Austriecii de la "Dopel Mayer", interesaţi de o pârtie de schi pe vârful Cozia

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 25 februarie 2010

Austriecii de la Dopel Mayer au realizat un studiu în oraşul Călimăneşti despre posibilitatea realizării unei pârtii de schi pe versantul nordic al masivului Cozia şi a unei telecabine care să facă accesul pe vârful muntelui de la Mănăstirea Turnu. Ilie Amuzan, primarul din Călimăneşti, a precizat: "Căutăm diverse soluţii pentru a lărgi paleta de oferte pentru turişti. Specificul staţiunii este balneo, dar nu ne putem baza doar pe cei care vin aici la tratament. Trebuie să diversificăm, în sensul de a transforma staţiunea într-una pentru toate gusturile, nu doar tratament. De aceea avem acest proiect însemnând o pârtie de schi, telecabină, astfel încât să înglobăm aici şi turismul ecumenic - avem trei mănăstiri recunoscute, Cozia, Turnu şi Stânişoara".

De altfel, în acest an oraşul Călimăneşti va deveni şi mai important din punct de vedere economic prin inaugurarea "Centrului de Convenţii şi Expoziţii" din cartierul Seaca. Acesta va avea cinci pavilioane şi o reţea de colaborare deja perfectată cu centre similare din Munchen sau Salonic.

"Vorbind de cartierul Seaca, aici deja o firmă a licitat un teren, pe care va construi un hotel de cinci stele şi un centru Spa, chiar lângă Centrul expoziţional. Iar Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea a solicitat un certificat de urbanism pentru a construi o sală de conferinţe şi un office -center, în acelaşi perimetru. Sunt convins că Seaca va deveni în scurt timp un vital punct economic şi incubator de afaceri pentru nu doar Vâlcea, ci şi pentru România", a mai spus Amuzan.

Primăria locală întâmpină însă în dezvoltarea acestor afaceri în domeniul turismului şi unele probleme legate de regulile de construcţie pe domeniul unui parc naţional. Oraşul Călimăneşti Căciulata este în cea mai mare parte inclus în Parcul Naţional Cozia, iar regimul construcţiilor este destul de restrictiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb