Audiere în comisiile parlamentare a miniştrilor propuşi în Cabinetul Orban

B.D.
Politică / 29 octombrie 2019

Audiere în comisiile parlamentare a miniştrilor propuşi în Cabinetul Orban

Actualizare - Parlamentarii din comisiile reunite de specialitate au avizat favorabil, marţi, nominalizarea lui Costel Alexe pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Deputaţii din Comisia pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, respectiv senatorii din Comisia pentru Mediu şi Comisia pentru ape, păduri, pescuit şi fond cinegetic s-au exprimat cu 23 de voturi pentru, 5 voturi împotrivă şi 5 abţineri pentru validarea lui Alexe.

(M.I.)

------

Actualizare - Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Nechita Adrian Oros, a primit marţi aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor două comisii au validat nominalizarea lui Oros pentru portofoliul Agriculturii cu 17 voturi pentru, 7 împotrivă şi nicio abţinere.

(M.I.)

-------

Actualizare - Senatorul PNL Marcel Vela a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

El a avut 17 voturi 'pentru' şi 10 'împotrivă' în şedinţa Comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlament.

(M.I.)

-------

Actualizare - Florin Cîţu nu a fost avizat pentru funcţia de ministru al Finanţelor de comisiile de buget-finanţe din Parlament

Ministrul propus al Finanţelor, Florin Cîţu, nu a fost avizat pozitiv în comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament, primind 19 voturi negative şi 19 voturi pozitive.

(M.I.)

-------

Actualizare - Bogdan Gheorghiu - aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Culturii

Bogdan Gheorghiu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, a primit, marţi, aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Decizia a fost luată cu 14 voturi ''pentru'', cinci ''împotrivă'' şi şase abţineri.

-----------

Actualizare - Gheorghiu: Obiectivele ministeriatului meu sunt pe termen scurt şi mediu

Bogdan Gheorghiu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, a afirmat marţi că obiectivele ministeriatului său sunt pe termen scurt şi mediu, în condiţiile în care guvernul PNL este unul de tranziţie.

"Actualul guvern PNL este unul de tranziţie, până la declanşarea unor eventuale alegeri anticipate sau până la alegerile la termen care vor avea loc peste aproximativ un an, astfel că obiectivele ministeriatului meu sunt pe termen scurt şi mediu. Faptul că astăzi sunt al cincilea ministru audiat în ultimii cinci ani reflectă faptul că acest portofoliu este unul foarte dificil", a declarat, la audierea în comisiile de specialitate din Parlament, Bogdan Gheorghiu, propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Culturii în Guvernul Orban.

El a spus că activitatea MCIN "trebuie să asigure un echilibru dinamic între protejarea patrimoniului, încurajarea creaţiei contemporane, difuzarea valorilor culturale universale în România şi totodată a valorilor româneşti în lume".

------------

Actualizare - Florin Cîţu: "Primul şi primul lucru pe care trebuie să-l facem este rectificarea bugetară", a anunţat, marţi, Florin Cîţu, propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice.

Acesta a menţionat că ultimele date disponibile (cu privire la execuţia bugetară pe 2019, n.r.) sunt cele aferente lunii august.

El a afirmat că este important ca România să respecte nivelul de deficit bugetar pentru a nu atrage sancţiunea de infringement.

Al doilea obiectiv menţionat de ministrul propus a fost Legea Bugetului Public.

Florin Cîţu a spus că are în vedere măsuri imediate şi măsuri pe termen scurt.

---------

Actualizare - Medicul sibian Victor Costache, desemnat pentru a conduce Ministerul Sănătăţii în Guvernul Ludovic Orban, a declarat, la audierile din comisiile reunite de Sănătate, că îşi va da demisia dacă, în dosarul său de malpraxis, i se va schimba calitatea din suspect în învinuit.

Răspunzând unei întrebări a deputatului USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, pe tema dosarului său de malpraxis, Victor Costache a afirmat că, în cazul în care calitatea sa în acest dosar se va schimba din suspect în învinuit, va demisiona din funcţia de ministru al Sănătăţii.

-----------

Actualizare - Teodorovici i-a cerut ministrului nominalizat la Fonduri Europene să pună la dispoziţia anchetatorilor toate documentele referitoare la cazul Barna

Ministrul Finanţelor eugen Teodorovici i-a cerut ministrului nominalizat la Fonduri Europene Marcel Boloş să pună la dispoziţia anchetatorilor toate documentele referitoare la cazul lui Dan Barna suspectat de nereguli în legătură cu proiectele europene pe care le-a derulat sau pentru care a fost consultant.

Marcel Boloş, propus la Ministerul Fondurilor Europene în Guvernul Orban,a fost aiudiat în Comisiile reunite de afaceri europene.

La audieri, Boloş a fost încadrat de premierul desemnat Ludovic Orban şi de liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, propusă vicepremier.

În timpul audierilor, ministrul Finanţelor Eurgen Teodorovici i-a promis spirjinul său lui Boloş şi i-a solicitat ca, din poziţia de ministru, să pună la dispoziţia anchetatorilor toate documentele referitoare la proiectele pentru care liderul USR Dan Barna a fost consultant.

"Vreau să mă asigur că dumneavoastră, ca ministru, veţi asigura, atunci când sunt solicitate, toate informaţiile pe care ministerul şi dumneavoastră le veţi cunoaşte legate de speţa Dan Barna", a spus Teodorovici.

El a spus că, din informaţiile sale, se încearcă să se pună deoparte mai multe informaţii pe care Departamentul de Luptă Antifraudă le solicită pe această speţă.

"E singurul lucru pe care vă rog să îl faceţi, să puneţi la dispoziţia organelor abilitate la toate informaţiile care sunt necesare pentru a clarifica orice fel de speţă", a continuat Eugen Teodorovici.

Boloş a replicat că acest lucru se va întâmpla, pentru că este o obligaţie legală.

-------------

Audierea candidaţilor propuşi pentru funcţii de ministru în Guvernul Orban în şedinţe comune ale comisiilor din Parlament începe astăzi, la ora 9.00, opt miniştri fiind aşteptaţi să răspundă întrebărilor senatorilor şi deputaţilor în vederea obţinerii avizului. Ioan Marcel Boloş, candidat la funcţia de ministru al Fondurilor Europene, este primul audiat.

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, anunţa, luni, după şedinţa Birourilor Permanente Reunite că s-a decis calendarul învestirii Guvernului Orban, iar audierile miniştrilor în comisii au fost programate marţi şi miercuri, începând cu ora 9.00.

"Am căutat să evităm încălecarea mai mutor comisii, iar pentru luni s-a decis, în unanimitate, ca luni la ora 14.00, să aibă loc şedinţele reunite pentru învestitura Guvernului", spunea Teodor Meleşcanu.

Astfel, pe ordinea de zi postată pe site-ul Camerei Deputaţilor este trecută şedinţa Comisiilor pentru afaceri europene, unde de la ora 9.00 este audiat Ioan Marcel Boros, candidat la funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

În şedinţa Comisiei pentru sănătate şi familie, care începe la ora 10.00, este programat dr. Victor Sebastian Costache, candidat pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, în timp ce Vasile-Florin Cîţu, candidatul propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice, este audiat în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, începând cu ora 11.00.

Pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă figurează, de la ora 12.00, audierea lui Bogdan Gheorghiu, candidat pentru funcţia de ministru al Culturii.

De la ora 13:00 are loc audierea lui Nicolae Ciucă, propus la Apărare, iar la ora 14:00 este programată audierea lui Marcel Vela, propus la Interne,

Miniştrii propuşi la Agricultură şi Mediu, Adrian Oros şi Costel Alexe,sunt aşteptaţi la comisiile de specialitate de la ora 15:00.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, anunţa că a semnat acorduri şi înţelegeri cu grupul minorităţilor naţionale, cu PMP, USR, UDMR şi ALDE, având sprijinul pentru învestirea Guvernului. "Numeric, astăzi am depăşit cifra de 233 de parlamentari care susţin învestirea Guvernului. Sigur, negocierile continuă, pentru că vrem să ne luăm o marjă pentru situaţiile în care apar absenţe neaşteptate", spunea el.

El adăuga că are încredere în miniştrii propuşi.

Întrebat ce va face dacă unii miniştri PNL vor primi aviz negativ în comisii, Orban spunea că nu va ţine cont de acest lucru, sugerând că PNL nu va face alte propuneri.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Partidul National Liberal s-a facut de ras in Parlament la audierile ministrilor pentru un aviz negativ al lui Florin Catu.Se stia ca comisiile PSD de specialitate ca vor bloca investirea in Parlament.Poate sa tipe Iohannis si Orban PSD nu pleaca de la guvernare iar motiunea de cenzura va fi anulata de instanta prin avocatii PSD iar domnul presedinte Iohannis va fi suspendat de CCR.

    1. nea bogdane inca nu te-au suspendat de le televiziunea la care lucrezi ?

    orbane trebuie sa fii macelar ca sa conduci romania leapadate de psd sa nu faci blat ca altfel ajungi la cosul de gunoi al istoriei tu si partidul tau

    nu sunt PSD-ist dar stiu ca asta cum il cheama ORBAN este un pamblicar.ce spectaculos era el cand dadea contracte pentru aeroportul baneasa la jm,echeri.NESIMTIT PROST SI DOBITOC CA DE FAPT ca prostul care l-a numit .Oricum nici proasta proastelor TAMPAXUL politicii romanaesti SUNT la egalitate.Dar daca o sa fie premiuerul ROMANIEI toate datele CU PROBE despre care stiu o sa la fac PUBLICE.

    1. Poate ai vrut sa scrii timpixul politicii mele....pesedeule !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb