Aurescu participă, azi, la reuniunea comună a miniştrilor de externe şi ai apărării din UE

Alexandru Costea
Politică / 18 mai 2015

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, participă, astăzi, la reuniunea comună a miniştrilor de externe şi miniştrilor apărării din UE, unde se vor discuta teme ale Politicii de Securitate şi Apărare Comune şi va avea loc un schimb de opinii privind revizuirea strategiei de securitate a Uniunii, potrivit unui comunicat emis de MAE.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, participă, astăzi la Bruxelles, la reuniunea comună a miniştrilor de externe şi miniştrilor apărării din statele membre UE (CAE-Apărare), urmată de reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE).

Reuniunea comună CAE-Apărare are pe agendă teme ale Politicii de Securitate şi Apărare Comune (PSAC), miniştrii urmând să evalueze stadiul îndeplinirii sarcinilor stabilite la Consiliul European din 16 decembrie 2013, pe baza rapoartelor pregătite de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, şi de comisarul european pentru piaţă internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, El¿bieta Bieñkowska. Discuţiile au ca scop pregătirea reuniunea Consiliului European din luna iunie 2015 dedicată PSAC.

Totodată, oficialii vor avea prilejul unui schimb de opinii pe marginea documentului orientativ privind structura Revizuirii strategice, proiect pe care Înaltul Reprezentant Federica Mogherini îl va prezenta şefilor de state şi guverne europeni, la Consiliul European din 25 iunie 2015.

Un alt subiect pe agenda reuniunii comune CAE-Apărare îl constituie evaluarea stadiului implementării deciziilor politice ale şefilor de state şi guverne europeni de la sesiunea specială a Consiliului European din 23 aprilie 2015.

La dejunul comun de lucru al miniştrilor de externe şi ai apărării, cu participarea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, vor fi discutate noile provocări de securitate din vecinătăţile estică şi sudică ale UE, precum şi modalităţile de consolidare a cooperării UE-NATO în acest context.

În cadrul sesiunii Consiliului Afacerilor Externe (CAE), şefii diplomaţiilor europene vor avea un schimb de opinii privind ultimele evoluţii din cadrul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, inclusiv în contextul noului guvern din Israel.

În marja CAE, ministrul Bogdan Aurescu, împreună cu omologii europeni, va participa la reuniunea Grupului de prieteni ai Serbiei, în prezenţa premierului Aleksandar Vuèić şi a ministrului de externe Ivica Daèić, precum şi la reuniunea Grupului de prieteni ai Ucrainei, la care va participa ministrul de externe ucrainean, Pavlo Klimkin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb