Drone americane pentru securitatea Mării Negre

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Companii / 28 august 2018

Forţele aeriene ale SUA au construit un hangar la baza aeriană 71 Câmpia Turzii. Acesta va fi utilizat pentru operarea de drone MQ-9 Reaper şi va avea drept scop intensificarea operaţiunilor de recunoaştere şi culegere de informaţii în estul Europei şi Marea Neagră, relatează site-ul Defense News.

Potrivit unui document obţinut de Defense News, noul hangar, construit între octombrie 2017 şi mai 2018, va găzdui drone cu rază lungă de acţiune - MQ-9 - şi va îndeplini toate "cerinţele de securitate" necesare pentru operaţiuni cu aeronave fără pilot.

Generalul Roy Agustin, directorul pentru logistică şi inginerie al Forţelor Aeriene SUA în Europa, a confirmat că hangarul "ar putea cu siguranţă să deservească un MQ-9", însă ar putea fi folosit şi pentru avioane cu pilot cum ar fi F-15 şi A-10, care au fost temporar trimise în România în ultimii ani.

Statele Unite au indicat clar că sunt interesate să-şi intensifice operaţiunile de colectare de informaţii, supraveghere şi recunoaştere în estul Europei.

Jim Townsend, fost asistent adjunct al secretarului Apărării pentru Europa şi NATO, actualmente membru al Center for a New American Security, a declarat că cel mai probabil SUA ar putea folosi drone MQ-9 staţionate în România pentru a monitoriza Marea Neagră, cu scopul obţinerii unei imagini mai clare privind activităţile ruseşti din această regiune.

Informaţiile privind utilizarea dronelor militare americane în Marea Neagră au apărut imediat după ce Federaţia Rusă a acuzat forţele aeriene britanice, Royal Air Force că au interceptat în mod periculos aparate militare ruseşti deasupra Mării Negre, în scopul de a provoca Moscova.

Acuzaţia, formulată de ambasada rusă la Londra, survine după ce avioane de vânătoare britanice, desfăşurate în România la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, au interceptat joi deasupra Mării Negre un avion rusesc de patrulare maritimă, în al doilea incident de acest fel survenit de la începutul săptămânii.

"Ce fel de ameninţare pentru Marea Britanie sau chiar aliaţii săi prezintă, în mod ipotetic, un avion de patrulare rusesc în timp ce întreprinde zboruri în apropierea propriei liniei costiere a Rusiei, la peste 2.000 km de insulele britanice? În loc să întărească securitatea cuiva, autorităţile britanice folosesc o astfel de prezenţă militară pentru acţiuni provocatoare. Nu doar prin a face declaraţii verbale, oricât de regretabile sunt ele, ci şi în termeni militari reali, ceea ce este pur şi simplu periculos", scrie ambasada rusă la Londra, într-un comunicat de presă.

Ministerele britanice ale Apărării şi de Externe au refuzat să comenteze duminică pe marginea comunicatului ambasadei ruse.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb