AUR anunţă că a depus un proiect de lege prin care propune creşterea salariului minim la 5.000 de lei

S.B.
Politică / 27 decembrie 2023

AUR anunţă că a depus un proiect de lege prin care propune creşterea salariului minim la 5.000 de lei

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă că a depus un proiect de lege prin care propune creşterea salariului minim la 5.000 de lei şi scăderea taxării muncii până la maxim 25%, informează news.ro.

"Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege prin care propune creşterea salariului minim la valoarea de 5.000 de lei şi scăderea taxării muncii până la maxim 25% pentru primii 5.000 de lei. În acest fel dorim să racordăm piaţa muncii la noua realitate economică din România, prin creşterea veniturilor nete ale angajaţilor dar fără a pune presiune suplimentară pe mediul de afaceri prin creşterea taxării muncii în valoare absolută", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de formaţiune.

Potrivit sursei citate, bugetul de stat nu va fi afectat deoarece valoarea absolută colectată rămâne neschimbată.

"Un efect pozitiv al majorării salariului minim şi al scăderii taxării muncii în forma propusă de AUR îl reprezintă creşterea consumului, ceea ce va duce la o majorare a încasărilor statului din TVA. De asemenea, un alt efect benefic al măsurii propuse de AUR îl reprezintă atragerea forţei de muncă din rândul cetăţenilor români plecaţi în afara graniţelor ţării", scrie în comunicat.

Reprezentanţii formaţiunii susţin că propunerea "transpune în lege o realitate".

"Soluţia AUR transpune în lege o realitate deja existentă: antreprenorii români sunt nevoiţi să încalce legea şi să ofere plăţi suplimentare angajaţilor, scoţând banii din firme sub formă de dividende pe care le repartizează către angajaţi. Astfel, prin aplicarea prezentei măsuri legislative vor fi consecinţe pozitive asupra mediului de afaceri, prin faptul ca aceştia vor fi stimulaţi ca veniturile salariale reale să fie impozitate, aceasta fiind o soluţie pentru scoaterea economiei gri la suprafaţă şi pentru o colectare eficientă a taxelor şi impozitelor", arată aceştia.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Atunci euro va fi 10 ron.

    De fapt Aur este in campanie electorala. 

    Nu putea sa faca din 5000 ron, 50000 ron?

    Pentru segmentul de votanti anencefali pe care Aur ii are. 

    1. si felia de paine la 10 lei

      PSD inainte de alegeri din '89 incoace,

      la toate alegerile au marit pensia si salariul minim, 

      ce aveti cu AUR ??

      daca mai criticati mult,votez cu AUR si nu cu UDMR 

      si mereu au facut inflatie , asta e problema.

      asta avem impotriva. eu nu traiesc din slariu, am un pfa, dar sa-mi spuna unde sa da minim 1000 eur/luna ca ma angajez maine. si sa avem preturile la fel cu azi.  

      firmele romanesti/straine n-au de unde sa dea minim 5000 de lei net plus taxe la toti angajatii decat dc euro va fi la 10 lei asa cum a spus colegul mai sus.

      sunt de acord ca taxele la salariul minim si venitul minim trebuie sa scada, si cei cu salarii/venituri mari si foarte mari sa dea mai multr ca au de unde.

      asta e si propunerea psd.

      aur a venit cu un bluf ca sa ia voturi , sa junga la ciolan. su dup-aia vom vedea. 

    Doamne..... Ce iditiotenie !!!!!!

    Nu vede nimeni dintre alesii neamului ca Nemernicii si Ticalosii bagtjocoresc Statul Roman ?

    Alianta cu Kelemen (UDMR), Barna (USR) Orban de PNL si Tomac exbasaescu(toti fosti aliati la motiune) ce vor ai oferi lui Simion Presedentia Romaniei va deveni cuiul ce va distruge aceste Partide in Alegeri .Sondajele ce vor veni dupa imediata intrare a Romaniei in Schengen , dupa cresterea pensiilor si cresterea salariilor ,dupa continuarea ofertei ce tine de ajutorul material dat celor defavorizati , ca si sumele oferite pensionarilor cu pensii mici , ne vor arata un alt adevar decit cel prezentat in presa.AUR si fostii aliati de la USR nu vor face impreuna nici macar 20 de procente daca PNL si PSD au liste comune si candidat comun in alegerile Prezidentiale .Cetatenii nu cred ca vor vota , prin ricoseu, pe Orban de Budapesta aliatul lui Putin mai ales acum cind AUR pare a sustine aparitia Enclavei numita Tinut Secuiesc ,neavind curajul sa sa se exprime in clar ,ce ar beneficia de adm . proprie de armata si militie proprie si de legaturi cu mama Rusia prin intermediul lui Orban ,Barna si Kelemen si company.

    Nu au habar de nimic.

    atunci ar fi aproape de cel din Europa Centrala....dar nu se va mai goli colonia si asta vor politicul...o colonie cit mai goala.

    1. cresterea salariilor din pix si nu productivitate infleaza pe lant costurile finale mai mult ca in trecut..

      unde o sa ai 5000 lei in euro 1000 si cascavalul de la 12-20-25 lei (2,5-5 euro) la 25 euro minim… 

      unde facand un raport de calcul o sa vezi ca populatia este mai saraca si guvernul mai bogat. 

      eu urmaresc cu interes ciclurile de preturi si schimbare / paritati / taieri adaugari zerouri - periodice de / la moneda…. 

      unde in trecut 1 bax termosistem 10-20 lei cu venit net 800-1200 lei media…in euro 2 si cv 4 si cv euro la 200 si cv 400 si cv euro (fa raportul de schimb bax cu salariu)… azi ai 90-130 lei baxul si venitul net 4000-5000 lei conversie in euro 18-20 si cv euro 25 si cv… si salariul 800-10000 euro…. 

      neci nu s-a imbunatatit mare lucru…. 

      ps: produsele de importanta strategica nationala - alimentara - este compensata de stat pentru mentinerea iluziei de avutie… unde “capitalul” de “lux” se infleaza aproape paralel cu “creditul” … unde la defaulte periodice “produsele de baza” tinute artificial jos rup elasticul si se parasuteaza violent recuperand lagul… unde in fata… la cetateni vor constata stupefiati ca nu le mai intra atat de multe bunuri in cos consum…. si ciclul se repeta…. 

      nominal rastogolit in sus muta puterea de la sarac la bogat… nominal stagnat sau in cadere defleaza piata de credit si inseamna ca toata lumea plateste!!! cu sila de fel.  

      s c c r e t 

      trebuie tinut cont ca:

      velocitatea (viteza) banilir scade in piata cand sumele cresc… iar asta deflat pe pib real ne arata sanatatea reala a unei economii… 

      ex: usa velocitatea banilor se prabuseste la minime din 2000 pana in prezent unde azi e la un minim ajuns din urma 1925-1927….  

      deci: daca se creste din pix inseamna ca economia sufera… si daca economia sufera… avem nevoie de infkare masa monetara… pana cand trendul demografic si financiar va da impulsul sanatos si natural de invartire bani in piata in raport cu productivitatea… unde poti sa ai salarii stagnate sau in scadere si bunuri si servicii stagnate sau in scadere…unde productivitatea duce la ieftiniri mai rapide in piata… 

      s c c r e t 

      fa deja raportul de “pret” la zahar de la 2,5 la 5,5 lei…

      morcovi de la 0,5/0,7 bani la 2,5-3 lei…. carrodi de la 0,8-1 lei la 3-3,5-4 lei… 

      ulei de la 4 lei la 8-9-10-11 lei… 

      s c c r e t 

      kwh…. apa rece metru cub apa calda metru cub….

      s c c r e t 

    Și cu Sosoaca cum rămâne? O împăiaza Simion sau o mai lasă până la anu'?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb