Aureliu Leca: "Pierdem peste o treime din consumul final de energie"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 martie 2014

România este a treia ţară ca intensitate energetică din Europa, cu pierderi ce reprezintă mai mult de 35% din consumul final de energie, a declarat prof. dr. ing. Aureliu Leca, reprezentantul Asociaţiei Române pentru Promovarea Eficienţei Energetice (ARPEE).

Domnia sa apreciază: "Nu suntem pregătiţi pentru termenele impuse de Directiva pentru Eficienţă Energetică. România şi-a redus de la an la an consumul de energie, în urma reducerii activităţii industriale, însă eficienţa nu a crescut. Sunt foarte puţine clădiri eficiente energetic şi nicio certitudine de ameliorare pentru următorii 15 ani". Profesorul Leca a adăugat, potrivit unui comunicat, că lucrările de reabilitare termică din ţara noastră se fac superficial şi doar în ani electorali, iar eficienţa energetică nu este încurajată în mod real, prin politici eficiente.

În România, clădirile folosesc aproximativ 41% din consumul final de energie. În termeni comparativi, clădirile de locuinţe din România consumă de opt ori mai multă energie decât media UE din cauza sistemelor ineficiente de încălzire şi a izolaţiei termice necorespunzătoare, după cum se arată în raportul "European Semester" din mai 2013, ce conţine recomandările de ţară făcute de Comisia Europeană fiecărui stat membru.

Aureliu Leca a mai atras atenţia că ţara noastră ignoră biomasa, sursa regenerabilă de energie cu cel mai mare potenţial (52% din total) şi singura care poate fi convertită atât în energie electrică, cât şi în energie termică, în condiţiile în care avem 12 milioane de oameni care trăiesc şi se încălzesc în condiţii rudimentare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca guvernele Romaniei ar fi colaborat cu ARPEE,ca si cu alte asociatii profesionale,cetatenii nu s-ar fi aflat in situatia de a debransa caloriferele in plina iarna.

    Ministri,secretarii de stat si directorii de agentii guvernamentale ,propulsati politic in functii,nu au nici capacitatea ,nici intelepciunea de a apleca urechea la sfaturile unor profesionisti de marca,temandu-se,probabil,ca astfel isi vor periclita pozitiile. 

    Schimbarile politice nu ar trebui sa afecteze programele si strategiile destinate cresterii nivelului de trai al cetatenilor,dar,la noi,fiecare guvern nou sterge cu buretele tot ce s-a facut de catre predecesori. 

    Acest mod infantil de a face politica denota nimic altceva decat prostie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb