Autorităţile, criticate în Parlamentul European pentru felul cum au gestionat educaţia

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 21 ianuarie 2021

Autorităţile, criticate în Parlamentul European pentru felul cum au gestionat educaţia

Modul în care autorităţile au gestionat educaţia este criticat în Parlamentul European de către reprezentanţii noştri la Bruxelles. Victor Negrescu, vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European susţine că educaţia din ţara noastră a rămas în urmă ca urmare a modului în care a fost gestionat învăţământul în timpul pandemiei.

Victor Negrescu a prezentat un raport legat de acest subiect foarte delicat: "Educaţia nu a fost o prioritate pentru cei care guvernează. Astăzi plătim slabul management al educaţiei în contextul pandemiei, incapacitatea de a digitaliza adecvat procesul educaţional, blocajele în implementarea proiectelor europene, cel mai mic buget pentru educaţie din ultimii ani, lipsa de măsuri sanitare şi de echipamente medicale pentru şcoli şi absenţa dialogului cu actorii relevanţi din domeniu. Educaţia din România a rămas în urmă ca urmare a modului în care a fost gestionat învăţământul în timpul pandemiei. Scăderea nivelului de pregătire va cântări adânc asupra perspectivelor de dezvoltare ale României. Trag un puternic semnal de alarmă că, fără o gândire strategică şi o alocare bugetară adecvată, nu putem să ne revenim, iar situaţia riscă să fie tot mai rea". În cadrul documentului se face o analiză preliminară asupra situaţiei la zi a zonei educaţionale şi se prezintă o serie de idei extrase din consultările publice realizate de europarlamentarul român. Raportul prezintă, de asemenea, o listă amănunţită cu proiectele şi iniţiativele europene ce pot constitui repere pentru decidenţii din ţara noastră, dar şi programe şi apeluri de proiecte ratate: "Este prioritar să avem un diagnostic real a ceea ce se întâmplă în sistemul educaţional din România şi să admitem situaţia dramatică pe care o traversăm. Abandonul şcolar, scăderea calităţii procesului educaţional, o digitalizare deficitară reprezintă doar simptomele unui grav deficit organizatoric la nivelul sistemului educaţional şi incapacitatea celor care ne-au guvernat în ultimul an în a reacţiona rapid la probleme întâmpinate. Exemplul cel mai clar este strategia pentru digitalizare lansată public, fără să existe o evaluare reală a resurselor necesare şi un posibil calendar de implementare. Copiii noştri nu trebuie să mai fie o nouă generaţie de sacrificiu. Raportul a fost rezultatul unui proces amplu de consultări publice. Profesorii, elevii, studenţii, experţii, părinţii şi comunităţile locale trebuie să devină co-creatori ai procesului educaţional. Trebuie să setăm standarde de performanţă şi de competenţă ridicate, să dezvoltăm un sistem de stimulare a actului educaţional şi să descentralizăm decizia pentru a reda şcoala celor care sunt principalii preocupaţi de bunul mers al învăţământului. Primul pas este depolitizarea educaţiei. Nu în ultimul rând, trebuie să ne racordăm la dezbaterile europene în materie şi să înţelegem că trebuie să modernizăm educaţia, prin consens, pentru ca viitorul României să fie unul mai bun". Eurodeputatul român a invitat pe toţi cei interesaţi să vină în continuare cu sugestii şi propuneri pentru a îmbunătăţi documentul şi a susţine măsurile cele mai bune pentru educaţie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce faci si tu, bai spurcaciune neomarxista? Speli rufele tarii in Parlamentul European, dupa modelul brevetat de betiva satanista, Macovei?

    S-a trezit un idiot care n-a fost chemat niciodata sa-si dea cu presupusul despre educatie, dar care in aceste conditii zice ca da bine la dosar sa ceara socoteala guvernului ca nu da bani destui scolilor!!!! Buget nu avem, bugetul pe anul trecut a fost adoptat cand nu se cunosteau inca efectele devastatoare ale COVID-ului, iar strategia de invatament a ramas aceeasi de pe vremea comunistilor pe care domnia sa ii serveste. In cate tari exista tablete la toti elevii? In cate tari europene s-au redeschis scolile sau nu s-au inchis de loc ca domnia sa sa peroreze ca liberalii distrug educatia? Cred ca s-a trezit brusc dupa o noapte lunga intr-u bar din Strassbourg.

    ati fost 26 de ani din 30 la guvernare si ce ati facut pt. invatamant? Ati incurajat "educati" ca Vanghelie, Dancila, etc, etc. Astia sunt exemplele pt. generatia de azi! Vad ca si la aia educatia e la pamant daca te-au pus vicepresedinte!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb