Australia a demarat campania de vaccinare a sportivilor participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

G.U.
Internaţional / 10 mai 2021

Australia a demarat campania de vaccinare a sportivilor participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Australia a început de astăzi imunizarea sportivilor participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a le oferi ''confort şi certitudine'' în ultima fază a pregătirii lor, transmite Reuters, conform Agerpres.

Campania de vaccinare din Australia are un ritm relativ lent, dar sportivii participanţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo au primit aprobarea pentru a fi imunizaţi înainte de a face deplasarea în Japonia pentru Olimpiada de vară (23 iulie- 8 august).

Printre primii sportivi australieni vaccinaţi s-a numărat şi înotătoarea Cate Campbell, dublă campioană olimpică la ştafeta de 4x100 m liber, care a primit prima doză la Academia de Sport de la Brisbane, în statul Queensland.

''Este o greutate imensă luată de pe umeri să poţi avea acces la vaccin. Vreau cu adevărat să mulţumesc Comitetului olimpic australian (AOC) şi guvernului federal pentru că ne-a permis această linie suplimentară de protecţie pentru că vom intra într-o situaţie destul de incertă la Tokyo. Aşa că acest plasture de pe braţ este o greutate imensă de care am scăpat'', a spus Campbell.

Peste 2.000 de sportivi, antrenori şi oficiali australieni care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice urmează să fie vaccinaţi înainte de plecarea la Tokyo, notează sursa citată.

''Este un ajutor important pentru locuitorii din Japonia de asemenea, dar şi pentru sportivii care merg la Tokyo, ce vor putea reveni acasă în siguranţă, ca şi pentru australieni'', a declarat directorul executiv al AOC, Matt Carroll.

Matt Carroll s-a declarat încrezător că Jocurile se vor desfăşura în această vară: ''Premierul Japoniei a spus că Jocurile vor merge înainte şi manualele elaborate pentru Jocuri vor proteja sportivii şi populaţia Japoniei. CIO are ceva de muncă, pentru a explica publicului japonez că riscul pe care îl vor aduce Jocurile este foarte mic''.

Japonia a prelungit starea de urgenţă la Tokyo până la finele lunii mai în tentativa de a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, în contextul în care rata de vaccinare din Japonia este cea mai mică dintre ţările bogate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb