Aurul - la 5.000 de dolari uncia?

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iunie 2008

Preţul aurului ar putea ajunge la 5.000 de dolari uncia în anii care vin, întrucât investitorii caută să se protejeze de inflaţia din ce în ce mai mare, sunt de părere specialiştii de la "Schroder Investment Management" Ltd., companie care are în administrare active de 277 miliarde de dolari, la nivel global.

Christopher Wyke, director în cadrul "Schroder Invest­ment", declară: "Veţi putea observa uşor, în anii următori, că preţul nu va creşte până la 1.000 de dolari uncia, ci la 5.000 de dolari uncia, poate chiar mai mult, pe motiv că psihologia inflaţiei îi va face pe investitori disperaţi să găsească o sursă de valoare".

Wyke subliniază că investitorii se orientează către aur întrucât îl consideră un plasament sigur în condiţiile în care două treimi din populaţia globală luptă cu o inflaţie de peste 10%. Christopher Wyke mai precizează că cererea pentru metalul preţios va creşte şi datorită faptului că băncile centrale au devenit, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, cumpărători neţi de aur, îndeosebi în ţările în curs de dezvoltare.

Anul trecut, producţia mondială de aur a scăzut până la cel mai redus nivel de după 1937, dat fiind că rezervele de profil sunt în declin, iar surse noi nu au fost des­coperite decât în mică măsură.

Ieri, la Londra, preţul aurului a scăzut pentru prima oară în ultimele cinci zile, ca urmare a aprecierii dolarului faţă de euro, trend care a redus cererea de plasamente în acest metal. Aurul cu livrare imediată a avut un preţ de 888,55 dolari/uncie la ora 11:51 a.m., pe piaţa londoneză, în scădere cu 5,80 dolari (0,7%) faţă de ziua anterioară. La New York, ieri dimineaţă, preţul a scăzut cu 3,30 dolari (0,4%), la 890,20 dolari uncia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb