Austriecii sunt interesaţi de pîrtiile de schi din judeţul Covasna

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 8 ianuarie 2004

O firmă austriacă este interesată să investească în modernizarea pîrtiilor de schi din judeţul Covasna, a declarat, ieri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vajda Lajos, citat de Rompres.

Firma austriacă Dophenmeyer, care se ocupă cu montarea instalaţiilor de schi pe pîrtii din întreaga Europă, şi-a arătat disponibilitatea să investească în judeţul Covasna. Vajda Lajos a precizat că managerii socie-tăţii austriece şi-au exprimat, de asemenea, intenţia să sprijine autorităţile locale în elaborarea unor proiecte în vederea accesării unor fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea pîrtiilor de schi din localităţile Covasna, Comandău, Bal-vanyos, Ozunca-Băi şi Întorsura Buzăului.

La ora actuală, singura pîrtie modernă de schi din judeţ este cea din staţiunea Şugaş -Băi, din apropierea municipiului Sfîn-tu Gheorghe. Pîrtia are o lungime de 500 de metri, cu o diferenţă de nivel de 140 de metri, deci cu un grad mediu de dificultate. Aceasta este dotată cu plase de protecţie, un teleschi cu 30 de scaune şi instalaţie de iluminare pe timp de noapte, investiţii realizate, în urmă cu cîţiva ani, tot printr-un proiect finanţat de Uniunea Europea-nă, prin Programul Phare.

Vicepreşedintele Consiliului Ju-deţean Covasna a declarat că pîrtiile de la Comandău şi Covas-na se află şi în atenţia Guvernului, care a iniţiat un program de reabilitare şi modernizare a spaţiilor de agrement din sta-ţiunile montane. "Firesc, prioritate au staţiunile de pe Valea Prahovei, care au cea mai mare căutare, dar, în mod sigur, pe viitor, turiştii vor mai parcurge încă 60 de kilometri pînă în judeţul Covasna, unde vor avea pîrtii la fel de bune, dar mai puţin aglomerate", a spus Vajda Lajos.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb