Producătorii auto chinezi îşi cresc exporturile de vehicule hibride către Europa şi lansează noi modele pentru această piaţă importantă, profitând de faptul că tarifele Uniunii Europene (UE) pentru vehicule electrice (EV) nu se aplică hibridelelor, informează news.ro.
Conform experţilor, aceasta reprezintă o oportunitate pentru companiile chineze de a evita taxele de până la 45,3% impuse importurilor de vehicule electrice din China
Datele arată că exporturile de vehicule hibride din China către Europa s-au triplat între iulie şi octombrie 2024, ajungând la 65.800 de unităţi, inversând tendinţa de scădere de până acum. Segmentul vehiculelor hibride, inclusiv plug-in, a reprezentat 18% din totalul exporturilor auto ale Chinei către Europa în al treilea trimestru, comparativ cu doar 9% în primul trimestru.
Companii precum BYD şi Geely adoptă strategii agresive, lansând modele hibride la preţuri competitive pentru consumatorii europeni.
BYD, de exemplu, a lansat modelul hibrid plug-in Seal U DM-i în Europa, la un preţ de 35.900 de euro, mai mic decât preţurilor modelelor similare de la Volkswagen şi Toyota. Geely a introdus recent un nou model hibrid sub brandul Lynk & Co .
Impactul asupra pieţei euro
Această strategie ar putea creşte presiunea competitivă în Europa, unde inflaţia şi costurile ridicate de viaţă determină consumatorii să caute opţiuni mai accesibile. Totuşi, există riscul ca o competiţie excesivă să declanşeze noi măsuri protecţioniste din partea UE, cum ar fi extinderea tarifelor .
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.12.2024, 10:29)
O sa dea CCR o hotarare impotriva hibridelor chinezesti de dracii o sa le ia
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.12.2024, 11:34)
Chinei i s-a lăsat o portiță de negociere. Dacă face figuri pe tarife, acestea se vor extinde, iar China ajunge pe butuci instant.
CCR avea obligația să constate coruperea alegătorilor. Odată preluați de Putin, nu ne-am mai fi întors niciodată în lumea civilizată.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.12.2024, 11:58)
Boss, daca poporul vrea sa fie preluat de Putin, care e problema? Daca asta e dorinta majoritatii, de ce nu o respecti?
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.12.2024, 12:02)
Amice, rontai cuvinte pe care nu le intelegi. Nu a fost niciun alegator corupt. Analfabetismul functional este dominant in Romania. Coruperea unui alegator inseamna promiterea de foloase in urma votului, a stampilei. Nu a promovarii unui candidat. Toti au luat bani ca sa promoveze candidati ca doar nu faci asta gratis. Un concert, un plocon, toti primesc ceva. Dar nu contra votului. Asta este ilegal.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.12.2024, 12:03)
A candidat cineva cu Putin în gură?
Kremlin al tău a spus în campanie că România rămâne în UE și în NATO. Zicerile lui despre Dughin, Putin și colhoz erau înregistrări mai vechi, când spunea exact ce gândește.
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.12.2024, 12:05)
Analfabete, vezi care-i subiectul articolului!
China își ia tarife, iar Kremlin a fraudat turul I al alegerilor. Coruperea alegătorilor este infracțiune. Probele existente nu pot fi șterse cu propoziții pe net.
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.12.2024, 15:27)
Poporul roman a votat in nestiinta de cauza. Dezinformarea a prins la analfabetii functional care nu stiu cu cine sa voteze.
Tolomacii nu au stiut sa faca deosebirea intre bine si rau.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.12.2024, 12:52)
Kremlin Georgescu la brutărie!