Augustin Lazăr demască manipularea lui Tudorel Toader

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 28 august 2018

Augustin Lazăr demască manipularea lui Tudorel Toader

Conflictul dintre Tudorel Toader şi Augustin Lazăr, intensificat după decizia ministrului justiţiei de a demara evaluarea activităţii manageriale a procurorului general, a ajuns, ieri, la faza declaraţiilor.

La prima oră a dimineţii, ministrul de resort a ţinut să precizeze că nu are nimic personal cu Augustin Lazăr, dar că protocoalele semnate de acesta cu Serviciul Român de Informaţii sunt nefireşti. Tudorel Toader a declarat: "Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procurorului general nu a venit nici din senin, nici circumstanţial. Am observat de-a lungul timpului cum Ministerul Public s-a îndepărtat treptat, treptat de la rolul constituţional. Eu am observat cum activitatea Ministerului Public s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor şi libertăţilor omului. (...) Sunt nefireşti aceste protocoale. Avem o Constituţie, avem legile, Codul de procedură penală, avem ştiinţă de carte. Este suficient să le interpretăm, să le aplicăm corect".

Ministrul Justiţiei a precizat că nu stabileşte el legalitatea sau nelegalitatea unui act, indiferent dacă este vorba despre protocoale sau alte acte, ci acest lucru trebuie stabilit de instanţele competente.

În replică faţă de acuzaţiile pe care ministrul justiţiei le-a formulat la adresa sa, procurorul general Augustin Lazăr a făcut, ieri după-amiază, o declaraţie de presă în care a prezentat cores­pondenţa oficială pe care a avut-o cu Tudorel Toader, în care îl anunţa că Parchetul General a semnat cu SRI în decembrie 2016 un protocol secret, care fusese deja denunţat. Cu acest prilej, Augustin Lazăr l-a acuzat pe minis­trul de resor că manipulează opinia publică şi a calificat perioada actuală ca "una dificilă pentru justiţie şi statul de drept din România".

Augustin Lazăr: "Ministrul Tudorel Toader a fost informat despre protocoalele cu SRI"

Procurorul general a mai spus: "Se fac nişte show-uri care nu fac bine nimănui, nici ţării, nici justiţiei, nici Ministerului Public. Este o manipulare penibilă. A face pe cineva ignorant, a manipula pe cineva e ofensator la adresa opiniei publice inteligente. Sâmbătă, ministrul Justiţiei a publicat pe Facebook două mesaje arătând că doar zilele acestea a aflat despre protocoale. Din corespondenţa avută rezultă modul sistematic în care am cooperat cu ministrul privind procedurile de desecretizare. Primul document pe care îl voi prezenta este adresa minis­trului Justiţiei ca urmare a dezbaterilor din CSM. În 19 martie 2018, domnul ministru mi-a trimis această adresă: «Stimate domnule procuror general (...) vă solicit să comunicaţi dacă şi câte protocoale au fost încheiate cu SRI, data încheierii şi semnatarii şi să demaraţi procedura legală de desecretizare»".

Augustin Lazăr a prezentat şi răs­punsul pe care l-a trimis imediat la solicitarea formulată de Tudorel Toader: "Având în vedere adresa dumneavoas­tră, vă comunicăm protocolul dintre ministerul Public şi SRI, strict secret. Este protocolul din 2016. Asta era în 20 martie 2016". Procurorul general a specificat că la ministerul Justiţiei "nu sâmbătă s-a aflat această chestiune" şi că protocolul nu a produs efecte, nu a apucat să fie folosit în niciun mod, iar în prezent se află în curs de aplicare procedura de desecretizare.

Conform lui Augustin Lazăr, în 3 aprilie 2018, Ministerul Public i-a comunicat ministrului Justiţiei toate protocoalele semnate, inclusiv pe cel din 2016, ca urmare a discuţiilor purtate la Consiliul Superior al Magistraturii.

Protocoalele cu SRI au fost la dispoziţia CSM, susţine Augustin Lazăr

Printr-o nouă adresă, procurorul general a pus la dispoziţia ministrului Tudorel Toader protocoalele încheiate cu Ministerul Afacerilor Interne, iar în urma întregii corespondenţe Augustin Lazăr susţine că ministrul de resort a comunicat, în 9 mai, că nu are atribuţia de a analiza şi de a emite un punct de vedere referitor la protocoale încheiate de alte instituţii publice.

"Sâmbătă, 25 august, surprinzător, avea alt punct de vedere", a afirmat Augustin Lazăr despre Tudorel Toader, susţinând că toate protocoalele au fost şi la dispoziţia CSM în perioada 20-29 martie 2018. El a mai spus că în 2 aprilie a transmis către CSM inclusiv evidenţa privind protocolul din decembrie 2016, care a fost legal încheiat conform legii de organizare şi func­ţionare a SRI care stipulează la art.8 alin. 1 stabilirea condiţiilor tehnice de acces prin protocoale de cooperare încheiate de SRI cu Ministerul Public, MAI şi alte instituţii.

Totodată, OUG 6/2016 spune că în legea privind organizarea judiciară se introduce un nou articol, 30, care prevede că semestrial sau ori de câte ori este nevoie preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie verifică modul de punere în aplicare în cadrul centrului supravegherile tehnice realizate de organele de urmărire penală.

Augustin Lazăr a adăugat: "Până în acest moment niciun incident nu a fost făcut public. Dacă exista vreun incident, ar fi adus la cunoştinţă publicului".

PNL solicită demisia lui Tudorel Toader

Liberalii sunt nemulţumiţi de faptul că ministrul justiţiei continuă procedura de evaluare a procurorului general, Augustin Lazăr. Ei consideră că această procedură a fost demarată din ordin politic şi că Tudorel Toader ar trebui să demisioneze din funcţie.

Conform unui comunicat de presă emis de Ioan Cupşa, preşedintele Comisiei Juridice a PNL, declanşarea procedurii de evaluare nu este altceva decât declanşarea procedurii de demitere a procurorului general.

În document se arată: "Să declanşezi această procedură în acest moment social foarte delicat al anchetării de către Ministerul Public a nefericitelor evenimente desfăşurate în 10 august, relevă fie o lipsă vădită de inteligenţă demonstrată de neputinţa de a prevedea urmările demersului, fie o lipsă de scrupule deplină".

Liberalii consideră că demersul lui Tudorel Toader are ca urmare imediată timorarea procurorilor care anchetează abuzurile săvârşite în data de 10 august şi influenţarea desfăşurării anchetei penale.

Dacă evaluarea se va finaliza cu revocarea din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr, liberalii consideră că ea va fi urmată de numirea în func­ţie a unui "personaj de «încredere» al găştii Dragnea; înstăpânirea pe justiţie se va întâmpla şi va avea efecte dezastruoase în plan social, în plan politic, în plan economic".

Ioan Cupşa îl acuză, în comunicat, direct pe Tudorel Toader: "Sunteţi Minis­tru doar în jocurile de putere, iar în rest nu v-aţi comportat ca un ministru implicat; ANABI, ANP, ONRC, ANC, DNP sunt simple acronime pentru dumneavoastră şi nu instituţii/autorităţi publice a căror activitate este esenţială pentru ca Ministerul de Justiţie să-şi îndeplinească menirea constituţională şi legală. Colaborarea instituţională cu Ministerul Public şi ÎCCJ a fost una deficitară; obligaţia legală de a colabora instituţional cu UNBR, UNNPR, UNEJR aţi tratat-o cu superficialitate şi cu dispreţ superior".

Deputatul liberal consideră că ministrul nu a făcut nimic pentru ca încărcarea magistraţilor cu dosare să fie uniformă şi să se diminueze. Ioan Cupşa afirmă: "Nu v-a preocupat existenţa unui număr insuficient de grefieri; nu v-a preocupat funcţionarea Direcţiei naţionale de probaţiune, direcţie care se află într-un colaps funcţional generat de numărul foarte mare de cazuri alocate fiecărui inspector; aţi avut o reacţie palidă la modificările aduse de către PSD-ALDE legilor justiţiei, Codului penal şi Codului de procedură penală (...), pentru că asigurarea condiţiilor înfăptuirii justiţiei şi a bunei func­ţionări a sistemului judiciar nu v-au preocupat, pentru că nu pare a vă preocupa apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor; puteţi şi trebuie să demisionaţi!".

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Lucian Onea: „În legătură cu afirmațiile făcute de inculpatul Vlad Cosma și cu discuțiile care au apărut în mass-media, și în completarea comunicatului nostru, vreau să precizez că în toate cauzele pe care le instrumentăm la nivelul DNA Ploiești am respectat întotdeauna legea și o să o respectăm în continuare. Nu au existat niciodată metode ilegale de investigare și nici înțelegeri ilicite sau neloiale cu inculpații. Vreau să fie foarte clar: întotdeauna s-a respectat legea.

    Niciodată nu au fost falsificate probe în dosare. Sunt susțineri pe care le fac inculpații în dosarele în care sunt cercetați. 

    Regret ca domnul Lazar nu a convins.Scheletii din dulap,dupa cum spun unii,nu il lasa sa doarma.Nici un cuvant despre culoarele mortii din justitie ?Poporul nu gandeste ca el.

    1. Da, poporul psd-ist nu gândește ca Lazăr, gândește ca Dragnea și ca ceilalți infractori din parlament. Lazăr nu a convins poporul psd-ist pentru că acesta nu ascultă decât ce i se spune la latrina 3. Și, este adevărat, scheletele din dulapul lui Dragnea nu-l lasă pe Lazăr și pe ceilalți procurori să doarmă, de aceea Slugărel Toader trebuie să-l demită. Pentru a se putea realiza o justiție psd-istă.

      Ne-a convins pe toți, a spus că nu lucrează după nebuniile de protocoale semnate de Kovesi.

      A semnat el altele mai simpatice și mai securiste.

      Justiția securistă e cea mai bună, vedem bine, ați produs valuri și peste ocean. :) 

    Prin inepta sa declarație de presă, dl Augustin LAZĂR nu a demascat decât procedeul ilegal la care a recurs pentru a-l putea face fericit pe cel care se va opune demiterii dlui Augustin LAZĂR !?

    Regret că dl MARINESCU cam bate câmpii !

    Este cert - fie nu a înțeles despre ce este vorba, fie se situează conștient pe o poziție partizană, de rău argur pentru prestigiul și credibilitatea ”BURSEI” !? 

    1. Habaucule !!!

      Rau augur, cine naiba te-a trecut la examenele din clasele 5-8?! 

    Dupa ce a bifat demiterea procurorului DNA si si-a luat o prima de merit, urmeaza sa mai bifeze o prima prin demiterea lui Augustin Lazar

    1. Da, SRI mai pierde o poziție.

      Sperati sa vi se acopere spagile. E prea tarziu. Lunile lui Dragnea sunt numarate....

      Suntem foarte afectați. :)))))

      Pierde pe dracu SRI. Nu vezi ca Tudorel deja s-a demonstrat singur mincinos, prin propriile mesaje? Chiar asa orbit esti? Sau prost? Sau platit? Serios, plateste cineva oameni sa scrie cretinitati pe net?

      Dumbravă e deja pierdut.

      Ce-i adevărat îmi place și mie. 

    Poți plăti decade întregi propagandă SIE cu bursulici români și apoi vin concluziile străinilor așa cum s-au format ele.

    :) 

    The European Commission’s monitoring reports on Romania are negligent in failing to acknowledge, let alone confront, well documented concerns about standards of justice and the covert role of the intelligence service. 

    :) 

    FIGHTING CORRUPTION WITH 

    CON TRICKS: ROMANIA’S 

    ASSAULT ON THE RULE OF LAW 

    :)

    Soros in Romania: Part 1-10 :))) 

    mars sluga securista

    Tractoristul șef de la PG trebuie debarcat de urgență, nu se poate decupla singur de la structurile secrete care au condus România ultimului deceniu înspre dezastrul actual moral, social, și economic.

    1. Cei care au condus România ultimului deceniu înspre dezastrul actual moral, social, și economic sunt cei din psd/alde, adică mafia transpartinică din parlament.

      2004-2014 este deceniul de preluare totală a puterii de către SRI, sub directa coordonare a bețivului securist al statului.

      Din 2015 SRI și-a tras mascotă penală retardată la Cotroceni. 

      Cine a condus România?

      SRI 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb