Austria oferă cele mai mari obligaţiuni seculare din Europa

Cristina Radu
Bănci-Asigurări / 12 septembrie 2017

Austria (Sursa foto: Wikipedia)

Austria (Sursa foto: Wikipedia)

Austria este pregătită să devină primul stat membru al zonei euro care a emis o obligaţiune de 100 de ani, permiţându-i să blocheze unele din cele mai mici costuri de finanţare din istorie pentru următorul veac, potrivit agenţiei de ştiri Bloomberg.

Ţara a vândut 3,5 miliarde de euro (-2,2 miliarde de euro) din datoria cu scadenţă în 2017, cea mai mare vânzare de obligaţiuni seculare, la 50 de puncte de bază faţă de obligaţiunea de referinţă de 30 de ani faţă de o tintă iniţială de circa 60. Asta implică un randament de circa 2,10% pe note, potrivit cotelor de schimb la ora 4:09 Londra.

Ratele de dobândă de aproape zero în Europa şi în SUA au forţat mulţi investitori să utilizeze fonduri care trebuie să acopere obligaţiile de pensie sau asigurare în datorii riscante, în căutarea unor randamente mai bune. Lucrurile au fost mai uşoare pentru împrumutătorii cu rating scăzut, ca guvernele emergente ale pieţelor ce strângeau bani şi pentru emitenţii de înaltă calitate care vindeau datorii cu scadenţe mai lungi.

Vânzarea are cea mai lungă datare din Austria, ridicând 2 miliarde de titluri de 70 de ani, la o rată de 53 de puncte de bază peste notele guvernamentale de referinţă în octombrie 2016. Obligaţiunile sunt acum cotate la circa 32 de puncte de bază peste rata de referinţă, potrivit Bloomberg, dar au fost supuse unor variaţii mari de preţ, fiindcă obligaţiunile pe termen lung se confruntă de obicei cu o volatilitate mai mare.

Comenzile investitorilor pentru titlurile de 100 de ani au depăşit 11 miliarde de euro în timpul procesului de constituire, potrivit unui e-mail de la purtătorul de cuvânt al Trezoreriei austriece, Christian Schreckeis. Acesta a adăugat că Austria va vinde şi 4 miliarde euro în note de 5 ani care au primit oferte de peste 11,5 miliarde de euro.

Uwe Maderer, manager de portofoliu la Deka Investment GmbH din Frankfurt, a afirmat: "Din perspectiva emitentului, este fantastic pentru că le permite să se blocheze în randamente extrem de scăzute mult timp". El a explicat: "Aceasta afectează cu adevărat investiţiile globale în obligaţiuni, nu numai în zona euro".

Argentina a vândut 2,75 miliarde de dolari în obligaţiuni seculare în iunie, la 14 luni de la revenirea pe pieţele internaţionale de capital pentru prima dată de la colapsul economic din 2001. Criza economică a condus la un faliment de 95 de miliarde de dolari şi la ani de litigii cu fondurile speculative din Wall Street, potrivit agenţiei.

Membrii UE Irlanda şi Belgia au vândut şi ele obligaţiuni de 100 de ani, dar acestea au fost sub dimensiunea de referinţă, potrivit datelor compilate de către Bloomberg.

Bank of America Corp, Erste Group Bank AG, Goldman Sachs Group Inc., NatWest Markets şi Societe Generale SA organizează această vânzare, conform agenţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb