamentale ale celor implicaţi în anchete. (...)

Sunt conştientă că aţi fost expuşi la informaţii negative despre mine. Vă stau la dispozitie să vă răspund la orice întrebare. Nu am nimic de ascuns".

Laura Kovesi a menţionat că aproape toate cazurile pe care le-a investigat la DNA suscitau interes, întrucât competenţa DNA viza investigaţii pentru fapte de corupţie la nivel înalt. "Au fost investigate persoane care ocupau funcţii înalte. De fiecare dată comunicarea publică s-a făcut cu respectarea principiului de nevinovăţie", a mai spus domnia sa.

Kovesi a menţionat că la revocarea din funcţia de şefă a DNA, nu a avut posibilitatea să se apere, adăugând că Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) se va pronunţa asupra revocării.

Parlamentarii europeni au apreciat prestaţia Laurei Kovesi. Un reprezentant al Partidului Verzilor a spus: "Sunt mândră că se află aici, în ciuda groaznicei campanii pe care propriul său guvern a lansat-o împotriva sa".

De menţionat că premierul Viorica Dăncilă a declarat, recent: "După cum ştiţi, Kovesi nu este propunerea noastră pentru funcţia de procuror european".

Până la închiderea ediţiei, audierile încă erau în desfăşurare.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. ...

    ...

    36% achitări = 36% abuzuri

    1. ... din care doua treimi provin din schimbarea incadrarii juridice a unor fapte, schimbare aparuta ca urmare a ievaluarilor tudoreliene si a contributiei altor experti, somitati de talie mondiala, printre care enumaram, fara a ne limita la domnii Iordache, Seban Nicolae, Nicolicea etc.

      Bunaoara, brusc, peste noapte, abuzul in serviciu nu mai este infractiune. La fel de brusc, mii de dosare DNA sunt clasate. E chiar atat de simplu. 

      Asa ca, de fapt, nu raman decat vreo 13-14% achitari. Si e foarte bine ca exista si astfel de cazuri, reprezinta o dovada ca justitia (inca) functioneaza si ca, daca esti nevinovat, iti poti castiga dreptatea, procurorii nu sunt infailibili.

      O "justitie" in care toate dosarele s-ar finaliza cu condamnari ar ridica foarte serioase semne de intrebare... la fel cum ridica, mai acum vreo 15-20 de ani, seria interminabila si fara fisura de NUP-uri. 

      Pt anonimul de la pct 3

      36% achitări = 36% abuzuri

      Stii ce scrii? 

      Eliberati din inchisoare de alti infractori, criminalii se plang acum ca au fost abuzati de justitie.

      Acesta este regimul lui Liviu Dragnea/Viorica Dancila, cu sluga lui/lor Tudorel Toader.

      Dezgustator, greţos, hidos, oribil, respingător, scârbos, mârşav, borât, oribil, sinistru, abject, monstruos, abominabil, infect, spurcat, scârnav, vomitiv. 

      In anii anteriori procentul de achitari era de cca 13%. Nu ti se pare caraghios saltul de la 13 la 36? Acest salt arata in cel mai clar mod cu putinta ca infractorii care au ajuns la conducerea statului au inceput sa bage Justitia la bulau, in locul lor. Este dovada clara care confirma pe deplin pe cel care bine a zis: infractorii astia intorc societatea pe dos.

      Sper sa nu ajungem sa traim intr-o societate intoarsa pe dos. 

      Sper ca societatea va reactiona si nu le va permite infractorilor sa ne incalece si sa ne violeze dupa bunul lor plac. 

      Fereasca bunul Dumnezeu sa ajungem in situatia Republicii Moldova, in care infractorii au ajuns sa subjuge complet societatea.

      Societatea romaneasca are inca resurse de a lupta cu infractorii si pentru a-i aseza unde le este locul: la puscarie! Nu- i asa, don' profesor Voiculescu? 

      Kovesi a câștigat faza Eurovision din PE deși nu este eligibilă pentru poziție.

      Acest salt arată că dosarele făcute aiurea n-au mai putut fi păstrate pentru anii viitori. Mulți judecători n-au mai putut fi șantajați, protocoalele securiste n-au mai funcționat.

      daca se straduiesc, pot sa faca in asa fel incit procentul de achitari sa fi 2100%. :))

      ...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb