Autorităţile antitrust din Rusia deschid anchete la "Evraz" şi "Raspadskaya"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 iulie 2008

Autorităţile antitrust din Rusia deschid anchete la "Evraz" şi "Raspadskaya"

Autoritatea antitrust din Rusia a lansat, în mod oficial, anchete la companiile "Evraz Group" şi "Raspadskaya", pe care le acuză că au abuzat de "poziţia dominantă" de pe piaţa cărbunelui cocsificabil, utilizat la fabricarea oţelului.

Într-o investigaţie preliminară, Serviciul Federal Antimonopol din Rusia a descoperit că cele două companii au stabilit, în mod nejustificat, preţuri mari pentru piaţa internă, discriminându-i pe clienţii ruşi. Potrivit anunţului autorităţii, au fost deschise cazurile împotriva ambelor companii.

"Preţul practicat de către şi la dis-tribuţia cărbunelui cocsificabil pe piaţa internă a crescut cu aproape 100% în perioada septembrie 2007 - aprilie 2008", a anunţat Autoritatea Antimonopol. "Raspadskaya", al doilea producător de cărbune cocsificabil din Rusia, şi "Evraz", a doua oţelărie din Rusia, au majorat preţurile de distribuţie de pe piaţa internă în condiţiile în care cotaţia de referinţă a acestei materii prime a atins niveluri record pe plan internaţional, în baza cererii mari din partea oţelarilor, îndeosebi a celor din China.

Alexander Andreev, directorul executiv pentru strategie din cadrul "Ras-padskaya", nu a făcut vreun comentariu pe marginea celor anunţate de Serviciul Federal Antimonopol. La fel şi Alexei Ivanov, şeful departamentului de relaţii pentru investitori din cadrul "Evraz".

Amintim că o anchetă similară a fost lansată, la data de 15 iulie, împotriva companiei miniere "Mechel". Premierul Vladimir Putin a cerut, la data de 24 iulie, investigarea atentă a preţurilor practicate de "Mechel".

"Mechel", "Raspadskaya" şi "Evraz" controlează peste 50% din piaţa internă a cărbunelui cocsificabil.

Dacă vor fi găsite vinovate, "Evraz" ar putea fi amendată cu maximum 70 de milioane de dolari, iar "Ras-padskaya" - cu 40 de milioane, susţine George Buzhenitsa, analist la "UniCredit" SpA, sucursala din Moscova. Potrivit aşteptărilor sale, sumele nu sunt mari, dat fiind că "Raspadskaya" ar putea raporta profituri brute de 1,4 miliarde de dolari anul acesta, iar "Evraz" - de 6,6 miliarde.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb