AUGUSTIN LAZĂR: Dan Condrea urma să fie audiat şi se puteau lua anumite măsuri preventive

Laura Boico
Ziarul BURSA #Miscellanea / 23 mai 2016

Augustin Lazăr

Augustin Lazăr

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, în această dimineaţă, că nu sunt indicii că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi fost filat, deoarece nu era necesară o astfel de măsură.

"Cu privire la procedeele tehnice de supraveghere, se ştie foarte bine că ele nu sunt publice şi faptul că un anumit procedeu tehnic a fost pus în aplicare la un anumit moment dat este făcut public de procurorul de caz atunci când apreciază el, respectiv cam la sfârşitul soluţionării dosarului pentru a nu se impieta asupra mersului anchetei. Nu sunt indicii, vă spun eu că nu sunt indicii că au existat şi nu era necesară o astfel de măsură", a declarat Augustin Lazăr, potrivit unor surse din presă.

La intrarea în sediul Parchetului General, Augustin Lazăr a spus că, în dosarul dezinfectanţilor din spitale, poliţiştii au ridicat în ultimele zile mai multe documente, contracte de vânzare-cumpărare privind produsele Hexi Pharma la spitalele din Capitală şi din împrejurimi.

"Astăzi, pe baza acestor documente, se putea evalua şi se va evalua care este prejudiciul în cauză pentru a putea aprofunda ancheta şi pentru o eventuală extindere a urmăririi penale era necesară clarificarea problemei dacă există sau nu prejudiciu în cauză. Atunci putem şti dacă este prezentă ipoteza de anchetă conform căreia există o infracţiune de înşelăciune agravată, iar în această situaţie desigur că era iminentă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoştinţă noua învinuire şi, de asemenea, să îşi poată pregăti apărările, iar după ce persoana respectivă era încunoştinţată, audiată, faţă de ea se puteau lua anumite măsuri preventive", a precizat Lazăr.

El a adăugat că procurorii nu puteau lua o măsură preventivă în cazul lui Dan Condrea, înainte de a se stabili care este prejudiciul în dosarul dezinfectanţilor.

"Înainte să ştim prejudiciul, nu este posibil să luăm măsuri preventive împotriva cuiva pentru că nu există certitudinea existenţei unei anumite infracţiuni, pas cu pas se clarifică aceste lucruri. Astăzi, ele erau foarte clare şi există indicii foarte clare că astăzi el ar fi fost audiat şi s-ar fi întâmplat mai multe lucruri pe care el le-a ştiut. De regulă, cei în cauză ştiu cel mai bine pentru că ei cunosc faptele pe care le-au comis şi atunci ştiu la ce să se aştepte. Eu vă spun din experienţa profesională personală - cei care sunt vizaţi de ancheta penală ştiu foarte bine la ce să se aştepte şi atunci când s-au ridicat documentele şi se cunoaşte prejudiciu ei ştiu că vor fi chemaţi cu avocatul, că vor fi încunoştinţaţi. Iar apoi, când este un prejudiciu mare, toată lumea intuieşte ce se întâmplă, ce măsuri preventive se iau", a mai spus Augustin Lazăr.

Procurorul general a adăugat că moartea lui Dan Condrea nu schimbă cursul anchetei, urmând ca procurorii să clarifice "toate aspectele" acestui caz.

Augustin Lazăr a mai spus că dosarul privind decesul lui Dan Condrea va fi preluat de Parchetul General, deoarece aici "există resurse superioare".

"A fost preluat în această dimineaţă la Parchetul General, pentru că există resurse superioare în vederea instrumentării cauzei. De regulă, în cazul unui accident de circulaţie cu moartea persoanei în cauză, se face cercetare pentru ucidere din culpă pentru a vedea circumstanţele în care a survenit decesul acelei persoane. Dosarul va fi preluat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi va fi instrumentat de Biroul de Urmărire Penală, urmând a se vedea care dintre procurorii Biroului de Urmărire Penală, condus de procurorul Varga Romulus, va instrumenta acest caz", a declarat Augustin Lazăr, la intrare în sediul Parchetului General, conform aceloraşi surse.

Dan Condrea a decedat duminică seara, în urma unui accident produs pe un drum din judeţul Ilfov, în apropiere de localitatea Buftea.

Procurorul general Augustin Lazăr a mai declarat că, patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, urma să fie audiat, astăzi, de procurori şi faţă de el "se puteau lua anumite măsuri preventive" în dosarul dezinfectanţilor din spitale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ati dormit pe voi pana acum ca sa il faceti disparut. adica vineri nu il arestati ca nu erau lucrurile clare, dar urma sa il arestati azi. cat de prosti ne credeti?

    Ai Ţigane mălai ?

    Am dar L-am mâncat 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb