ZIARUL BURSA

28 august 2018
Ediţia din 15.08.2024
Consilierii lui Dragnea - neştiuţi, bănuiţi, dar celebri

Consilierii lui Dragnea - neştiuţi, bănuiţi, dar celebri

Mihai AntonescuPolitică / 28 august 2018

Mihai Antonescu

Dragnea a racolat toţi consilierii şi analiştii politici de pe piaţă pentru a nu mai fi folosiţi de nimeni  

Între timp, îşi distribuie tribul în toate rolurile principale şi gândeşte el pentru întreg partidul

Sfătuitorii se consolează cu poziţia lor privilegiată şi se miră că sugestiile lor nu sunt niciodată transpuse în fapte

Concurenţa nu mai are la cine apela, să dea cu tunul!

Liviu Dragnea a strâns în juru-i toţi sfătuitorii de profesie din peisaj: Paul Ionescu, Vasile Dâncu, Florian Coldea, Bogdan Chireac, Adrian Thiess, Felix Tătaru, Dan Andronic, Mugur Ciuvică, Sorin Roşca Stănescu, Ion Cristoiu.

Debitorii: "BNR are de dat explicaţii detaliate în scandalul RaiffeisenLeaks"

DECIZIA CAB ÎN PROCESUL RAIFFEISEN BANK CONTRA ANPC, ÎNTR-O LUNĂ Debitorii: "BNR are de dat explicaţii detaliate în scandalul RaiffeisenLeaks"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 28 august 2018

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) urmează să decidă, de astăzi într-o lună, în procesul deschis de Raiffeisen Bank prin care banca a contestat procesul verbal emis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), solicitând anularea lui. În baza acestui proces-verbal, care constată că, în contractele de împrumut, banca are clauze incorecte, ANPC a sancţionat instituţia de credit cu o amendă de 50.000 de lei şi a emis un Ordin prin care s-a dispus încetarea acestor practici.

"Piaţa noastră de capital este departe de a fi scumpă"

PRIME TRANSACTION: "Piaţa noastră de capital este departe de a fi scumpă"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 28 august 2018

Prime Transaction: "Companiile listate au reuşit să beneficieze de creşterea economiei, înregistrând rezultate operaţionale în creştere" 

Piaţa noastră de capital este departe de a fi scumpă, apreciază brokerii de la Prime Transaction în ultimul raport de analiză publicat la finalul săptămânii trecute, ca urmare a încheierii sezonului raportărilor financiare a emitenţilor listaţi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pentru primul semestru al anului 2018.

BNR: Creditul în lei creşte, cel în valută continuă să scadă

ÎN IULIE FAŢĂ DE IUNIE BNR: Creditul în lei creşte, cel în valută continuă să scadă

E.O.Bănci-Asigurări / 28 august 2018

Totalul creditelor restante a crescut uşor, de la lună la lună 

Valoarea totală a creditelor în lei a crescut, în iulie faţă de iunie, de la 157,95 miliarde lei la 159,26 miliarde lei, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR). Aces­tea arată că totalul creditelor restante a crescut, în perioada analizată, de la 4,98 miliarde lei la peste 5 miliarde lei.

Augustin Lazăr demască manipularea lui Tudorel Toader

Augustin Lazăr demască manipularea lui Tudorel Toader

George MarinescuPolitică / 28 august 2018

Conflictul dintre Tudorel Toader şi Augustin Lazăr, intensificat după decizia ministrului justiţiei de a demara evaluarea activităţii manageriale a procurorului general, a ajuns, ieri, la faza declaraţiilor.

La prima oră a dimineţii, ministrul de resort a ţinut să precizeze că nu are nimic personal cu Augustin Lazăr, dar că protocoalele semnate de acesta cu Serviciul Român de Informaţii sunt nefireşti. Tudorel Toader a declarat: "Decizia de demarare a procedurii de evaluare a procurorului general nu a venit nici din senin, nici circumstanţial. Am observat de-a lungul timpului cum Ministerul Public s-a îndepărtat treptat, treptat de la rolul constituţional. Eu am observat cum activitatea Ministerului Public s-a îndepărtat progresiv de la rolul de garantare a drepturilor şi libertăţilor omului. (...) Sunt nefireşti aceste protocoale. Avem o Constituţie, avem legile, Codul de procedură penală, avem ştiinţă de carte. Este suficient să le interpretăm, să le aplicăm corect".

FIHR: Numărul turiştilor israelieni a scăzut

DUPĂ INCIDENTELE CU JANDARMII FIHR: Numărul turiştilor israelieni a scăzut

A.T.Companii / 28 august 2018

Hotelurile de 4 şi 5 stele din Bucureşti resimt un recul al numărului de persoane din Israel, la două săptămâni de la incidentul în care patru turişti din această ţară ar fi fost agresaţi de jandarmii români după mitingul diasporei, a anunţat luni Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), într-un comunicat, redat de News.ro.

Telekom, Vodafone şi Orange, sancţionaţi de ANCOM

PENTRU NEACOPERIREA CU SERVICII DE VOCE PÂNĂ LA GRADUL ASUMAT PRIN LICENŢE Telekom, Vodafone şi Orange, sancţionaţi de ANCOM

EMILIA OLESCUCompanii / 28 august 2018

În timp ce Telekom a fost amendat cu 500.000 de lei, ceilalţi doi operatori au primit avertismente  

Telekom: "Analizăm concluziile ANCOM şi vom decide paşii următori"

Vodafone România: "Vodafone respectă toate obligaţiile privind acoperirea cu servicii de voce impuse de ANCOM"

Orange nu a dorit să comenteze pe subiect

Operatorii de telefonie mobilă Telekom, Vodafone şi Orange au fost sancţionaţi de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru neacoperirea cu servicii de voce, la nivel de ţară, până la gradul asumat prin licenţe, a anunţat ieri autoritatea, într-un comunicat.

Acţionarii Cemacon - chemaţi pentru aprobarea majorării capitalului social

PE DATA DE 28 SEPTEMBRIE Acţionarii Cemacon - chemaţi pentru aprobarea majorării capitalului social

V.D.Piaţa de Capital / 28 august 2018

Consiliul de Administraţie al producătorului de materiale de zidărie Cemacon (CEON) a convocat acţionarii pentru data de 28 septembrie în vederea aprobării majorării capitalului social al emitentului, în două etape, cu suma de 2,7 milioane de lei, până la un nivel maxim de 50,57 milioane de lei, se arată într-un comunicat al companiei remis către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Erata, marele câştig al "manualului unic"!

Erata, marele câştig al "manualului unic"!

Octavian DanCultură / 28 august 2018

"Manualul unic", pentru care s-au bătut aprig ultimii doi miniştri ai Educaţiei, a început să nască mari controverse. După scandalul provocat de manualul de Geografie pentru clasa a VI-a, plin de greşeli, reiese, conform ministerului, că marele câştig al aces­tei iniţiative - legate de tipărirea manualelor exclusiv la Editura Didactică şi Pedagogică - este...erata.

Acţiunile Metro, în creştere

DUPĂ ANUNŢUL PRIVIND POSIBILA MODIFICARE A STRUCTURII ACŢIONARIATULUI Acţiunile Metro, în creştere

Piaţa de Capital / 28 august 2018

Acţiunile grupului german de distribuţie Metro au înregistrat, ieri, o creştere de două cifre la bursa de la Frankfurt după ce unul dintre acţionarii Metro, distribuitorul german de produse electronice Ceconomy, a anunţat că ar putea urma exemplul altui acţionar important, grupul german de investiţii Haniel, şi să îşi vândă participaţia pe care o deţine la Metro către miliardarul ceh Daniel Kretinsky, transmite Reuters, citat Agerpres.

Demisia Papei, motiv de discuţie la Vatican

O.D.Internaţional / 28 august 2018

Discuţiile legate de o eventuală demisie a actualului Papă au ieşit în spaţiul public. Papa Francisc a refuzat să răspundă afirmaţiilor lui Carlo Maria Vigano, un fost diplomat al Vaticanului, care a declarat că suveranul pontif ar trebui să-şi dea demisia pentru că a ascuns acuzaţii de abuz sexual împotriva unui cardinal american.

Rulajul Bursei de Valori Bucureşti a intrat în concediu

BVB Rulajul Bursei de Valori Bucureşti a intrat în concediu

Vlad Dobrea Piaţa de Capital / 28 august 2018

Creşteri pe linie pentru toţi indicii bursieri  

Lichiditatea înregistrată în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de doar 14,22 milioane de lei (3,06 milioane de euro), cu mult sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42 de milioane de lei, în contextul în care prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Italia anunţă că se va opune viitorului buget UE

A.T.Internaţional / 28 august 2018

Italia va începe procesul de opunere a viitorului buget al Uniunii Europene, după ce statele membre ale blocului nu au reuşit să urmeze un acord încheiat în iunie pentru tratarea problemei migranţilor, a declarat vicepremierul Luigi Di Maio,...

Drone americane pentru securitatea Mării Negre

Gheorghe IorgoveanuCompanii / 28 august 2018

Forţele aeriene ale SUA au construit un hangar la baza aeriană 71 Câmpia Turzii. Acesta va fi utilizat pentru operarea de drone MQ-9 Reaper şi va avea drept scop intensificarea operaţiunilor de recunoaştere şi culegere de informaţii în estul...

MACRO NEWSLETTER 28 August 2018

MACRO NEWSLETTER 28 August 2018

Macroeconomie / 28 august 2018

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut peste aşteptări în august 2018, până la cel mai ridicat nivel din ultimele 6 luni, conform datelor de la Institutul Ifo. Indicele încrederii a crescut până la 103,8 puncte, de la 101,7 puncte...

Venezuela Europei

Cătălin AvramescuEditorial / 28 august 2018

Cătălin Avramescu

Trăim, spre nefericirea noastră, vremuri interesante. Însă pentru o categorie de oameni acestea probabil sunt chiar fascinante. Mă refer la psihologi. Niciodată în istoria Europei nu ne-am confruntat cu aşa ceva. Nici măcar pe timpul...

Angajaţii de la Metrou continuă protestele

GEORGE MARINESCUCompanii / 28 august 2018

Membrii Unităţii Sindicatul Liber din Metrou (USLM) au intrat în a doua săptămână de proteste. În primele două zile ale acestei săptămâni, angajaţii de la metrou protestează în faţa Palatului Victoria, sperând ca guvernul va lua în considerare...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo