Reprezentanţii AUR, POT şi S.O.S. România au solicitat, luni, în plenul Parlamentului, discutarea cererii privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, propunerea fiind respinsă, potrivit Agerpres.
Solicitarea nu a fost suspusă la vot, preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, precizând că este neregulamentară.
Deputatul AUR George Simion a arătat că în plenul reunit al celor două Camere ar fi trebuit să se discute despre suspendarea lui Klaus Iohannis.
''V-aţi cramponat de un regulament. Aţi dorit să fie simultan depuse semnăturile. Le vom depune simultan. Nu-l puteţi apăra la infinit pe cel care este un impostor, care uzurpează funcţia de preşedinte al ţării'', a spus Simion.
Lidera grupului POT, Anamaria Gavrilă, a cerut supunerea la vot a introducerii pe ordinea de zi a cererii de suspendare a lui Klaus Iohannis.
''Sunt reprezentanţii poporului aici, deci, domnilor preşedinţi de şedinţă, vă rog să supunem la vot parlamentarilor introducerea pe ordinea de zi a acestei suspendări a fostului preşedinte Klaus Werner Iohannis'', a susţinut Gavrilă.
De asemenea, liderul deputaţilor S.O.S. România, Dumitru Coarnă, a afirmat că plenul este suveran.
''Eu cred că prima şedinţă trebuie să aibă ca obiect respectarea Constituţiei şi a democraţiei. Eu cred că trebuie să o introducem cu prioritate pe ordinea de zi, pentru că plenul este suveran. Când vreţi să omorâţi dreptatea, inventaţi ceva pe procedură. Ţara a fost distrusă din abordările astea procedurale. (...) Plenul este suveran. Haideţi să vadă românii: cine doreşte să fie ţara asta respectată şi respect pentru democraţie şi pentru Constituţie. Vă rog să introduceţi pe ordinea de zi punctul cu privire la suspendarea preşedintelui ilegitim Klaus Werner Iohannis'', a spus Coarnă.
Vicepreşedintele Camerei Daniel Suciu a menţionat că solicitarea este neregulamentară şi nu poate fi supusă la vot.
''Indiferent din ce partid faceţi parte, indiferent dacă aveţi un mandat sau două sau trei, ar trebui să ştim cu toţii că regulamentul Camerei Deputaţilor şi al Senatului, publicat în Monitorul Oficial, este lege şi după acel regulament funcţionăm şi nimeni, indiferent de numele celui care stă pe acel scaun, nu poate să supună la vot ceva ce contravine regulamentului. Restul sunt păreri politice pe care le putem accepta, respinge. În aceste condiţii, daţi-mi voie să vă spun că solicitarea dumneavoastră este neregulamentară şi aş încălca regulamentul dacă aş supune-o la vot'', a explicat Suciu.
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins, sâmbătă, propunerea de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis.
Membrii BPR au considerat că propunerea de suspendare a preşedintelui nu a respectat procedura de depunere, aşa cum este ea prevăzută în Regulamentul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Şi anume, nu fost depusă concomitent la Birourile permanente ale Camerelor Parlamentului.
Pe 16 ianuarie, Partidul Oamenilor Tineri a anunţat că 161 de parlamentari POT, AUR şi S.O.S. au semnat pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, iar semnăturile au fost depuse la preşedintele Camerei Deputaţilor. Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor, respectiv 155 parlamentari, scrie Agerpres.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.02.2025, 19:43)
faceti scandal, nu-i lasati sa lucreze, blocati sedintele, verner este azi doar omul cu matura si tomberonul la cotroceni, prima toapa da cu mopul, nu mai este reprezentant al tarii, tot ce semneaza este in afara legii, fals in acte si abuz de matura.
depuneti simultan peste tot, la ue, la , la CE, la veber, la cc si chiar la usa impostorului si a primei toape.