AUR critică decizia României de a achiziţiona avioane F-16 din Norvegia, vechi de peste 40 de ani

J.P.
Politică / 14 decembrie 2021

AUR critică decizia României de a achiziţiona avioane F-16 din Norvegia, vechi de peste 40 de ani

AUR critică decizia României de a cumpăra avioane F-16 din Norvegia, care au o vechime "de peste 40 de ani şi se apropie de finalul perioadei de serviciu" şi anunţă că va vota în Parlament împotriva aprobării acestei achiziţii, conform Agerpres.

"România intenţionează să cumpere 32 de avioane F-16 din Norvegia cu 354 milioane de euro. Potrivit guvernului norvegian, avioanele au peste 40 de ani vechime şi se apropie de finalul perioadei de serviciu. AUR va vota în Parlament împotriva aprobării acestei achiziţii", precizează marţi AUR într-un comunicat de presă.

Potrivit senatorului Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, România putea cumpăra 10 avioane noi, în loc de 32 vechi, dacă negocia mult mai bine.

"Cumpărăm nişte avioane care au o vechime de peste 40 de ani, aflate la nivelul maxim de zboruri, ca să investim încă pe atât în modernizare, reparaţii şi mentenanţă. Ce fel de afacere este asta? Am uitat oare vorba românească 'suntem prea săraci ca să ne permitem lucruri ieftine'? Puteam cumpăra 10 avioane noi, în loc de 32 vechi, şi puteam negocia mult mai bine. Zilele trecute, de pildă, armata americană a donat Greciei vehicule militare blindate în valoare de un miliard de dolari. Şi noi suntem un partener foarte valoros pentru Statele Unite ale Americii", susţine Târziu.

În acelaşi comunicat, deputatul George Simion, copreşedinte AUR, declară că guvernanţii insistă să încheie "afaceri proaste pe spinarea contribuabilului român".

"Nu era de ajuns că România este poarta de intrare pentru gunoaiele Europei şi că o treime din evaziunea fiscală are legătură cu Portul Constanţa. Nu am învăţat nimic nici din precedentele achiziţii de avioane. Guvernanţii insistă să încheie afaceri proaste pe spinarea contribuabilului român. Ceea ce noi cerem este o afacere corectă, care să implice pe cât posibil compensarea prin mecanismul offset. Vrem să vedem tehnică militară produsă în România, de braţe româneşti. Vrem ca 80% din banii investiţi să se întoarcă în ţară. Vrem să vedem patriotism şi demnitate, nu plecăciuni şi achiziţii de fiare vechi ale altora", afirmă Simion.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a transmis vineri Parlamentului o solicitare de aprobare prealabilă, în vederea achiziţionării unui pachet de 32 de avioane F-16 de la Guvernul Norvegiei şi a pachetului de bunuri şi servicii de la Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. TACETI BAI , DIN GURA !!! IDIOTILOR !!! E BINE , E MINUNAT DE BINE , DACA CUMPARA HARBURILE ASTEA !!! MAI BINE SPUS , E BINE PENTRU MINE !!! CUM ASA ??? PAI , REPARAREA , PETICIREA SI CARPACIREA LOR , CARE LA UN MOMENT DAT , V-A DEVENI PERMANENTA , FIINDCA SINT NISTE JAFURI DE AVIOANE , V-A FI FACUTA DE COMPANIA ''''''' AEROSTAR '''''', UNDE SANT SI EU ACTIONAR DE VREO 25 DE ANI INCOACE !!! TOATE LUCRARILE ASTEA , O SA COSTE O GRAMADA DE BANI , CARE O SA SE REFLECTE IN PRETUL ACTIUNII ''''''' ARS '''''', SI IN MARIREA DIVIDENDULUI ANUAL !!! ASTFEL , EU , '''''' STATY '''''', O SA MA UMPLU DE BANI !!!!!!!!!!!!!! CAND AM LAUDAT , IN REPETATE RANDURI , COMPANIA , AU APARUT CA PRIN MINUNE , O GRAMADA DE '''''' PRIETENI '''''', CARE M-AU INSULTAT IN FEL SI CHIP !!! CAND AM SPUS CA AEROSTAR , E O COMPANIE CARE IN ROMANIA , REPREZINTA ''''''' VIITORUL '''''''', M-AU FACUT INDIVID DE 4 CLASE , SI MI-AU ZIS : LASA-NE !!! DE PARCA ERAM MARITATI , UNII CU ALTII !!! CAND AM ZIS CA ACTIUNILE ''''' ARS '''''', NU SANT DE VANZARE , LA NICI UN PRET , AM FOST ACOPERIT CU URA LOR !!!! STATI SA VEDETI , CINSTITI CITITORI : NU-MI DATI DREPTATE , NICI MIE , NICI LOR !!! DAR , NU UITATI UN LUCRU : AEROSTAR , A FOST , ESTE SI V-A FI , IN VECI , ZIC EU , SINGURA COMPANIE ROMANEASCA , CU ADEVARAT CAPABILA SA ASIGURE MENTENANTA ADECVATA ACESTOR AVIOANE DE LUPTA , SI SA LE FACA DIN NOU , FUNCTIONALE !!! RESTUL COMPANIILOR DIN DOMENIU , SANT DOAR NISTE JAFURI JALNICE , FIINDCA SANT ALE STATULUI , JEFUITE SI PARA-JEFUITE DE BANI !!!!!!!!! CINE ARE URECHI DE AUZIT , SA AUDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. SI , IN NICI UN CAZ , NU SANT AFACERI PROASTE !!! BINE , SANT AFACERI PROASTE , PENTRU ROMANIA !!! DAR , DE VREO 30 DE ANI INCOACE , ROMANIA E '''''' A NIMANUI ''''' !!! NU STIU , DACA MA INTELEGETI !!! INTRATI , PRINTRE RANDURI , IN MIEZUL PROBLEMEI !!! ACTIUNEA ASTA ''''' ARS ''''''', DATORITA MUNCII EXCEPTIONALE A UNOR OAMENI , CEI 3 DIN '''''' IAROM '''''', E PANDITA DIN UMBRA , DE INDIVIZI ASCUNSI , PLINI - DOLDORA DE BANI , CACI PENTRU EI BANII NU CONTEAZA , SI OAMENII ACESTIA , AR VREA CU DISPERARE , SA PREIA CONTROLUL ACESTEI COMPANII , IN VIITOR !!! LA ORICE PRET !!! NENOROCUL LOR , PRINTRE ALTELE , E CA SANT PREA PUTINE ACTIUNI ''''''' ARS '''''', DISPONIBILE LA VANZARE !!! TURBEAZA , DAR NU AU CE SA FACA !!! DEOCAMDATA !!! DAR , NU SE STIE , IN VIITOR !!! ROMANIA , PLINA INCA DE MILIOANE DE COMUNISTI RAMASI IN VIATA , E O TARA AL DRACULUI DE PERICULOASA !!! SANT VINATE , PE PIATA DE CAPITAL , ACTIUNILE DE TIP , ''''''' PERLA ''''''' !!! DE LA MINE , N-OR SA LE AIBE !!! LA NICI UN PRET !!!!!!!!!!!!!!!!!!! PREFER SA MOR , MAI DEGRABA , SI SA RAMANA DE MINE !!! ATAT DE MULT , AI URASC !!!!!!!!!!

      E MOMENTUL ADEVARULUI , LA ACTIUNILE ''''' ARS '''''' !!! CAND LE-AM CUMPARAT SI EU , IN RAPORTARILE COMPANIEI DE ATUNCI , REZULTA CA ERAU PESTE 12.000 DE ACTIONARI EXISTENTI !!! DUPA NISTE ANI , AM AFLAT CA MAI ERAU CIRCA 6.000 DE ACTIONARI EXISTENTI !!! DUPA ACEEA , IN RAPORTARILE ANUALE , PANA IN ZIUA DE ASTAZI , NU MAI POMENESTE NIMENI-NIMIC , DE NUMARUL ACESTOR ACTIONARI !!! IN SCHIMB , SPRE SURPRINDEREA MEA , CHIAR SI CEI 3 INGINERI SPECIALISTI , IN MANA CARORA SE AFLA ''''''' IAROMUL '''''', NU PIERD NICI UN PRILEJ , ATUNCI CAND CINEVA MAI VINDE UN NUMAR DE CATEVA MII DE ACTIUNI , CUMPARA REPEDE , IN NUME PROPRIU , TOT CE E DE VAZARE PE PIATA !!! PE LANGA EI , SI FOSTUL SIF 2 !!! CE STIU EI , SI ACTIONARII MICI NU STIU ??? CE VOR EI , SI ACTIONARII MICI NU STIU ??? PROBABIL , O NOUA MARIRE DE CAPITAL , CANDVA !!! POATE , FOARTE CURAND !!! ULTIMA OARA , FARA SA MISC UN DEGET , AM CASTIGAT 30 % ACTIUNI GRATUITE , IN PLUS , M-AM BUCURAT FOARTE MULT !!! ATATA MINTE AM SI EU , CA ACTIUNILE ASTEA SANT PUR SI SIMPLU , ''''''' CIUGULITE '''''' DIN PIATA , PAS CU PAS !!! DE CE ??? VEDEM NOI , MAI TARZIU !!!!!!!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb