Autograf: Vânzările de jucării au crescut cu 20% de 1 iunie

S.B.
Companii / 8 iunie 2023

Autograf: Vânzările de jucării au crescut cu 20% de 1 iunie

Ziua Internaţională a Copilului a adus, în acest an, creşteri cu 20% a vânzărilor comparativ cu anul 2022, aceeaşi perioadă. Deşi industria de birotică şi papetărie, precum şi cea a jucăriilor, jocurilor de societate, seturilor de coloriaj a cunoscut o creştere încă de la finalul anului trecut cu aproximativ 15-20 %, acest lucru nu i-a împiedicat pe români să achiziţioneze astfel de produse, începând cu luna mai a acestui an, potrivit unui comunicat al Autograf, remis astăzi redacţiei.

"15 mai a fost momentul în care în magazinele Autograf din Iaşi şi Bucureşti, precum şi în magazinul online (www.autograf.ro) am sesizat o creştere a interesului pentru achiziţia de jocuri şi jucării. Ne bucură acest lucru cu atât mai mult cu cât întreaga industrie de birotică, papetărie şi jocuri trecea printr-o perioadă mai dificilă încă de la sfârşitul anului trecut datorată creşterilor de preţuri urmare a crizei mondiale şi inflaţiei instalate în piaţa din România şi, nu numai. Anul acesta comparativ cu alţi ani jocurile si jucariile smart au devenit vedete în materie de vânzări, iar bugetul mediu alocat a fost de 100 ron,"declară Adrian Bănuţă, Retail Operations Manager Autograf.

Analizând modalitatea de cumpărare a românilor cu ocazia zilei de 1 iunie am observat că ponderea ramâne în favoarea cumpărăturilor din magazin 60/40% versus cele online, dar tendinţa este de egalizare între cele două, online şi offline.

"Începutul verii vine însă şi cu o creştere pe segmentul produselor destinate călătoriilor şi aici se simte un interes mult mai mare faţă de anul trecut în ceea ce priveşte achiziţionarea de trollere de călătorie (Caterpillar), sau trollere pentru copii care pot avea funcţiuni multiple (Lego, Nikidom, valiza Trunki). Ne aşteptăm ca până în luna august inclusiv acest segment să fie foarte bine reprezentat din punctul de vedere al vânzărilor şi aşteptăm creşteri de 25% comparativ cu 2022, creşteri datorate şi faptului că industria de travel este la maximul ei istoric post-pandemie," declară managerul magazinelor Autograf, Adrian Bănuţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb