Autoritatea de Investiţii din Qatar vrea participaţia Nasdaq la LSE

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 septembrie 2007

Autoritatea de Investiţii din Qatar vrea participaţia Nasdaq la LSE

Oferta este de 5,62 miliarde de dolari

Autoritatea de Investiţii din Qatar, controlată de guvern, este pe punctul de a prelua cota de 31% deţinută de piaţa electronică americană Nasdaq la "London Stock Exchange Group", operatorul Bursei de Valori din Londra (LSE). Oferta Qatarului este de 5,62 miliarde de dolari, potrivit presei britanice.

Nasdaq a scos la vânzare participaţia deţinută la LSE, prin intermediul bursei, urmărind astfel să-şi sporească şansele de preluare a pieţei scandinave OMX.

Publicaţia londoneză Sunday Times informează că oferta Autorităţii de Investiţii din Qatar echivalează cu 1.400 de pence/acţiune (2,8 miliarde de lire sterline în total), iar titlurile LSE aveau un preţ de 1.397 pence fiecare, la finele săptămâ­nii trecute.

Conform publicaţiei americane Wall Street Journal, fondul din Qatar a fost pe punctul de a prelua cota Nasdaq, însă oferta acestuia nu era clară. Tot Wall Street Journal (WSJ) notează că, după ce LSE va finaliza preluarea Borsa Italiana, cota Nasdaq la bursa londoneză se va reduce, urmând să ajungă la 22%. WSJ mai notează că, în prezent, fondul de investiţii din Qatar nu încearcă să cumpere tot capitalul LSE, iar achiziţia participaţiei Nas­daq ar putea fi realizată cu un partener. Oficialii Autorităţii de Investiţii din Qatar au purtat, în acest sens, discuţii cu fonduri de investiţii din Orientul Mijlociu, însă discuţiile nu au avut vreun rezultat, susţine WSJ. Dacă preluarea participaţiei Nasdaq la LSE va avea succes, tranzacţia va fi cea mai recentă investiţie a unei ţări din Orientul Mijlociu în Marea Britanie. Autoritatea de Inves­tiţii din Qatar este interesată, de asemenea, de lanţul britanic de supermarketuri "J. Sains­bury" Plc, iar compania de stat "Dubai Ports World" a preluat operatorul portuar britanic "P&O".

În ce priveşte cota deţinută de Nasdaq la LSE, se pare că directorul executiv al bursei londoneze, Clara Furse, ar prefera oferta Qatarului, considerând că acesta este un inves­titor potrivit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb