AUDITORII FINANCIARI ROMÂNI: În centrul transformării digitale a profesiei şi parteneri în reforma reglementării

F.F.
Macroeconomie / 29 octombrie 2019

În centrul transformării digitale a profesiei şi parteneri în reforma reglementării

Mai mult de 300 de auditori financiari din România şi din străinătate au participat vineri, 25 octombrie 2019, la cel de-al VI-lea Congres al Profesiei de Auditor Financiar din România. Congresul, care a marcat şi existenţa a 20 de ani de la înfiinţarea profesiei de auditor financiar în România şi a Camerei Auditorilor Financiari din Români (CAFR), a ajuns la concluzii importante asupra celor două teme abordate: reglementarea şi digitalizarea, se arată într-un comunicat trimis Redacţiei noastre.

Principalul mesaj pe care Ministerul Finanţelor Publice l-a transmis participanţilor Congresului a fost legat de necesitatea dezvoltării permanente a parteneriatului dintre instituţii, a profesiei de auditor şi a rolului cheie pe care auditorii îl au în dezvoltarea economiei româneşti. ,,În contextul nevoii de a dezvolta încontinuu guvernanţa corporativă în România, rolul profesiei de auditor financiar este unul determinant'', a declarat Oana Iacob, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice. ,,Auditorul face parte din categoria profesiilor asociate cu interesul public. De aici rezultă relaţia pe care Ministerul Finanţelor Publice, ca autoritate de reglementare a avut-o cu CAFR. Este o relaţie care trebuie valorificată în continuare, în interesul tuturor părţilor'', a mai declarat Oana Iacob, mai menţionează sursa.

La cel de-al VI-lea Congres al Profesiei au participat reprezentanţii instituţiilor cheie implicate în dezvoltarea auditului financiar la nivel global: Federaţia Internaţional a Contabililor (IFAC) Accountancy Europe, Institutul Contabililor Autorizaţi din Anglia şi Ţara Galilor (ICAEW), Federaţia Europeană a Contabililor şi Auditorilor (EFAA), ACCA, Institutul Contabililor Autorizaţi din Scoţia (ICAS), Common Content.

Au răspuns invitaţiei Camerei Auditorilor Financiari din România şi reprezentanţii celor mai importante instituţii naţionale care au rol multiplu, atât pentru consolidarea rolului şi calităţii auditului la nivel naţional cât şi ca utilizatori ai informaţiilor financiare, obiect al opiniilor independente de audit: Ministerul Finanţelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Curtea de Conturi a României, Autoritatea Electorală Permanentă, UPLR, ANEVAR, Asociaţia Română de Franciză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb